Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie lampowce, stosunek jakości do ceny

Porfiry

Rekomendowane odpowiedzi

e szkoda zycia na picie chyba ze to sposob na osiagniecie porozumienia pomiedzy mężczyznami/bez podtekstów/

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Rochu

24 kwietnia-w tych dniach- to kobyla mi sie zrebi i nie moge.

Zreszta po co sie spotykac-zeby potem bronic swojej racji jak niepodleglosci.

Drogi Rochu-TY to pewnie wiesz,ze same lampy USA wlozone do taniego lampowca zmieniaja brzmienie

radykalnie i kosztuja niemalze tyle co rzeczony wzmak-i co obraziles sie na mnie???

Bufon jestem???

Stary audiofilu, ja Ci próbowałem jakiś czas temu wytłumaczyć (po kolejnym ataku na mnie), że wydanie załóżmy kwoty x na sprzęt audio kutasa nam nie powiększy. Ty jesteś zdania (gdzieś tam na forum doczytałem), że system gra po wydaniu co najmniej 30 tys. i co mają zrobić Ci co tyle nie wydali? Mają się tym chińczykiem czy starociem vintage jebnąć w baniak? Kable takie, srakie i owakie. Piszę to jako osoba, która wydała powiedzmy te Twoje minimalne pieniądze na system stereo. Mieszkamy w jednym mieście ale jak czytam Twoje teksty to nie dziwię się, że Warszawiaków tak nie lubią.

zle mnie zrozumiales-po prostu chce wiedziec,ze gdy stwierdze,ze lampy USA wlozone do wzmaka

chinskiego o wartosci tego wzmaka poprawiaja radykalnie brzmienie???Tak czy nie???

Wlasnie od tego stwierdzenia sie zaczelo......tylko po co??/

Zastanawiam sie czy w ogole przestac pisac na forum-mam wiele innych mocno angazujacych mnie rzeczy do

zrobienia w swoim zyciu.Forum to tylko dla mnie wartosci poznawcze przede wszystkim charakteru

ludzi,bo sprzetu-to troche juz slyszalem i ciut o tym wiem.

Natomiast ciekawych ludzi jest wiecej jak ciekawych systemow.

Super super super. Najlepsze chinskie są bambosze i skarpetki bezuciskowe.

Jak ktoś lubi chłam to jego sprawa, a kiedyś przyjdzie czas ze audiofili chińczycy na ser pleśniowy przerobią. Gywer Mac ty sie wstydź, taki potencjał. POLSKIE DOBRE a nie inne, Patriotą trzeba być. Podczas wojny na zdrajców wołano FOLKSDOJCZ

Mc uważaj bo zostaniesz CHIŃSKDOJCZ ale co to kur....... jest

Climax, rusz mózgownicą, to nie boli. I zdejmij te końskie klapki z oczu. Zamiast mnie wyzywać od folksdojczów pokaż mi polski wzmacniacz za 1500zł który zagra lepiej od rzeczonego Yaqina MC10L. Jak pokażesz, to będziesz mógł mnie wyzywać bezkarnie od folksdojczów. A jak nie pokażesz... no cóż, były czasy że za takie wyzwiska dostawało się w twarz rękawicą, i trzeba się było stawić z sekundantami na ubitej ziemi. Teraz wszystko załatwia się szybciej, ale tak czy inaczej za folksdojcza należy się w ryj. Dotarło?

K...mać! Moi dziadkowie gnili w niemieckich obozach, a ty śmiesz mnie wyzywać od folksdojczów? Od ludzi tak postępujących nie żąda się satysfakcji, takich nawet się nie wali w ryj, takim się co najwyżej spluwa w twarz, bo swoim zachowaniem na nic lepszego nie zasłużyli. Jeżeli pisałeś to na trzeźwo i świadomie, to jest to podłość godna najwyższej pogardy.

Mc. tyle powagi w Ciebie wstąpiło nagle.

