Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana głośników - na razie fronty

fecisko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem posiadaczem amplitunera Yamaha 661 + kompletu głośników Koda 702 (+ sub SW1000) Chciałbym zacząć wymieniać kolumny zaczynając na razie od samych frontow. Wymiana miałaby na celu nie tylko polepszenie jakości dźwięku w KD (choć z tego korzystam najczęściej), ale również poprawę stereo (wiem, ze amplituner KD to nie zabawka do stereo, ale sądzę, że wymiana frontów pomoże uzyskać lepsze i bardziej dynamiczne brzmienie) Generalnie w Kodach najbardziej przeszkadza mi mało wyrazisty bas (nie jest go mało, jest raczej dość głuchy i stłumiony) choć pomijając bas mam wrażenie, że spokojnie mogę uzyskać dużo lepsze brzmienie całości - zdaję sobie sprawe z budżetwości mojego zestawu głośnikowego).

Myślalem o JBL-ach z serii ES (glownie ES90) lub L880 (890 są juz poza moim budżetem) Generalnie za fronty mogłbym dać max 3k, choć najlepiej byłoby się zmiesśić w 2,5k. Całosc miałaby grać w pomieszczeniu ok 22m2, niestety przy założeniu że sprzęt ustawiony jest na dłuzszych bokach pokoju (szerokość ok 4m)

Wyczytałem, ze ES90 mają bas-reflexy umieszczone w tylnej części obudowy - czyli zgodnie z moją wiedzą (która może być niepełna) powinny być oddalone od ściany na solidną odległość. U mnie odległość ta to ok 20 cm i raczej nie ma szans na poprawę, bo musze miec jak przejsc przez pokój ;-)

Reasumujac - co myślicie o takiej zmianie? Czy JBL zagrają ok, czy raczej dudniący bas zdominuje pokój demolując wszystko dookola? :) Jak wypadają oba modele względem siebie? Co doradzacie w tej cenie - jesli miałoby to być coś innego niż JBL? I czy do czasu wymiany pozostałych głośników będzie to grało w miarę przyzwoicie w KD, czy też efekt bedzie dość zabawny z uwagi na różnicę klas w kolumnach?

Pozdr,

Fecisko

Jble z serii ES to przereklamowany chłam - w cenie tych gniotów chyba nic nie zagra choć trochę gorzej. Zamiast wywalać kasę w błoto (wybierając te paździochy) zainteresuj się innymi kolumnami - dużo PAROKROTNIE tańszych konstrukcji konkurencji zagra zdecydowanie lepiej.

Niedawno wymieniałem sprzęt KD na stereo. JBL z serii ES nie polecam. Są gorsze od starszej serii E. Co do JBL studio L są to fajne głośniki. Bardzo dynamiczne no i basu sporo. Z głośników do 2 tyś. z czystym sumieniem polecam Klipsche Synergie F2 lub F3. Sam musisz posłuchać, ocenić i wybrać. W ciemno można kupić tylko swój pierwszy zestaw :-))

kolego RADUL zapomniales polecic super , mega , extra , wypasione , najlepsze ze wszystkich kolumn jakie tylko sa no poprostu naj naj naj najlepsze TONSILE siesty i inne podobne tego typu wynalazki poskich nie spelnionych kostruktorow - niestety juz z upadlej fabryki bo tego gowna nikt nie chcial kupowac

-----------------------------------------------------------------------------------------

fecisko

nie cztaj komentarzy kolegi na temat jbl-i - tak to jest jak sie uzywa kolumm nie do tego do czego zostaly stworzone , poetm takie opinie sie wystawia jak napisane w pierwszej odpowiedzi , czyli niczym nie poparte

napisze Ci tak

jesli chcesz JBL do kina to polecam , do tego zostaly zaprojektowane i w tym sprawdzaja sie rewelacjyjnie , jesli chcesz ich do stereo to raczej odpusc je - no chyba ze chcesz zeby jakos gralo to ujdą ale do delektowania sie dzwiekiem niestety nie , nie do tego zostaly zaprojekotowane - to sa typowo kinowki

kolego RADUL zapomniales polecic super , mega , extra , wypasione , najlepsze ze wszystkich kolumn

>jakie tylko sa no poprostu naj naj naj najlepsze TONSILE siesty i inne podobne tego typu wynalazki

>poskich nie spelnionych kostruktorow - niestety juz z upadlej fabryki bo tego gowna nikt nie chcial

>kupowac

Akurat Siesty schodziły jak "ciepłe bułeczki" - to brzmienie zdecydowanie wyższej klasy niż szajsowate Jble z serii ES.

