Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana opampów w rotelu RA940bX

michciusek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim

przeglądając ostatnio forum natknąłem się na temat ov wymianie opampów w sekcji przedwzmacniacza w rotelu Ra930AX. jeden z forumowiczów bardzo chwalił sobie wymianę Ne552 na podwójne BB OPA627. Czy to naprawdę da wymierne efekty? chciałbym troszkę przytemperować mojego rotela.

a tak nawiasem to w rotelu jest 1 opamp a u mnie 2.... Trzeba by było wymienić 2 czy wstawić 2 podwójne?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/48123-wymiana-opamp%C3%B3w-w-rotelu-ra940bx/

Witam,

Chętnie się podłączę. Ja mam właśnie 930AX i ciekaw jestem co można z nim zrobić. Poza tym mam z nim mały problem - jeden kanał gra jakby minimalnie mniej dynamicznie, ledwo ciszej ( nie zawsze to słychać i trzeba namajtać balansem żeby porównać). Co to może być?

Ostatnio kupiłem Harmana HK1400 ale mam wrażenie że ten Rotel ma więcej dynamiki... Tylko wysokie mi w nim nie pasują - są dość szorstkie. Czy zmiana na wyższy model coś da w tym temacie (szorstkie wysokie)? A może inny wzmacniacz z dynamiką Rotela ale gładką górą? HK630 - tylko tam też chyba siedzi ten Ne552 więc można się spodziewać podobnej szorstkości?

michciusek - co dokładnie chcesz "utemperować" w swoim Rotelu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.