Skocz do zawartości
IGNORED

Na czy.... liczę na krótką rzeczową odp!

Mr.Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Złośliwy czy niesłyszący oto jest pytanie?

Samej muzyki mozna słuchać na byle czym. Natomiast jeśli ma być to koncert dla ucha słuchacza znaczenie ma każda duperela. Powtórzę się: NIE BEZ ZNACZENIA JEST TO NA CZYM STAWIAMY. Więc jak widać nie mogę iść tym samym krokiem co Ty i :):) skrzynki whisky, szklanki czy pumeks nie będą odpowiednie :)

Natomiast forum jest chyba po to by dzielić się i wymieniać swoimi doświadczeniami. Szkoda tylko że często forumowicze stają się bierną stroną konsumpcyjną, nie ciekawą "świata" i nowych doświadczeń.

Co do pumeksu to nie zaszkodzi sprawdzić ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Całkowity koszt eksperymentu 2PLN ;-)

Pod wzmacniaczem nie słychać, CD ostatnio nie używam więc nie sprawdzałem, pod gramofonem działa równie dobrze jak platforma antywibracyjna TROKS.

Ukryta Zawartość

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

Gonisz za jak największą szczegółowością, czy za muzyką?

Tym bardziej, że tę większą szczegółowość przestaje się zauważać już po 2 dniach. I dla podratowania nastroju (bo przecież "poprawa" kosztowała sporo - np. tyle, co stolik Sroka) trzeba znów zrobić porównanie A z B. A ten cudzysłów oznacza, że do szczęścia nadal daleka, a często jeszcze dalej niż przedtem. Bo kto wytrzyma atak wysokotonowego planktonu zamiast miłych wibracji gęstego dźwięku.

Stawiać trzeba na tym, co nie podbija punktowo pasma i rozkłada równomiernie energię.

Niektórzy mówią wtedy o muzykalności.

Mogłeś usłyszeć o tym ładnym expen $ grafit ive ( albo węgiel) bloki ( albo kostki albo dyski albo... cokolwiek): umieszczony pod jakimś komponentem HiFi są zdolny, by rozproszyć wibracje części i zapobiec zewnętrzne mechaniczne interferencje ( od głośników, na przykład) dotrzeć do gabinetu samego elementu. Mogłeś widzieć, że te użyły jako stojak - samotnie stopy albo nawet dobrany z palcami wskazówki i punktami szpilki.

Grafit jest bardzo sztywnym jeszcze bardzo lekkim materiałem, nie bardzo łatwym, by znaleźć i bardzo trudny, by ucinać. Możesz znaleźć długo cylindryczne bary grafitu w jakiejś aptece ale wtedy tylko potrzebujesz trzy małe dyski tego... i powinieneś znaleźć kogoś, kto kupuje resztę baru i ucinałeś 3 małych dysków tylko, by zaspokajać twojego crazyness audiofil.

Tak, jak zwykle, zaczynasz zastanawianie JAK i, GDZIE znaleźć tanie podobny grafit kostki... i zacznij przeglądać twój ukochany trotyl Audio. Tak tutaj my jesteśmy: trotyl StoneBlocks!

Tani, łatwy, by znajdować, grafit podnosi do sześcianu klony... ta praca!

Powiedziałem tani . Dobrze, jak tani? Co około ( jednego) 1 $ każdy????

Powiedziałem łatwy, by znajdować . Dobrze, jak łatwy? Każdy supermarket albo apteka " za rogiem jest łatwy wystarczająco?

O czym mówię? Kiedykolwiek rozważyłeś ( proszę nie śmiać się) te ścierne kostki dla twoich stóp? Oni są użyci przez twojego pedicurzystę, by wyeliminować zboża w twoich stopach. Teraz śmiech zatrzymania. Te małe bloki zupełnie są zrozumiane poza dziwnym materiałem: niewiarygodnie sztywny i niezmiernie lekki, dokładnie jak - dużo więcej droższy - grafit.

Oni wszyscy przychodzą w różnych kolorach, zwyklej są biały albo szarzeją. Oni są zrozumiani poza sztywną i suchą pianą specjalnego plastycznego połączenia... nie pytaj, to jest wszystko, że wiem.

Używając StoneBlocks... dla stóp twojego HiFi

Możesz użyć StoneBlocks pod twoimi komponentami HiFi zamiast wszechobecnej gumy towaru / plastyczne stopy albo nawet dobierasz z punktami szpilki i palcami wskazówki.

W pierwszy przypadku StoneBlocks jest gotowy, by użyć, tylko myć ich przed i używać 4 z tego dla każdego komponentu HiFi.