Wiele pochlebnych opinii można przeczytać o nich nie tylko na tym forum - bardzo dużo mega-zadowolonych użytkowników, krytykantów "jak na lekarstwo" (kolega krzyh to taki "rodzynek", który z Siestami i tak prawdopodobnie nie miał żadnego kontaktu).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A może coś takiego ? Mam Studio 40 na froncie i jestem z nich bardzo zadowolony .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Dodatkowo sprostuje - mam Yamahe 657 - nie wiem skąd ta pomyłka w pierwszym poście... przepraszam więc za wprowadzenie w błąd.

Ponadto - wczorajszy wieczór spędziłem na poszukiwaniach i zwróciłem uwagę jedną rzecz. Jest mnóstwo kolumn stereo, ale niewiele z nich posiada uzupełnienia w postaci centrali i surroundów. Czy ten podstawowy set kolumn (nie wliczam w to woofera) powinien być docelowo "z jednej parafii", żeby to grało sensownie?

Coraz bardziej zastanawiam się nad serią studio - bo chyba bardziej łączy w sobie KD + stereo niż ES, o której naczytalem się wieeeele bardzo zróźnicowanych opinii (na studio nie ma tyle złego a i sporo dobrego wyczytać można ;) Pytanie, czy L880 (100W/8 Ohm) będą ok dla takiego amplitunera i pomieszczenia? I jak to jest z tym bas reflexem z przodu i z tyłu?

Wyjasnienie dla kolegi RADUL

moze na przykladzie motoryzacji Ci to wyjasnie w czym Twoj problem

wiec tak

Amerykanski Corvette (odpowiednik JBL-a)

Polski Tarpan (odpowiednik siest)

Szafa z meblowego (odpowiednik muzyki stereo)

Torebka (odpowiednik kina domowego)

gdzies tam slyszales ze Corvettą (JBL) mozna przewiesc szafe (muzyka stereo) , pozyczyles auto pojechales pod sklep , kupiles szafe i za nic w swiecie nie mozesz jej wsadzic do auta w calosci i jedziesz po firmie ze to przereklamowany szajs bo owa szafa nie wchodzi a nie patrzysz ze to auto do przewozenia torebki (kino domowe) ----- oczywiscie jesli rozkrecisz szafe to przewieziesz ja ta Corvettą ale nie bedzie to zadowalajacy sposob

wiec Corvetta przewieziesz torbke w jak najlepszym wydaniu za to szafa w slabym , w audio - JBL spisuje sie w kinie w stereo slabo ale jednak da sie ale wymaga to wyzeczen

patrzac dalej Towje podejscie

Kupiłes Tarpana (Siesty) bo TANIE do wszystkiego ale beznajdziejnej jakosci i owa szafe (muzyka stereo) przewiozles w calosci , torebka (kino domowe) tez jedzie wiec puscmy wodze fantazji i polecmy je wszystkim i zachwalajmy jako cudo , tanie i do wszystkiego a co do wszystiego to niestety do niczego

wiec jezdzij i zachwalaj dalej Tarpana a oczerniaj Corvette bo tylko torebke przewozi , ale za to z jaką klasą

pozdrawiam

>Akurat Siesty schodziły jak "ciepłe bułeczki" - to brzmienie zdecydowanie wyższej klasy niż szajsowate Jble z serii ES.

i firma upadla ...... tak to jest jak sie produkuje szajs do wszystkiego czyli niczego

--------------

JBL ma renome , slawe , jakosc i nie pozwoli sobie nigdy na wypuszczenie takiego wymyslu polskiej super mysli technicznej jak siesty bo by spotkal go ten sam los co Tonsila

wystarczy wejsc w temat Wasze ustroje - ile jest sieset ? nie widzialem zadnych ( przynajmniej nie przypominam sobie ) a ile JBL-a (co chwile sie pojawiaja) - wiec niemow mi co schodzi jak cieple buleczki

>fecisko

>Jest mnóstwo kolumn stereo, ale niewiele z nich posiada uzupełnienia w postaci centrali i surroundów. Czy ten podstawowy set kolumn (nie wliczam w to woofera) powinien być docelowo "z jednej parafii", żeby to grało sensownie

