Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsil Maestro 180 II 1000zł?

wojtas_jaw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pytanie do szanownych forumowiczów. Czy warto zakupić używane kolumny Tonsil Maestro II 180 w cenie 1000zł do pokoju 3x4m? Kolumny ponoć w dobrym stanie. Przy okazji jaki wzmacniacz (używany) pasował by do tych kolumn?

https://www.audiostereo.pl/topic/47539-tonsil-maestro-180-ii-1000z%C5%82/

Stan dobry to mało określony stan ;) Przedewszystkim czy przetworniki oryginalne i sprawne i nie po żadnych domowych naprawach czy cos, bo różne rzeczy w życiu już widziałem ;)

Jeśli wszystko ok, a stan dobry (znaczy pogorszony od stanu idealnego) dotyczy conajwyżej okeliny to warto ;) jeśli oczywiście sam stan okleiny zadowala. Zalecam sprawdzić przed samym zakupem.

Popieram skibę - to kolumny przeznaczone do większych pomieszczeń, moim zdaniem 18m2, to dla nich absolutne minimum.

Cena też trochę za wysoka, chociaż to świetne kolumny, to nowe w sklepie można kupić za 1200zł.

Myślę, że za używane (nawet w idealnym stanie) można zapłacić max 850zł.

Witam

moim zdaniem zdecydowanie nie warto. W dużo niższej cenie można kupić na allegro prawdziwe cudeńka. Dodatkowo do tak małego pokoju pasują raczej monitory. Miałem Tonsile i moim zdaniem nie warto inwestować pieniędzy w taki dźwięk.

>wojtas_jaw

te Tonsile są naprawdę całkiem niezłe, szczególnie patrząc na ich cenę do jakości. Choć trzeba mieć na uwadze, że włąśnie za niewiele większą kwote można mieć nowe, a nowe to zawsze nowe ;)

Co do tych okazji z allegro to jeden będzie chwalił, drugi nie bo i trzeba mieć doświadczenie w takim kupowaniu, a dawać taką porade mało doświadczonemu kupującemu to samobójstwo ;)

Ale do takiego pokoju to tylko podstawkowce ;) tak jak radza koledzy wyżej.

>wojtas_jaw

Niekoniecznie, wszystko zalezy od tego jakie dokładnie kolumny się ma na myśli. Maestro II 180 odpadają napewno, ale już Siesty podłogowe niekoniecznie, kwestia upodobań co do ilości basu i samej akustyki pokoju...

nie wiem co o tym myśleć ;/

kolega ma ten sam model i wymiary pokoju podobne i mówi że ok, ale czasami za mocno słychać wysoko tonowe głośniki.

A konkretnie jakie monitory byście polecili?

Tonsil wraca do czerni:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jeszcze tańsze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.