Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór karty muzycznej - 500 zł

spoltom

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie na tym polega problem, znalazłem przejście z Jacka 6,3 mm na 2xRCA, w odwrotnej konfiguracji niestety nie. Przeszukałem allegro i jedyne co znalazłem to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Z tym, że nie wiem czy takie połączenie ma sens. Zastanawiam się czy przejściówka RCA -> Jack 6,3 mm wpłynie bardziej pozytywnie (zauważalnie) na jakość, zamiast RCA -> zwykły Jack 3,5 mm? Swoją drogą ta którą podałem jest kiepskiej jakości, ale może bym znalazł coś w sklepie.

Na szczęście nic mi nie naliczyli i obyło się bez dodatkowych opłat, sam byłem zdziwiony..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

Troche odswierze ten watek. Dzisiaj dotarl do mnie prosto z chin DAC Valab (chwalony bardzo tu i tam). Jak sie sprzet wygrzeje nieomieszkam zamiescic porownania w stosunku do E-MU 0202 USB.

Oba urzadzenia sa w podobnych cenach, z ta roznica, ze E-MU mozna miec od reki.

Tak czy inaczej Valab juz pod pradem i jak na pierwsze sluchanie wcale nie jest kiepski :)

Pozdrawiam,

frd__

• 4 tygodnie później...

Już nieco oswoiłem się z tematem i pomimo niewiedzy w sposobie podłączenia sprzętu, nie żałuję ani grosza wydanego na Valab'a. Pozdrawiam rbej, który zaproponował mi tego DACa i dzięki za pomoc. Wprawdzie brakuje wzmacniacza, ale nie można mieć wszystkiego. Planuję zakup CA 340A i do tego monitory np. Ushery S520 bądź inne w podobnej cenie.

Pozdrawiam,

spoltom.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.