Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo do małego pokoju - max 1200zł

Lateralus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Noszę się z zamiarem zakupu pierwszego poważniejszego zestawu audio.

Jako źródło posiadam DACa na PCM2702 podpiętego pod notebooka z dużą biblioteką w postaci plików FLAC

Muzykę jakiej słucham można zobaczyć

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Pokój do nagłośnienia ma ok 13m^2 a rozstaw głośników to 260cm (mam już podstawki)

Jak napisałem w tytule - do wydania mam max. 1200zł. Za tę kwote chce kupić wzmacniacz i kolumny podstawkowe.

Jakie zestawy polecacie (w grę wchodzi również sprzęt używany)?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ups,

oto poprawny link do last.fm

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli ma to być tylko ampli i monitorki, to może lampke Manty V5 lub jeszcze lepiej v7?? do 12m2 jak znalazł. Tylko kwestia upolowania, a to prawie jak wygrać w totka... ;)

Luxmany i winyle 

jestem na świeżo z ONKYO INTEGRA A-8850. cena na allegro to mniej wiecej polowa twojego budzetu. wystukałem o nim opinie-luknij w zakładke, przeczytaj. generalnie bardzo dobry wzmak.

Kolumienki polecam jak najbardziej Roth Audio - seria OLi

Recenzje rewelacyjen a ceny od 480 (OLi1) do 1280 (OLi3) za parę

linki allegro

Ukryta Zawartość

lub na rothaudio.com

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Podłogówki z dwoma 16cm wooferami w 12m2 ?? Do robót rozbiórkowych metodą wyburzania pewnie jak znalazł... poza tym jest osobna zakładka "SPONSOROWANE"...

Luxmany i winyle 

Lateralus, 30 Lis 2008, 20:52

Kup to:

micro system Hi-Fi i DVD HITACHI AX-910E

549zł w ELECRO WORLD'zie.

Przedtem odsłuchaj !

I nie sugeruj się przed odsłuchem wymiarami !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Więcej napisałem w wątku: "2 system - sypialnia". (Wątek nr 38835.)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ech, 2. link wkleił mi się zły :(

Miał być ten:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

moim zdaniem jak chcesz mieć coś nowego to nie kombinuj z chińszczyzną egzotyczną która może grać nieźle ale później będziesz miał problem z wymianą klocków bo tego nikt nie zna, posłuchaj zestawu piano e410 w tej cenie do takiego pokoju jest bardzo dobrym rozwiązaniem

Focal + Naim

Brzmieniowo wypada lepiej Denon, tę opinię miałem zasłyszaną oraz sam testowałem w MegaHZ i powiem, że kolumienki z zestawu są lepiej wykonane i przede wszystkim grają lepiej brzmieniowo. Druga strona monety to to że napędy w Piano padają, dużo na serwisach tego leży !

Denon gra mniej ciepło i muzykalnie, z mniejszą skalą niż Piano, ale separacje dźwięków ma lepszą(wysokie tony). Tak więc tylko teraz przyzwyczajenia muzyczne.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

to chlopie masz dwa typy denon m37 i piano e410 więc jak możesz to posłuchaj obu i kupuj

a co do padających cd z piano to tyle samo pada denona, takie informacje można sobie między bajki włożyć

Focal + Naim

A co sądzicie o popularnych ostatnio głośnikach aktywnych Microlab Solo 6c/7c? podczas poszukiwań w sieci napotkałem opinie, że 7C grają lepiej od piano e410, a kosztują ok500zł. Ile w tym prawdy, a ile zwykłego zachwytu nad zakupionym za śmieszne pieniądze sprzętem?

>W pierwszym poscie wyraźnie napisałem, że posiadam już źródło w postaci DAC'a na PCM2702

>podłączonego do komputera :)

Aaaa to przepraszam :) Sam posiadam Microlaba Solo 6c podłączonego pod kartę Xonar U1. Gra to bardzo przyzwoicie, wprawdzie w bardziej rockowych piosenkach dźwięk robi się bardzo "gęsty" i słychać papkę dźwiękową, ale w spokojniejszych numerach jest dobrze. Niestety nie wiem jak grają inne, budżetowe konstrukcje ani mikrowieże, więc chyba nie pomogę w tym temacie za bardzo...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.