Skocz do zawartości
IGNORED

Czym zgrywać pliki flac na zwykłą płytę

Azorsky

Rekomendowane odpowiedzi

Mój nero "rozumie" pliki cue ale potem wylatuje z błędem.

Otwieram cue foobarem, a potem hurtem konwertuję scieżki do wav'a.

WAV'y "wciepuja" do nero pamiętając aby we właściwościach sesji ustawić przerwy między ścieżkami na 0 sekund.

Azorsky, 23 Lis 2008, 22:59

>Jaki jest najlepszy lub najbardziej przyjazny program do tego?

było już o tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ... masz wyjaśnione wszystko ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

audiokarma.org

• 2 tygodnie później...

Można też nagrywać płytki korzystając z samego foobara. Wystarczy odpowiednia wtyczka ze strony głównej foobara -> CD burning support. Wtyczka wymaga zainstalowanego Nero. Ładujesz flaca, zaznaczasz, ppm, Write Audio CD (tak jest przynajmniej u mnie) i za chwil kilka możesz ładować płytkę do swojego odtwarzacza. Wcześniej bawiłem się w Nero, Feurio, i paru innych. Foobar wymiata! :)

• 1 miesiąc później...

Generalnie to *.flac widzi bez problemu darmowy, i moim zdaniem prostszy, oraz duuuuużo mniejszy objętościowo od Nero "Ashampoo Burning Studio 6". Zgrywam nim cały czas i nie potrzebuje nawet pliku *.cue, choć jeśli jest to nawet lepiej, bo odrazu wrzuca sobie wszystkie pliki z folderu i układa do wypalenia. Zdarzyło mi się przy Nero że skopał mi jakąś płytkę, Ashampoo natomiast jeszcze nigdy. Nagrywam na najniższej prędkości i jest cacy. Nie wymaga żadnych wtyczek, ma wszystko co potrzebne.

Boatman, 6 Gru 2008, 23:19

>Można też nagrywać płytki korzystając z samego foobara. Wystarczy odpowiednia wtyczka ze strony

>głównej foobara -> CD burning support. Wtyczka wymaga zainstalowanego Nero. Ładujesz flaca,

>zaznaczasz, ppm, Write Audio CD (tak jest przynajmniej u mnie) i za chwil kilka możesz ładować

>płytkę do swojego odtwarzacza. Wcześniej bawiłem się w Nero, Feurio, i paru innych. Foobar wymiata!

>:)

faktycznie super idzie,jak ustawiasz prędkość nagrywnia?

• 4 miesiące później...

Pliki FLAC, które pobrałem z Linn Records, rozpakowłem w dwóch programach. Są to Foobar2000 i Media Monkey. W obu przypadkach wypaliłem nagrania na CD-R. Pierwsze co zauważyłem, to zdecydowanie niższy poziom głośności w porównaniu z płytami CD tłoczonymi przez firmy nagraniowe. Chciałbym zapytać czy mam coś nieodpowiednio skonfigurowane w ustawieniach ? Przy okazji wyżej oceniam jakość nagrań sporządzonych przez Media Monkey.

Coś co jest skompresowane nie jest takie jak oryginał. Można narzekać na bezduszność CD, ale wypalanie z flac'ków, mp3 i innych tzw. bezstratnych formatów to nieporozumienie. Albo słuchamy muzyki albo brzęczenia mp3. Jak nie wierzysz to skpmpresuj oryginalną płytę cd na flac i posłuchaj obu.

sady, 5 Lip 2009, 22:14

>wypalanie z flac'ków, mp3 i innych tzw. bezstratnych formatów to nieporozumienie.

nie mieszaj - flac jest bezstratny, mp3 stratne

bezstratne = to samo co na CD więc żadne nieporozumienie

>Jak nie wierzysz to skpmpresuj oryginalną płytę cd na flac i posłuchaj obu.

i nie będzie różnicy

Foobar2000 z pluginem Audio CD Wrighter [znajdziesz go

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.