Skocz do zawartości
IGNORED

PM-80 vs. PMA-1055R lub PMA-1500R

alcol

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Piotrek608, 20 Gru 2008, 17:09

>Ale PMA2000R to prawdziwy potwór był... na moich oczach miał podpięte 4 Altusy 140..w pokoju 22m2

>tworzył potężną ścianę dźwięku monstrum..jak grali Stonsi to czułem sie jak na koncercie.>

ściana dźwięku..hmm...... w słuchaniu muzyki chyba nie o to chodzi, aaale, niektórzy tak lubią :)

kazik-t, 20 Gru 2008, 17:33

>Piotrek608, 20 Gru 2008, 17:09

>

>>Ale PMA2000R to prawdziwy potwór był... na moich oczach miał podpięte 4 Altusy 140..w pokoju 22m2

>>tworzył potężną ścianę dźwięku monstrum..jak grali Stonsi to czułem sie jak na koncercie.>

>ściana dźwięku..hmm...... w słuchaniu muzyki chyba nie o to chodzi, aaale, niektórzy tak lubią :)

Ściana dzwieku(sic!) z altusów to może faktycznie nie jest to o co chodzi w słuchaniu muzy ale przy ostrym repertuarze potrzebna jest dynamika i potęga dzwięku zrównoważonego i selektywnego. Do plumkania spokojnych, jazzujących i generalnie nieskoplikowanych klimatów faktycznie system nie musi tak grać. Gorzej jest tak jak np w moim przypadku, kiedy szukam uniwersalnej konfiguracji bo słucham i plumkania i ostrego metalowego łojenia z prawie wszystkim co mieści się po środku tych 2 biegunów.

Przez kilka lat używałem marantza PM-80 se.Barwa super, przestrzeń ok.natomiast bas cieeenki.Doskonałe wyjście słuchawkowe.W sumie dobry do małych składów, barok.Zwłaszcza a w A klasie.imprezy przy tym nie zrobisz.Wcześniej miałem luxmana 235 i chyba bardziej uniwersalny był.Potem MF A-300 i to już inna bajka.A myślę że jeśli PM 80 to szukać SE koniecznie bo różnica jednak była.

A jak na tle tego towarzystwa wypada PM-82 ? Bliżej mu do PM-80 czy PM-80SE ? Jeśli chodzi o bas, to powiedziałbym, że jest miękki, średnio mocny, ale schodzi nisko. Przestrzeń rozległa :)

tak na marginesie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.