Żeby łączyć ich z spiczastymi szpilkami potrzebujesz umieścić małą monetę na szczycie każdego bloku, zabezpieczając to z małą ilością niebieskiego tac. Obraz powinien być wysłany bez zaszyfrowania niż jeden milion z słów. Uwierz mnie, nikt nie zrozumie PRAWDZIWEGO użycia ŻYCIA tych fantastycznych bloków pod twoimi komponentami HiFi. Frind mojego spytał, czy oni byli... kostki cukrowe :-)

Tani, łatwy i... efektywny?

Byłem sceptyk, muszę przyznać się temu. I śmiałem się głośno dużo przed instalowaniem ich pod komponentami moich systemów HiFi. Moja żona śmiała się nawet głośniejszy. Tylko dla mało minut, ponieważ te rośliny lub krzew z grupy Lonchocarpus pracują w pewnym sensie, że powinien być GŁUCHY, by nie usłyszeć różnicy, którą oni robią. Umieść ich pod twoim CD graczem, stół obrotowy, preamp, wzmacniacz i ty doświadczy dużo więcej szczegółowy dźwięk, powiększona precyzja i skupi się, napięty bas i bardziej dystyngowany sopran.

Jestem zabawnym facetem. Lubię robienie żartów do moich przyjaciół. Tak, podczas ostatniMediolan Najlepsze Audio Wideo

Nagle para usiadła w rzędzie za moim spytanym czego @#*! zrobiłem do dźwięku systemu. Dziewczyna bardzo została sugerowana przez poprawę ( który, umożliwiam, był większy niż oczekiwałem...) i ona była dużo więcej sugerowany kiedy wyznałem ją umieściłem stopy trzech pedicurzysty podnosi do sześcianu pod poważny i przyzwoity angielski CD zawodniczki. Ona CHCIAŁA dotknąć kostki z jej własnymi rękami...

Niepotrzebny, by mówić, następnego dnia faceci tego słuchającego pokoju demonstrowali ich system z StoneBlocks ( rodzaj) pod CD zawodniczką.

Skuteczność StoneBlocks wysoce zależy od rodzaju komponentu HiFi ( na gabinecie, głównie) i na klasie całego systemu, jak zwykle. Muszę umożliwić, że, czasami, skutek jest zbyt oczywisty... zbyt dużo dobrej rzeczy, jako zwykle mówię. Znów, to zależy od ciebie, by woleć.

Wnioski

W ułamku kosztu grafitu blokuje trotyl StoneBlocks nie są okazja... są MUST - TRY!!!!! Jestem dość pewny możesz spędzić 3 $ ( nawet mniej) dla oceniania wpływu tych urządzeń na dźwięk twojego systemu. Plus, jeżeli nie znajdujesz oni pracują jako urządzenia HiFi ciebie może zawsze użyć ich dla twoich stóp... :-)

:)))

..."Jestem zabawnym facetem. Lubię robienie żartów do moich przyjaciół"... :))

Wuelem-> nie gonię. Lubie dzwięk gęsty ale bez przerysowania. Obiegowo wszyscy zawsze piszą, ze kamień doda przejrzystości. Być może tak jest, ale (?) jak sie zastosuje vibrapody i vibra cone to dostajesz takiego wypełnienia, powera jak byś w pokoju miał całą orkiestrę (efekt oszołamiający).

Ja nie ciekawy świata? nie moze byc. przeczytaj uważnie,, to po pierwsze żart po drugie nie neguje tego o czym piszecie po trzecie jestem otwarty na nowosci wiec czemu nie skrzynka po whisky... byle działalo o to chodzi no niee? pozdrawiam

Skibus, 28 Lis 2008, 08:23

>Totalnie nie rozumiem co chcesz uzyskać. Najbardziej na wstrząsy narażony jest CD a Ty dajesz tam

>najcieńsza płytę.

>

>Vibrapody pod 3 cm płytę granitową ? A po co ? Na terenie sejsmicznym mieszkasz ?

>

>Postaw sobie na twardych uszczelkach gumowych i to wystarczy. Pakując vibrapody jedyną różnicę

wyciąłem sobie podstawki z gumy silikonowej grubości 8mm, twardej czarnej pod transport i dac-a oraz miększej transparentnej pod wzmacniacz.normalnie jaja ale to działa.dźwięk nabrał masy, góra złagodniała a bas stal się bardziej potężny i głębszy-to słychać najlepiej.wcześniej sprzęt stal na szklanej płycie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

guma, kolce?

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.