Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer BDP-51

HD DVD

Rekomendowane odpowiedzi

@mczaj - Tak rozważałem zakup 71, ale różnica w cenie była spora, a zmiany kosmetyczne. Potwierdzała to większość testów które znalazłem, że różnica pomiędzy 51 i 71 jest kosmetyczna a dopłata duża. Jest jeden firmware do obu modeli więc są one niemal bliźniacze. Oczywiście w dniu zakupu możesz znaleźć 71 w dobrej promocji i będzie warto dopłacić. W moim przypadku różnica w cenie była duża.

Marantz 8003 to jest seria 7003 w wersji KI + USB (swoja drogą ciekawy "audiofilski" gadżet - USB). W testach 7001 można przeczytać, że dopłata do KI która wynosi około 50% nie jest warta bo 7001 brzmi bardzo ładnie. Myślę że podobnie jest w nowszym modelu, w którym zmieniono napęd i dodano MP3. Nie wiem czy sam fakt posiadania MP3 na pokładzie w jakiś sposób degraduje dźwięk. Znajomy twierdzi że tak z powodu innego filtru dolnoprzepustowego. Może kiedyś będę miał okazję posłuchać i spróbować ocenić

@Vitold_MAN - mój Rotel jest wart więcej niż 300 PLN, a gra gorzej niż Pioneer

• 4 tygodnie później...

Mam bdp-51fd, wczesniej miałem panasonica 55 a jeszcze wczesniej panasonica dmp-bd10a.

Więc dziwęk po analogu był najlepszy z dmp-bd10a - obecnie żałuje że go sprzedałem bo bił na głowe bdp-51fd . o dmp-bd55 nie ma co w ogole wpsominac. Dzwięk z dmp-bd10a jest porównywalny z tym z denona dvd-3800 bdci. co prawda nie miał 24p i dts-hd ma ale i tak był rewelacyjny.

Dzwięk z dmp-bd10a to klasa Cd-ka za 2 rys . a pionka 51fd to CD-ek za 1 tys zł. Tyle z moich doświadczeń. Jesli któryś z was ma jeszcze dmp-bd10a to nei jarajcie sie wymianą bo macie swiety odtwarzacz z doskonałym wyjściem componenet na dodatek.

• 9 miesięcy później...

Podłączyłem wczoraj Pionka do amplitunera po analogach do wejścia 5.1.Wszystko w zasadzie działa ok.

poza tym,że mam problem z głośnością subwoofera.Muszę ustawić na full ,a i tak jego głośność nie jest taka jak przy połaczeniu cyfrowym nawet w 1/3-ciej.Podłaczenie jak w instrukcji: sześć przewodów z analogowego wyjścia w Pionku do wejścia multichannel w amplitunerze.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.