Skocz do zawartości
IGNORED

Supra Ply 3.4 S -ktoś ma doświadczenie??

DawidM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zastanawiam się nad wymianą okablowania, podobno z Triangle bardzo dobrze zgrywa się ten kabelek który jest w tytule wątku. Niestety znalezienie opinii czy recenzji na temat tego kabla na Polskich stronach to jak szukać igły w stosie siana. Miał ktoś z nim do czynienia, jakie ma cechy brzmienia i czy warto wymieniać za ProCaby Ls25 które dodały do zestawy bardzo dobry(w stosunku do ceny) ostateczny szlif ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

wielkie dzięki, a ktoś z użytkowników forum ma może te kable?

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ja miałem przez jakiś czas. W sumie wyrównany kabelek ze skłonnością do wygładzania górnego pasma.

Można polubić bo nie kłuje w uszy, chyba że ktoś woli szpilki :-)

Czyli z Trianglami by się polubił, bo Triangla mają bardzo dobry wysokotonowy, ale od czasu do czasu na specyficznych nagraniach pojawiają się szpilki.

Najlepiej pożyczyć i posłuchać.

Możliwe są 3 wersje połączenia:

1. żyły (+) i (-) do zacisków

2. połączenie ekranu z minusem od strony wzmacniacza

3. żyły (+) i (-) do zacisków a ekran do obudowy wzmacniacza

Ekran w każdym przypadku nie łączy się z zaciskami od strony kolumn

W kolejności od 1 do 3 obserwuje się poprawę brzmienia.

Warto poeksperymentować :-)

Dzięki za wszelkie wskazówki, postaram się przedzwonić i wypożyczyć :)

Bardzo dobry kabelek niczym nie odbiegajacy od drozszych konstrukcji.Posiadam w polaczeniu z interkonektem supry EFF ISL.Probowalem glosnikowy w wersji bi-wire i u mnie w systemie nastepuje wyostrzenie gory.

dla mnie jest to z jednej strony ciekawy kabelek a z drugiej przekombinowany raz że nie znalazłem jakiej czystości masz miedź a praktycznie w każdej tarze masz 8N a to jest bardzo wysoko postawiona poprzeczka a dwa to że piszą iż miedź jest pokryta cyna w celu zabezpieczenia przed utlenianiem co jest dla mnie nieporozumieniem bo raz że ładunek elektryczny właśnie płynie po powierzchni przewodnika a dwa że miedź beztlenowa nie utlenia się tym bardziej będąc w śreodku izolacji bez dostępu powietrza zewnętrznego,

tak więc nie wiem czy nie zamieniasz bardziej szlachetnego kabla tary na wydziwniony supry :)

ale oczywiście trzeba posłuchać ja osobiście zabrał bym też wyższy model tary do posłuchania.

Focal + Naim

np taką tarę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Focal + Naim

witam

sam posiadam i uzywam ww kabelek, poki co wymienialem rozne rzeczy a on ciagle jest, na poczatku nie bylem calkiem zadowolony, jak system sie poprawial to kabelek pokazywal coraz wiecej zalet, pewnie go w koncu wymienie, ale mysle ze jest calkiem dobry, raczej spokojne brzmienie gra głównie srednica, choc bas jest calkiem kontrolowany, na pewno bezpieczny wybor nie popsuje niczego, pozdrawiam

Dzięki za kolejną opinie, nie wiem może wstrzymam się i jeśli byś go sprzedawał to może bym go odkupił ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.