Skocz do zawartości
IGNORED

CA 540A a amplituner Yamaha RX 797?

markus96

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś testował sprzęt wymieniony w temacie, co lepiej gra, które warto z tych urządzeń kupić? CA 540A słuchałem z Mission M34i grało pięknie, niestety w sklepie nie mieli Yamahy, ciekawe czy byłoby lepiej?

https://www.audiostereo.pl/topic/48071-ca-540a-a-amplituner-yamaha-rx-797/

Yamaszka gra bardzo fajnie(wg. mnie lepiej niż z CA540a) , myślę że z Missionami będzie to dobra fuzja ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

rx 797 jak na amplituner gra zadziwiająco dobrze, myślę że sprawdzi się w dynamicznej muzyce - ale warto posłuchać u siebie w domu, gdyż w sklepach wszystko brzmi nieco inaczej. CA nie słuchałem.

Potężny błąd myślowy. Gdyby tak było, to te wszystkie AX byłyby tym samym modelem. Poza tym porównując to np. AX-596 gra zdecydowanie lepiej niż RX797, a wiekszość opinii o nim (596) na forum jest wyssanych z palca.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

korekta! Nie chcę nikogo wprowadzić w błąd, pisałem o niuansach. Poza tym pozostaje pytanie czy ten typ prezentacji basu będzie Tobie odpowiadał, koniecznie musisz sam to stwierdzić przed zakupem.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Ciekawe jak by się poprawiła jakość w tym ampli po wstawieniu dyskretnych OP-ampów ,tych co polecają do Zero DAC :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Albo zrobić lampizator hehe ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.