Ja bronie gospodarki rodzimej a wzmaki za 1500zl mnie lataja lkoło wentla takze porównywac nie bede.

Nie rozumuj pochopnie nie folks tylko chinsk-dojcz to taki wspolczesny propagandowiec taniosci w ordynarnym wykonaniu.

Nie neguje tego wzmaka niech gra jak niebiański kastrat na cytrze ale leży poza granica przyzwoitości zakupów człowieka myślącego racjonalnie gospodarczo. i juz. Chińczycy załatwia nas recoma naszej rodzimej biedoty dając im chłamu , niech się cieszą, trzeba przejrzec na oczy, nie mowie o skrajnych jakichkolwiek poglądach prawicowych, uprzedzeniach narodowych ale niemcy kupują niemieckie auta Duńczycy dońskie kolumny amerykanie amerykańskie kable szwajcarzy szwajcarskie zegarki A POLACY KAZDE JEDNO GOWNO BYLE NIE POLSKIE ,, to jest chore. a nie lepiej tak pochandlowac w innym towarzystwie. My dunczykowi lampowca, niemcowi kielbasy , szwajcarowi dywanik i tak dalej. Po cholere walic kase do chin jak oni NIC OD NIKOGO NIE KUPIA bo maja inne cele gospodarcze, czy swiat nie widzi ze jestesmy idiotami. a moze widzi i cieszy sie tymi tanimi lampami

Przyznaje uległeś emocjom ale niezbyt słusznie. Odpocznij gdyż opanowały cie nerwy. Moj wpis miał poruszyć głębsze pokłady świadomości istoty zdrady. Otóż propagując chińskie zdradzasz polskie. to taka współczesna forma dywersji gospodarczej. Mylę sie? i w imię czego paru srebrników, to ja już wole zapłacić więcej za ten wznak made in hungary na pryklad.

liberate tute me ex inferis

Nie odwracaj kota ogonem. Gównoprawda że Niemcy kupują niemieckie, itp. Wystarczy wejść na niemiecki, angielski czy francuski ebay i zobaczyć ile chińszczyzny tam się sprzedaje. Kto to kupuje? Niemiecka, francuska, angielska biedota? Jaki procent tych społeczeństw stanowi biedota? Jaki jest średni miesięczny dochód statystycznego Niemca? Nie stać go na zakup niemieckich klocków? Dlaczego mimo to kupuje chińskie? I nie pisz z taką pogardą o polskiej biedocie której rękami Chińczycy...itd. A skąd się wzięła sytuacja w której polskie społeczeństwo w 70% składa się z owej biedoty? To nie Chińczycy nas załatwią. To nasi rodzimi politycy którzy do tego doprowadzili nas załatwią. Poza tym odwróć sobie zadkiem do przodu klocki jakiejś angielskiej, włoskiej, francuskiej, czy nawet japońskiej firmy. Co tam stoi napisane? W przeważającej większości przypadków przeczytasz tam "Made in China". Likwidują miejsca pracy w swoich krajach i przenoszą produkcję do Chin. Dlaczego? Bo im się OPŁACI. Mają w dupie wszystko oprócz kasy. Ale ich się nie czepiasz, ich nie wyzywasz od folksdojczów. Zacznij chłopie myśleć zamiast obrażać ludzi. Masz mnie przeprosić.

Jeszcze raz Ci tłumacze, źle odbierasz i źle rozumujesz. Nie Mam za co Cie przepraszać gdyż jedyne co miałem na myśli przedstawiłem w nieco kontrowersyjny sposób ,lecz tym niemniej istota tego znacznie odbiega od tego za co czujesz się obrażony.

climax99, 8 Kwi 2010, 01:36

>Przyznaje uległeś emocjom ale niezbyt słusznie. Odpocznij gdyż opanowały cie nerwy. Moj wpis miał

>poruszyć głębsze pokłady świadomości istoty zdrady. Otóż propagując chińskie zdradzasz polskie. to

>taka współczesna forma dywersji gospodarczej. Mylę sie? i w imię czego paru srebrników, to ja już

>wole zapłacić więcej za ten wznak made in hungary na pryklad.

