Skocz do zawartości
IGNORED

Następny z Adamem GS-424 i pytaniami;)

Walery

Rekomendowane odpowiedzi

Witam znakomite towarzystwo. Właśnie stałem się posiadaczem ADAMA. Wyposażony jest we wkładkę MF-104. Chętnie dowiem się, jako że niedawno zacząłem swoją przygodę z czarnymi krążkami co można zrobić żeby za sensowne pieniążki otrzymać niezły dźwięk z tego "cacka". Wiem że mogę, i napewno to zrobię, wymienić interkonekt, jak i wkładkę, ale na jaką MM czy MC? Wcześniej użytkowałem ONKYO CP-1116A z SHUREM M25C i w obu wypadkach nie do końca zadowolony jestem z niezbyt niskiego dołu i niezbyt wysokiej góry. Dodam że pracuje toto z budżetową integrą Marantza PM-40 wyposażonym w preamp z możliwością wyboru MM/MC.

Będe zobowiązany za wszelkie informacje.

Pozdrawiam

W tej klasie cenowej, konstelacji sensownym systemem bylaby Audiotechnika PT95E (ok 31EUR)

widoczna na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

xajas

www.jaschiks.com

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z upływem czasu pojawiają się następne pytania - może ktoś orientuje się, albo ma instrukcję obsługi od GS-424. Chodzi mi o regulację VTA w tym przypadku, oraz informację na temat ustawienia wkładki wg punktów Baerwalda, czyli kąta styczności igły. Niestety jak zauważyłem wkładka nie jest dobrze ustawiona, a headshell przez to że nie ma "fasolek" nie umożliwia regulacji ustawienia wkładki. Czyżby czekała mnie wymiana headshell-a, a jeśli tak to czy obecnie dostępne na rynku systemy można stosować do poczciwego Adama?

• Redaktorzy

A propos wkładki, to o ile pamiętam to Papamek używa Adama (jest li to Adam, papamku? Mylą mi się te męskie imiona) z wkładką wysokopoziomową MC Benza. Natomiast co do głowicy ramienia, może być kłopot. Swego czasu stałem przed podobnym problemem, i wymieniłem głowicę bagnetową na Reloopa, czy Technicsa, która miała podłużne sloty na śruby mocujące. Ale takie coś kosztuje 40-50 pln. Co do VTA, to zdaje się że same ramię jest na ferszlus, i nie da się go podnieść lub opuścić. Zwykle tak jest w skomplikowanych konstrukcjach z automatyką. Wyjście - sztywna płaska podkładka pod wkładkę, albo coś pod płytę. Niestety, ten rodzaj regulacji pomaga tylko wówczas, kiedy wkładka jest za bardzo pochylona na nos.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.