------------------------------------------------------------------------------------------

zeby gralo to sensownie w kinie to jak najbardziej rozgladac sie za czyms co jest dedykowane do kina i najlepiej jako komplety - sa dopasowane do siebie pod roznymi wzgledami

jesli kupisz kolumny do stereo a reszte do kina to efekt bedzie mierny , nie bedzie to wspolgralo ze soba

sam mam ten problem , przody mam typowo stereo z firmy QBA a centralny z JBL-a , wiadomo ze kolumny JBL-a graja dosc glosno w porownaniu do innych firm i efektem jest to ze ten centralny wszystko mi zaglusza , ma calkiem inne brzmienie i nic sie nie zgrywa , owszem gra ale do dzwieku kinowego daleko , ten sam problem mialem z tylami , tez byly JBL-a i tez bylo za glosno , zostaly wymienione na tej samej firmy co przody i poprawa jest bardzo duza

Krzych > Ok, ale wystarcza kolumny tej samej firmy, zeby bylo "w miare", czy ten sam, dedykowany model poprawia sytuacje? Bo to dosc znaczna roznica. Kompletowanie takiego zestawu nie trwa 2 miesiecy a na raz to dla mnie zbyt duzy wydatek. Chcialem wymieniac wszystko "po trochu" i moze sie czasem zdarzyc, ze zanim skompletuje wszystko to mi "uciekna" ze sprzedazy modele dedykowane i pojawia sie jakies nowsze odpowiedniki.

Ponadto - glosnosci przeciez mozna wyregulowac z poziomu ampli. To nic nie daje?

Witam!!!

Jak w temacie zaczynam kompletować sobie KD pokój 25m - oczywiście ma mi to służyć tylko i wyłącznie do kina a nie do stereo !!!!

ampli to DENON AVR-3805

źródło PS3

w tej chwili mam podłączony do tego zestaw maleńkich głośników 5.1 jamo E 310 i gra to cienko jak d. węża

Oczywiście w pierwszej kolejności interesują mnie raczej fronty podstawkowe lub mniejsze podłogówki najlepiej z drugiej ręki o resztę będę się martwić jak zakupię fronty no chyba że jakieś komplety mój budżet na fronty to ok 1,5 zł

pozdrawiam

owszem mozna wyregulowac glosnosc , ale w moim przypadku to dwa rozne swiaty QBA i JBL , qba to kolumny setero a jbl to typowo kinowki a wiec calkowice inne brzmienie , pomimo ze beda graly jednakowo glosno ale nie bedzie miedzy nimi zadnej spojnosci , ciezko sie tak oglada filmy

co do kolumn jednej firmy , to tez jest roznie bo sa rozne polki , JBL ma serie E.ES i L , w kazdym przypadku jest kilka propozycji - jesli kupisz z jednej seri pomimo roznych modeli to bedzie wspolgralo ale jesli np kupisz przody seri L , tyly ES a centralny E to nie bedzie razem wspoldzialac i efekt koncowy wyjdzie marny - to samo jest z kodami , eltaxami , magnatami ..... kazda firma ma rone serie w sklad ktorej wchodza rozne modele ktore pasuja do siebie

jesli chcesz dobre stereo to moge polecic kolumny firmy QBA , w stereo bardzo ladnie graja i jest moziwosc ich rozbudowy do kina domowego , produkuja kolumny stojace , podstawkowe i centralne - sa tansze od JBL-i i nadaja sie wysmienicie do stereo , oczywiscie w kinie wypada gorzej od JBL-a ale zawsze jest cos za cos

w moim przypadku wlasnie tak sie stalo ze uciekly mi .... przestali produkowac model ktory byl mi potrzebny do tyłow , zostalo mi allegro i poszukiwania trwaly 3 lata , ale udalo sie

Ja też moje studio v3 kupowałem z wyprzedaży i najtrudniej było zdobyć centralny ponieważ teraz w sprzedaży jest wersja v4 ale całe szczęście że się udało. Jednak warto być cierpliwym.