>

>

>

>

>liberate tute me ex inferis

Przeginasz pałę. Licz się ze słowami, bo wsiądę w auto i pojadę do tej Łodzi żeby ci osobiście w gębę splunąć za zniewagę. Serio. Jestem skłonny to zrobić, bo podle i po chamsku znieważyłeś mnie publicznie. Należą mi się przeprosiny.

Idź powiedz nauczycielowi który 1200zł miesięcznie zarabia że zdradza Polskę bo kupuje chińskie produkty. Chłopie, gdzie ty żyjesz? Pod kloszem? W matriksie? Rozejrzyj się. Ten człowiek nie ma z czego dołożyć żeby kupić droższe, ale polskie. No chyba że sobie, swojej żonie i dziecku zatka dupę korkiem. Tak, ludzie, kupujcie polskie, nie ważne że droższe. Nie ważne że na czynsz nie wystarczy, nie ważne że na żarcie braknie. Nie kupujcie chińskiego, bo kasa pójdzie za granicę i klasa rządząca nie będzie miała czego rozkraść, zdefraudować albo zwyczajnie zmarnować. Facet, oprzytomniej, rozejrzyj się! Myśl! To naprawdę nie boli.

Jeżeli jednak ma ci to pomóc to przepraszam iż źle mnie odbierając i pochopnie rozumując poczułeś się dotknięty. Nie mniej jak już chyba widzisz sam nie było to moim celem a jedynie zmuszenie do ciężkiej i dalece idącej refleksji skutków gospodarczych twojego rozumowania

Mc Strasznie sie rozswsciekłes i widze iz moje niewinne prowokowanie Ciebie do zmiany istoty rozumowania spowodowało iz straciłeś kontrole nad soba. Widze iż chyba nie wiesz sam co piszesz, plucie w twarz ,walenie w morde temu podobne, troche to nawet juz nudne. przyjmuje jednak iz masz dzis bardzo słaby dzien, a nawet jeszcze słabszy niż myślisz.

Mc TAk czy siak uważam iz niepotrzebnie toczymy spór, gdyz już dawno ma on charakter odbiegający od istoty sprawy.

JEZLI W JAKIMKOLWIEK STOPNIU POCZUŁES SIE URAŻONY MOIM WPISEM TO SERDECZNIE CIE ZA TO PRZEPRASZAM , jest to zwyczajne nieporozumienie nie mające nic wspólnego z jakąkolwiek próbą urażenia Ciebie osobiście.

Następny oświecony. Człowieku namolny chcąc kupić np. dobre AGD, no powiedzmy dobrą pralkę kupisz k... Polara czy Amikę? Przecież to się samo rozpada. Zastanów się co piszesz - Polska nie produkuje delicji aby być jakimś marszandem polskiej gospodarki w każdym zakresie.

climax99, 8 Kwi 2010, 01:57

>Jeżeli jednak ma ci to pomóc to przepraszam iż źle mnie odbierając i pochopnie rozumując poczułeś

>się dotknięty.

Co? Czy ja dobrze widzę? Przepraszasz mnie za to że JA cię źle zrozumiałem? Przepraszasz mnie za to że JA się poczułem dotknięty? Kpiny se stroisz? Masz mnie przeprosić za nazwanie mnie folksdojczem, bez wykrętów. Inaczej będzie to tak samo gówno warte jak przeprosiny Leppera które zmuszony nakazem sądowym opublikował swego czasu w pewnej gazecie.

