Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie do znawców Pioneera - PD-X920M

atreyu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Dostałem od znajomego uszkodzony CD Pioneer'a PD-X920M przywieziony z UK. Był wprawdzie uszkodzony ale już działa - CPU nie dostawał napięcia 5V przez co raczej nie chciał działać :p Problem w tym że nie mam pojęcia co to za model odtwarzacza, ani z którego roku. W necie informacji jak na lekarstwo, pickup nie ma żadnych oznaczeń, ale wygląda solidnie :). DAC też jest nieznany bo siedzi na nim miedziany radiator mocno przyklejony do scalaka...

Najważniejsza jednak jest sprawa zmieniarki. Albo jestem jakiś ułomny umysłowo albo ta zmieniarka nie chce przyjmować więcej niż jedną płytę. Po obejrzeniu mechaniki dochodzę do wniosku że chyba ten wymienny loader który jest osadzony w odtwarzaczu musiał występować w dwóch wersjach - jednopłytopwej i wielopłytowej. Może ktoś miał takiego cudaka i może podzielić się jakimiś informacjami na jego temat.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie wiem co się czepiasz, przecież to nie do domu :p

Tak się zastanawiałem że by to zabrać do pracy. Pracuje w kinie i do background music pomiędzy seansami się przecież nadaje...

A wyrzucić szkoda...

discomaniac71 - dzięki za linka. Wygląda na to że to jakieś muzeum, zresztą tak też myślałem. Ale CD-R czyta i RW też :p

A więc podsumowując:

- rocznik 1986

- DAC SONY CX20152 (16bit , 88KHz)

- tor sygnałowy i servo oparty na kościach SONY

- SYSCON oparty na procesorze Pioneer

- pickup Pioneer PWY-007

- w komplecie tacka na jedna płytę

- można stosować magazynki samochodowe na 6CD

Ogólnie zabytek, ale mam do takowych słabość, z kolei wyrzucić szkoda :D

Jednocześnie chciałbym złożyć najserdeczniejsze życzenia wszystkim audiomaniakom - radosnych, zdrowych, pełnych ciepła i spokoju Świąt Bożego Narodzenia oraz sukcesów i spełnienia marzeń w nadchodzącym 2009 Roku.

Znam PEA-1030, wymieniałem go wielokrotnie. Ten który tam siedzi w ogóle go nie przypomina (wielki, solidny odlew duralu na układ optyczny). Najbardziej zbliżony byłby właśnie PWY-007. Zresztą załączam zdjęcie...

Pozdrawiam. . .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W Donbergu około 640 zł. Pozostaje mieć nadzieję że jeszcze trochę pochodzi. Jak KSS-100A działa do dziś to i ten pewnie będzie jeszcze służyć. Zresztą, legendarny CDM0 też podobno nie jest do zajechania ;)

Według bazy serwisowej Pioneer-a , w tym modelu mamy czytnik PWY-006 :)

hehe :) ...a cena to jedyne 893zł , ale pewnie już jest niedostępny ;P

czyli jak działa to OK,

ale z praktyki powiem to prędzej silnik napędowy płyty(spindle motor) padnie niż ten czytnik...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.