Hmm, z Waszych wypowiedzi wnioskuje, ze jak wymienie teraz fronty np na JBL z serii L to w polaczeniu z reszta od Kody moge miec do czasu wymiany reszty niezly balagan w dzwieku, tak? :)

Witam - problem znany nie od dziś czyli czy cały zestaw jednego producenta czy można ich "pomieszać" . Strach co prawda pisać bo koledzy powyżej ciężkie działa wytaczają ( Tonsilowski Siesty powodem takiej "pyskówki" - szkoda koledzy że nie skupiamy się na merytorycznej stronie tematu - a przy okazji odsłuchiwałem i są całkiem całkiem ) . Przecież to co się komu podoba zależy od upodobań i w głównej mierze od tego czego słuchamy - nie ma idealnych i wszechtronnych kolumn . ALe do sedna - piszesz dużo o JBL-ach - zacna marka i dosyć uniwersalna dla kina i średniej klasy stereo ( w tej kasie ).Brałem pod uwagę przy wymianie sprzętu - dziś mam to co w o mnie i powiem tak - używałem Infinity ( a więc ta sama "stajnia" co JBL-e ) i są bardzo dobre jak za swoją cenę - teraz jako przód Mission m33i + reszta infinity i jest całkiem nieźle , ale docelowo będzie całośc z mission . Ale posłuchałbym na Twoim miejscu Infinity Beta 40 - podłogówki które grają bardzo fajnie , bez problemu dokupisz do nich z czasem resztę . Ja niestety nie mieściłem się z budżetem na te duże przody więc jest - Mission - ale za to w streo bardzo dobry - i utnę odrazu dyskusję z kolegami którzy wystrzelą że jest 100 innych lepszych niż Mission 33 - ZA TĄ CENĘ - BARDZO DOBRE .I polecam ich odsłuch jeśli lubisz szczegółowe kolumny o wyraźnej górze i szczegółowej średnicy . Bas nie jest za obszerny , ale dobry sub ratuje sytuację ( no nie audiofilsko ale działa ). Jak zawsze absolutnie trzeba posłuchać a co do Yamachy - daje radę i z Missionami i Infinity - wcześniej miałem słabszą teraz 661 i jest ok.Pozdrawiam

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Przemo7 > dzięki, zwrócę uwage na polecane przez Ciebie modele - to zajęcie na wieczór ;)

Tak sobie jeszcze szukam (także pod kątem samych kompletów) i rzucił mi się jeszcze w oczy sprzęt od Dali (w całkiem rozsądnej cenie concept6 ewantualnie droższy Concept8 i Ikon6) - patrzę na zestawy bez suba. Jak myślicie - jak to się ma jakościowo do mojego zestawu opartego o Koda 702? Czy to dostatecznie duży skok jakościowy? Czy na takich dali poza kinem da się też posłuchac w bardziej cywilizowany sposób posłuchać muzyki niż na tych Koda?

>JBL ma renome , slawe , jakosc i nie pozwoli sobie nigdy na wypuszczenie takiego wymyslu polskiej

>super mysli technicznej jak siesty bo by spotkal go ten sam los co Tonsila

>

>wystarczy wejsc w temat Wasze ustroje - ile jest sieset ? nie widzialem zadnych ( przynajmniej nie

>przypominam sobie ) a ile JBL-a (co chwile sie pojawiaja) - wiec niemow mi co schodzi jak cieple

>buleczki

Badziewiaste Jble z serii E i ES to marzenie Dresów, których kręci jedynie firmowy znaczek (mój znajomy sprzedaje sprzęt różnych firm - ten szajs także - więc wiem kto najczęściej te przereklamowane pudła kupuje) - od Siest grają o kilka klas gorzej.

Szkoda, że firma o takim dorobku, jak Jbl wypuszcza taką TANDETĘ (E, Balboa i ES) i to za niemałą kasę (szczególnie ES).

Z Mission dopiero serię M6x można stawiać w jednym rzędzie z Siestami - M3x to klasa Maestro II.

Z nowych, niedrogich kolumn, które jako tako mogą z nimi konkurować proponuję odsłuch Audio Academy Mimas II, Magnat Quantum 605 i Koda Harmony K5000.

Kolega krzyh, który ma jakiś niezrozumiały sentyment do produktów Harman Consumer, powinien porównywać odpowiednie modele Tonsila i JBL - a tu prawdopodobnie widzę opinię wydaną na podstawie odsłuchu posiadanych wcześniej Altusów lub Altonów (trzeba nadrobić zaległości i koniecznie przesłuchać gdzieś dobrze wygrzanych Premium, Maestro II i szczególnie Siest)

moze na przykladzie motoryzacji Ci to wyjasnie w czym Twoj problem

wiec tak

Amerykanski Corvette (odpowiednik JBL-a)

Polski Tarpan (odpowiednik siest)

Szafa z meblowego (odpowiednik muzyki stereo)

Torebka (odpowiednik kina domowego)

krzyh

Trochę zły przykład - Jble z serii ES to raczej taki najsłabszy Ford (gówno wort)w cenie owej Corvette.