>Nie mniej jak już chyba widzisz sam nie było to moim celem a jedynie zmuszenie do

>ciężkiej i dalece idącej refleksji skutków gospodarczych twojego rozumowania

Człowieku, masz klapki na oczach, żyjesz w matriksie. Wyjdź na ulicę, rozejrzyj się, a jak ci to nie da do myslenia, to ja wymiękam.

climax99, 8 Kwi 2010, 02:01

>Mc Strasznie sie rozswsciekłes i widze iz moje niewinne prowokowanie Ciebie do zmiany istoty

>rozumowania spowodowało iz straciłeś kontrole nad soba.

Niewinne prowokowanie? Podłe obelgi, publiczne znieważenie nazywasz niewinnym prowokowaniem? To jest szczyt bezczelnego tupeciarstwa.

>Widze iż chyba nie wiesz sam co piszesz,

>plucie w twarz ,walenie w morde temu podobne, troche to nawet juz nudne. przyjmuje jednak iz masz

>dzis bardzo słaby dzien, a nawet jeszcze słabszy niż myślisz.

Człowieku, brniesz w zaparte, do podłych obelg i publicznych zniewag dokładasz kolejne zniewagi, teraz śmiesz mi wmawiać słabość umysłową zamiast zachować się jak mężczyzna i przeprosić, bo masz za co. To już są szczyty chamstwa. Pokazałeś że nie masz za grosz honoru.

climax99, 8 Kwi 2010, 02:03

>Lepiej Ci , czy dalej stoisz po stronie nieświadomości zakupowej ludzi z przyczyn oczywistych

>ograniczonych finansowo?

idź do pielęgniarki zarabiającej 1000zł na rękę i oświadcz jej że jest nieświadoma zakupowo. Albo lepiej idź do człowieka który na dwie zmiany zapieprza w jakiejś biedronce na magazynie i dostaje niewiele więcej i nauczaj go że powinien się uświadomić zakupowo. Zobaczymy czy twoje bredzenie uzna za "niewinną prowokację". Facet, weź się nie ośmieszaj, bo to się już żałosne robi.

JEZLI W JAKIMKOLWIEK STOPNIU POCZUŁES SIE URAŻONY MOIM WPISEM TO SERDECZNIE CIE ZA TO PRZEPRASZAM , jest to zwyczajne nieporozumienie nie mające nic wspólnego z jakąkolwiek próbą urażenia Ciebie osobiście.

Przeciez Cie przeprosiłem

Mam nadzieje iż mimo zaistniałej nieprzyjemnej sytuacji wrócimy jutro do codziennej normalności czego sobie i Tobie życzę, i jest to jak najbardziej miarodajne i szczere

JEZLI W JAKIMKOLWIEK STOPNIU POCZUŁES SIE URAŻONY MOIM WPISEM TO SERDECZNIE CIE ZA TO PRZEPRASZAM , jest to zwyczajne nieporozumienie nie mające nic wspólnego z jakąkolwiek próbą urażenia Ciebie osobiście. W żadnym stopniu nie uważam i nie uważałem Ciebie za zdrajce, oraz Folksdojcza czy tez przykład innych amoralnych zachowań co mogłeś mylnie wywnioskować z mojego wpisu. Była to jedynie forma przenośni , metafory , która nierozważnie zastosowałem. Nie chciałbym aby zdarzenie jakie miało miejsce wpłynęło jakkolwiek na nasze dalsze relacje. Czuje się niezręcznie i jest mi przykro gdyż celem moim nie była żadna indywidualna niechęć do Ciebie a jedynie wolne rozważania na tematy Dalce odbiegające od meritum wątku. Nie wiem co mógłbym jeszcze napisać byś nie czuł się urażony. MAm nadzieje iz moje szczere ubolewanie nad zaistniałymi nieprzyjemnymi okolicznościami zrekompensuje fakt , iż jest mi naprawdę niezmiernie przykro gdyż poczułeś się osobiście dotknięty.

Wierzę.

Ze swojej strony przepraszam że poczułem się sprowokowany do odgrażania się obiciem gruchy i napluciem w twarz. Przyjmuję Twoje przeprosiny i lecę chlać dalej, czego i Tobie życzę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.