Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha nie za silna dla Padagrima?

fecisko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy wzmacniacz Yamahy AX-497 (wg audioklanu moc to 2 x 120 W) nie jest za silny do kolumienek Paradigm Titan Monitor v.5 (moc nominalna 80W, zalecana moc wzmacniacze 15-100W) Wiem, ze liczby nie klamia, ale moze jestem ciut przewrazliwiony i tak niewielka nadwyzka mocy nie sprawi, ze wszystko nagle pojdzie z dymem ;) Generalnie szukam czegos co zagra w 15, pozniej moze 20 m2. Chcialbym, zeby wzmacniacz mial rezerwe, gdyby mi pozniej zachcialo sie czegos potezniejszego, ale na razie do tak malego pomieszczenia nie ma sensu chyba stawiac podlogowek (pokoj 15m2 to kwadrat, nie bardzo mam jak odstawic kolumny od scian). Przy okazji tez pytanie czy te Paradigmy bylyby dobrym rozwiazaniem w takiej sytuacji (i tej klasie cenowej, czyli ok 1500 zl), a moze polecacie cos innego?

https://www.audiostereo.pl/topic/47182-yamaha-nie-za-silna-dla-padagrima/

lepiej jak wzmacniacz ma znacznie wyższą moc od kolumn

pytanie czy się ten zestaw zgra, nie słuchałem takiego połączenia ale słyszałem głosy że te nowe Yamahy akurat niespecjalnie zgrywają się z serią v5 Paradigma

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.