To właśnie wynalazki z tej serii można by porównywać z Tarpanem. Siesty w stereo je deklasują (konstrukcje, które dobrze radzą sobie w stereo, poradzą sobie i w kinie - w drugą stronę już nie zawsze jest tak pięknie, czego (nie)doskonałym przykładem są "debeściackie" Jble ES).

Ostatnio widziałem w Audio zdjęcie zwrotnicy tego chłamu (ES90) - nawet w Altusach zwrotki wykonane są z lepszych elementów...

>Kupiłes Tarpana (Siesty) bo TANIE do wszystkiego ale beznajdziejnej jakosci i owa szafe (muzyka

>stereo) przewiozles w calosci , torebka (kino domowe) tez jedzie wiec puscmy wodze fantazji i

>polecmy je wszystkim i zachwalajmy jako cudo , tanie i do wszystkiego a co do wszystiego to niestety

>do niczego

Niestety Siest jeszcze nie kupiłem, ale to właśnie na nie zamierzam zamienić dotychczasowe Audio Academy Phoebe IIs, a to konstrukcje dosyć udane, moim zdaniem jeszcze bardziej od posiadanych przez Ciebie Elements 1.1 (uważam, że to wielka "profanacja" - podłączenie takich kolumn do kiepskiego amplitunera kina domowego, nawet jeżeli to produkt "ukochanej" korporacji)

Jeszcze raz radzę koledze krzyhowi tych Siest posłuchać - to trochę inne brzmienie od "PRL-owskich Misiów" - w swojej cenie to konstrukcje znakomite.

>fecisko

Kody F51 surround wymienilem na Tannoy f1,. tak samo jak ty urzywam ampli Yamaha model nizszy 457 i kolumny KODA. Pomieszczenie rowniez 25m2.

Tannoy - hmmm co mam o nich napisać. Może sam zadasz pytanie...

Dodam ,ze tak mi się spodobały co skłoniło mnie do wstawienia ich na sam przód. A kolumny przednie Koda F51 wstawiłem na tyły. Surroundy F51 poszły do lamusa.

Tannoy F1 porównywalem z kolumnami Koda f51. surroundy F51 od razu odpadły nie miały najmniejszysz szans.

Róznica była słyszalna w rozdzielczosci , basach, czystosci dzwięku - oczywiscie na korzyść Tannoy. Natomiast Tannoy są za małe mają za mało mocy. Juz przy głosniej muzyce czy wybuchach w filmie nie dawały rady tak jak wieksze KODY. Ale jest to zjawisko sporadyczne więc stwierdzilem ,ze u mnie beda działały jako głosniczki przednie.

W filmach 5.1 gdzie dzwiek się miesza z głosnikami tylnimi nie słychac róznicy ,ze te przednie grają dobrze ,a tyły są troche gorsze. Jest to zmieszane i dla mnie nie odczówalne podczas ogladania filmów. Audiofile wyczują tą różnice wsłuchując się. Dla mnie to mały szczegół.

Teraz czuje tylko więcej basu - i to mi się podoba. Wczesniej surroundy F51 ich nie posiadały.

Dialogi , efekty wybuchów itp. są czystsze. Mnie mile zaskoczyły.

Teraz zbieram na Ampli Onkyo 606 i może kolumny Tannoy F4 - ale nie wiem czy na kolumny 5.1 uzbieram 2tys zł. to bedzie wówczas 7.1

RADUL domysl sie gdzie mam te cale tonsile z uypadlej fabryki , zaj...ty sprzet ze fabryke wykonczyl - ale jest coooool , sami garniturowcy je kupuja bo dresy przeciez JBLa jak to napisales

-----------------------------------------------------------------------------------------------

>a tu prawdopodobnie widzę opinię wydaną na podstawie odsłuchu posiadanych wcześniej Altusów lub Altonów

co do altusow to chyba miales je za dlugo skoro je tak cieplo wspominasz , ja Ci pisalem ladnych pare razy na ich temat a Ty dalej swoje , pewnie dalej Ci graja polozone bokiem na szafie w pokoju pod sufitem wraz z amatorem lub zodiakiem - w sumie to by potwierdalo Twoj kompletny brak pojecia na temat sprzetu

