Skocz do zawartości
IGNORED

gdzie odsłuchac tonsile premium w lbn?

delivelator

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że to mój pierwszy post na tym forum, witam wszystkich serdecznie

Jestem na etapie budowy pierwszego budżetowego systemu, obecnie posiadam NAD C315BEE, NAD C515 i jestem na etapie doboru kolumn podłogowych, bardzo zainteresowały mnie tonsile premium, można je gdzieś odsłuchać w Lublinie?

meloman i JTP system nie handlują tonsilem.., ewentualnie co innego godnego uwagi można odsłuchać na terenie lublina za kwotę do 1200zł, jak do tej pory odsłuchałem missiony m33i/34i oraz Rubicon RP-16F i z tych 3 najlepiej podpasowały mi m34i, jednak chcę się przekonać jak grają te premiumy ze względu na niezłe recenzje

pokój ma 20mkw, słucham głownie rocka/hardrocka

z góry dziękuję za pomoc

HECO odsłuchasz w Melomanie. Na Tonsile nie trafiłem w Lublinie nigdzie.W ogóle Lbn to audiofilskie dziadostwo.Mam dla ciebie inną propozycję bo też bazuję na NAD C315BEE.Jak chcesz to napisz na PW bo jak tą propozycję wypowiem na tutejszym forum to zaraz będę opluty przez sporą rzeszę szczekaczy tutaj piszących.

Pzdr.

ano niestety, tak jak mówisz lublin to audiofilskie dno a nie mam zamiaru gonić do wawy żeby odsłuchiwać budżetowe kolumny, dzięki za zainteresowanie się problemem, na PW już napisałem

Z góry przepraszam, jeśli moje pytanie jest banalne. Postanowiłem podpiąć się pod ten temat i zapytać, czy właśnie w Warszawie jest gdzieś możliwość odsłuchania, a najlepiej wypożyczenia Tonsili Siesta i Premium?

Ja tam mogę jechać do Poznania, i tak się zbieram od dawna do odwiedzenia kolegi ;) Ale jednak wolałbym zabrać sobie kolumienki na odsłuch do domu. Jest w ogóle taka możliwość w przypadku Tonsila?

rafal996, 4 Gru 2008, 16:43

>Ja tam mogę jechać do Poznania, i tak się zbieram od dawna do odwiedzenia kolegi ;) Ale jednak

>wolałbym zabrać sobie kolumienki na odsłuch do domu. Jest w ogóle taka możliwość w przypadku

>Tonsila?

jak chcesz posluchac tonsili premium to pisz na pw.

mieszkam w pisecznie, mezemy sie jakos dogadac.

pozdrawiam

Pisałem kilka dni temu że miałem szczęście posłuchać Siesty w wersji podłogowej (nagroda internautów) i zagrały więcej niż dobrze. Za 1600zł nie kupisz takich kolumn, chociaż już za trochę ponat 2kzł faktycznie są świetne podłogowe Wafle. Plusen Siest jest ich wysokośc (naturalny odsłuch grających muzyków) oraz prawdziwe głośniki, nie żadna chińszczyzna, tylko serio drogie, prawdziwe przetworniki.

dziś odsłuchałem dodatkowo Klipsch Reference RF-10 , Wharfedale Diamond 9.5 oraz Heco Victa 500 i chyba zdecyduję się na zakup bez odsłuchu tonsili Siest przez internet (będę żałował?)

Ciężko jest usłyszeć "dobry" dźwięk z budżetowych kolumn i wole przekroczyć jednak początkowo przeznaczone środki żeby później nie żałować, czy jednak tak bardzo zachwalane Siesty (w swojej klasie cenowej) są naprawdę tak dobre? :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.