Skocz do zawartości
IGNORED

power amp 1500-2000zł

denon.dcd.2560

Rekomendowane odpowiedzi

po przypadkowym kupnie denona pra-1000 i krotkich doswiadczeniach z rotelami rb-850 szukam porządnego wzmacniacza mocy do tego preampa. ma to grac dzwiekiem jak najbardziej zywym i neutralnym, bez ocieplen (skonczyłem przygode z marantzem). co do przedwzacniacza-wiem juz, ze jest całkiem przyzwoity, kwestia jaka koncowka? moze dwie jakies male, zmostkowane? budzet ok 1500zł. muzyka-> patrz profil-> post-grunge, nu-metal, hard rock, czasem cos spokojnego. cena 1500zł ma byc ceną okazyjną proponowanej koncowki:)

https://www.audiostereo.pl/topic/47395-power-amp-1500-2000z%C5%82/

i tak ciągle kręcisz się wokół tej samej japońszczyzny po co się pytasz skoro i tak kupisz kolejną japońszczyznę. A nawet jak trafisz dobrą końcówkę to z tym pre to ja tego też nie widzę. NIe słuchałem, mogę się mylić, ale obstawiam, ze to tylko psucie dźwieku.

Sprzedał bym to w cholerę, kupił porządną pasywkę na drabince, do tego końcówkę np roksana. Po tym nie kupisz już japończyka... ale co tam - i tak się tak nie stanie a na twej półce stanie kolejny denon czy jakaś tam yamacha

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

ja nic w życiu lepszego nie spotkałem do 2000zł niż parasound HCA-1000A :)

jak dobrze dobierzesz kolumny to jest magia!!! końcówka poza tym bardzo funkcjonalna!

można ją mostkować to monobloku, ma 2 płynne potencjometry, więc można od razu z CD słuchać!

można tez się do 2000zł pokusić o HCA-1500 ale widziałem, że ich ceny skoczyły ostatnio (chyba razem z $)

tobie nawet słuchanie nie pomaga. ale pomogę Ci

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zdaje się, że mnonobloczki AVM M1 grają dźwiękiem podobnym do Twoich oczekiwań. Dziarski i żywy dźwięk, bez ewidentnej "przewagi" któregokolwiek podzakresu. Cena u nas ok. 2 kzł, za granicą 600-700 euro.

Pozdrawiam.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

>denon.dcd.2560

>konkrety please

np.

-koncowka mocy: MX-1000 lub MX-830

-przedwzmacniacz lampowy- dowolny moze byc ten:

Ukryta Zawartość

-cd z elektroniczna regulacja glosnosci albo sygnal bezposrednio z dacka.

Musimy ustawic glosnosc koncowki i preampa na max a cd na najmniejsza mozliwa wartosc.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Popieram koleżankę,

Yamaha MX1000, MX830, miałem MX830, grała świetnie dynamika, neutralność bez ocieplenia ale i bez ostrości i to coś w średnicy, jednym słowem bajka. u mnie lepiej grała niż NAD 372. Bez pogrubienia na basie, dynamika super (Ushery v601 pompowały aż miło co im się nie często zdarzało) to zupełnie inna bajka niż wszystkie serie AX. Ponoć MX1000 jest jeszcze lepsza. U mnie grało to z firmowym pre Yamahy CX630. warto chociaż posłuchać zanim się napisze coś negatywnego o "japończykach" "wyspiarze" też różnie grają. Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Sansui B-2101 X-Balanced - wiem co mówię bo słuchałem i to niedawno.

Dynamit ukryty pod zamszową skórką. Kultura prezentacji dźwięku, pełna kontrola nad kolumnami - nawet takimi , co przy głośnym graniu schodzą do 2 ohm impedancji.

Ukryta Zawartość

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

oto zdjęcie i test MX1000 zapożyczone z innego wątku. MX830 wygląda prawie identycznie, różnica wizulana to jedno trafo, MX1000 jak widać ma dwa mniejsze. Kolego moja Yamaszka miała lepszą kontrole nad kolumnami niż c372. Pobór z gniazdka 1150w. i można ją kupić właśnie w granicach 1500zł i poradzi sobie z kolumnami 2ohm. Skoro ciągneła 4 sztuki estradowych magnatów 4 omowych na pewnej imprezie. ale to był tylko taki eksperyment. heh

masterofdeath6, 3 Gru 2008, 21:10

>Ja jeszcze nie widziałem wzmachola do 10 000zł który szasta kolumnami 2ohm-owymi. a tu takie cuda

>za 1500 lol. :) nic tylko brać i zapomnieć o drogich piecach :D

Hmm , nie widziałeś - a słyszałeś przynajmniej? A konkretnie tę końcówkę,że się tak obligatoryjnie wypowiadasz? Wiem, że dla niektórych "uszu" jak moneta nie brzęczy to nie ma np dynamiki albo powietrza.

Kosztowała nowa w przeliczeniu więcej niż 10k zł.

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

Witam!Padła nazwa Audiolab >Polecam gorąco i myślę ze modele 8000P,PX zagrają nieźle.Mówie o modelach z końca lat 90.Następca tj. TagMclaren też powinien ładnie kosić. Problemem mogą być terminale BFA które nie każdemu pasują

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.