-----------------------------------------------------------------------------------------------

>(trzeba nadrobić zaległości i koniecznie przesłuchać gdzieś dobrze wygrzanych Premium, Maestro II i szczególnie Siest)

>Jeszcze raz radzę koledze krzyhowi tych Siest posłuchać

... i nie mam zamiaru nawet spogladac na wyrob a juz nie mowie o sluchaniu ich ponownie .... tej polskiej niespelnionej mysli technicznej lat 80 wypuszczonych dopiero w XXI wieku , dodatkowo w porownaniu do Ciebie ja mam czego sluchac i jestem z tego w 100% zadowolony - niestety ale ja slucham muzyki a nie sprzetu

a jesli juz mial bym wybrac to w ostatecznosci Bolero200 cos reprezentuja przynajmniej wygladowo , jak graja to niestety nie mam pojecia

------------------------------------------------------------------------------------------------

>Siesty w stereo je deklasują

>od Siest grają o kilka klas gorzej

poczytaj sobie wszystkie wymiany zdan we wszystkich tematach , ciagle mowisz o graniu sprzetu ktory nie jest przeznaczony do grania , nie nudzi Cie juz to ?? , moze tak lubisz : nartami po betonie , autem po morzu , autobusem poszybowac , czołgiem na zakupy skoczyc ....... zastanow sie nad tym

>(konstrukcje, które dobrze radzą sobie w stereo, poradzą sobie i w kinie - w drugą stronę już nie zawsze jest tak pięknie, czego (nie)doskonałym przykładem są "debeściackie" Jble ES).

ooooooooooo , jestes na dobrej drodze ale jeszcze proponuje nad tym popracowac - moze kiedys zrozumiesz ze e,es,l nie sluza do stereo i moze wtedy tez dojdziesz do tego zeby nie porownywac sprzetu stereo z kinem

------------------------------------------------------------------------------------------------

>powinien porównywać odpowiednie modele Tonsila i JBL

brak porownania , niestety tonsil nie siega tak wysoko w kinie , wogole nigdzie nie siega

>uważam, że to wielka "profanacja" - podłączenie takich kolumn do kiepskiego amplitunera kina domowego

gdybys mial pojecie to wiedzial bys co z czym polaczyc zeby bylo dobrze - moze kiedys dojdziesz do tego ale uplynie sporo czau i Twojej gotowki zanim osiagniesz to co ja osiagnalem , a wydalem sporo gotowki mniej i jestem bardzo zadowolony , nawet nie mysle o wymianie bo mam to czego szukalem - mam taka mysl dla Ciebie : zacznij sluchac muzyki a nie sprzetu to szybciej osiagniesz cel

>Ostatnio widziałem w Audio zdjęcie zwrotnicy tego chłamu (ES90) - nawet w Altusach zwrotki wykonane są z lepszych elementów

a czego sie spodziewac po najtanszych konstrukcjach do kina ? a co do altusow to polski hi-end

wiec tam chcac nie chcac musi byc najwyzsza polka , zreszta polskie wytwory to wszystko hi-end

az poplulem monitor ze smiechu .....

>Jble z serii E i ES to marzenie Dresów, których kręci jedynie firmowy znaczek

masz racje ,tak mnie kreci ze JBL-a bym nawet lizal a na tonsila bym nawet nie nariobil bo kału szkoda

poza tym nie mam czasu pisac wiecej z Toba bo musze skoczyc po dres do sklepu , no w ubraniu nie wypada a mam do wylizania centralny z JBLa

krzyh, 20 Lis 2008, 01:44

>co do altusow to chyba miales je za dlugo skoro je tak cieplo wspominasz , ja Ci pisalem ladnych

>pare razy na ich temat a Ty dalej swoje , pewnie dalej Ci graja polozone bokiem na szafie w pokoju

>pod sufitem wraz z amatorem lub zodiakiem - w sumie to by potwierdalo Twoj kompletny brak pojecia na

>temat sprzetu

>gdybys mial pojecie to wiedzial bys co z czym polaczyc zeby bylo dobrze - moze kiedys dojdziesz do

>tego ale uplynie sporo czau i Twojej gotowki zanim osiagniesz to co ja osiagnalem , a wydalem sporo

>gotowki mniej i jestem bardzo zadowolony , nawet nie mysle o wymianie bo mam to czego szukalem - mam

Nigdy nie miałem Altusów (chodziło mi raczej o Twój z nimi kontakt i oceny wszystkich konstrukcji Tonsila przez ich pryzmat), a co do pojęcia o sprzęcie - to jakoś nie przekonuje mnie opinia gościa, który wychwala brzmienie muzyki słuchanej na kiepskim amplitunerze kina domowego (nieważne, że to najniższy model HK - przecież liczy się firma).

Swoją drogą to ja też chciałbym tak szybko osiągnąć stan "brzmieniowej nirwany" - fajnie byłoby mieć tak niskie wymagania...

>a czego sie spodziewac po najtanszych konstrukcjach do kina ?

No to rozkręć tak opluwane przez Siebie Siesty - przetworniki i zwrotnice jak w konstrukcjach kilkakrotnie droższych (oczywiście z wyłączeniem tego szajsu , jakim są ES - w najtańszych Kodach Chińczycy montują lepsze podzespoły)

>a jesli juz mial bym wybrac to w ostatecznosci Bolero200 cos reprezentuja przynajmniej wygladowo ,

>jak graja to niestety nie mam pojecia

No to gratuluję fachowości - "fajne" kryteria i priorytety ...

Chyba nowe konstrukcje Tonsila oceniasz w podobny sposób, wystarczyłoby po prostu posłuchać, a nie krytykować nie mając z tymi konstrukcjami żadnego kontaktu.

>masz racje ,tak mnie kreci ze JBL-a bym nawet lizal a na tonsila bym nawet nie nariobil bo kału

>szkoda

>poza tym nie mam czasu pisac wiecej z Toba bo musze skoczyc po dres do sklepu , no w ubraniu nie

>wypada a mam do wylizania centralny z JBLa

No to śmigaj do sklepu po te przereklamowane amerykańsko-meksykańsko-chińskie paździochy - może jeszcze dostaniesz firmowy bryloczek, fajną ramkę i nalepkę na tablicę rejestracyjną - to w niektórych kręgach zrobi podobne wrażenie jak trzy pasy Adasia (lizanie Jbli... jeżeli kolegę to tak kręci... uważaj tylko, żeby Ci jakiś wiór lub zadra z tych badziewnych pudeł w język nie "wlazły" - etap brandzlowania się przed tym "cudem techniki" masz już dawno za sobą?)

RADUL

>Nigdy nie miałem Altusów (chodziło mi raczej o Twój z nimi kontakt i oceny wszystkich konstrukcji Tonsila przez ich pryzmat),

niemozliwe - to po co ciagle o nich piszesz , wez je wkoncu sprzedaj .... te hi-endy

>który wychwala brzmienie muzyki słuchanej na kiepskim amplitunerze kina domowego

nie jestem jak Ty audiofilem , nie interesuja mnie zestawy ktorych nie ma w normalnych sklepach , nie podnosci mi to jakosci odsluchu ze wzgledu na cene i brak ogolno dostepnosci ..... a czy stolikow , podstawek , kabli , kolcow , plyt granitowych .......... tez czasami sluchasz ?

>Swoją drogą to ja też chciałbym tak szybko osiągnąć stan "brzmieniowej nirwany" - fajnie byłoby mieć tak niskie wymagania...

zamiast wypisywac tu brednie tego typu skocz do pracy , wkocu musisz miec sprzet powyzej 5 zer , ponizej nie graja

>przetworniki i zwrotnice jak w konstrukcjach kilkakrotnie droższych

nie jestem audiofilem i cena na mnie absolutnie zadengo wrazenia nie robi jak i to co jest w srodku , interesuje mnie tylko i wylacznie dzwiek i po czesci wyglad bo byle czego w pokoju nie postawie - dla mnie w srodku moze byc nawet nawzucane kilo cukru , ma byc dziwek

----------------------------------------------------------------------------------------------

>uważaj tylko, żeby Ci jakiś wiór lub zadra z tych badziewnych pudeł

z tego co wiem to wlasnie tonsile sie rozlaza na wszystkie strony

----------------------------------------------------------------------------------------------

>Chyba nowe konstrukcje Tonsila oceniasz w podobny sposób, wystarczyłoby po prostu posłuchać

a po co mam sobie niszczyc sluch po raz kolejny , to gra ale przyjemnych dziekow nie wydaje - do charczenia i piszczenia owszem ale muzyki i kina nigdy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.