Skocz do zawartości
IGNORED

Altus - glosnik GDN 25/40/3 i GDM 12/60

chuligan_wolnosci

Rekomendowane odpowiedzi

Na innym wątku ratuję skrzywdzone moją głupotą SPENDORY 2/2, na tym będę ratował stare Altusy. Prosze o pomoc.

Więc tak: mają one (Chyba Altus 75 - brak oznaczeń)glosniki następujace do wymiany:

niskotonowy - GDN 25/40/3 8ohm

sredniotonwy - GDM 12/60 8ohm

i pytania:

1) CZY SĄ DOSTĘPNE I GDZIE

2) Jeżeli nie to CZYM JE ZASTĄPIĆ CO RADZICIE? Tak by były zbliżone do oryginalu w miarę możliwości.

Bardzo proszę o pomoc.

Mikołaj

https://www.audiostereo.pl/topic/48238-altus-glosnik-gdn-25403-i-gdm-1260/

Ale jeszcze pytanie jedno:

sredniotonwy - GDM 12/60 -wystepuje na stronie TONSILU w wersji gdm 12/60/2,8 i gdm12/60/4,8 - czym to się rozni, na oryginalach nie ma nic oprocz gdm 12/60.... tak wiec czy to ostatnie rozszerzenie ma jakies znaczenie?

Nie ja jestem THE BEST tylko Google Twoim przyjacielem ;-)

To oststnie rozszerzenie to wersja produkcyjna. Porównaj parametry, aczkolwiek przy bajzlu jaki mają na stronie to nie wiem czy Ci to coś rozjaśni.

Niczym się nie różnią moim zdaniem. Cena tez identyczna. Wylosuje sobie i tyle.

A co do google - no właśnie, aż mi wstyd, ale to przez pana Jerzego który rozbierał kolumny. Mowi mi Pan Jerzy "Panie, tego już nie ma, szukałem jakiś czas temu, nie ma szans.." a mówi Pan Jerzy z takim przekonaniem i z takim wyrazem swojej twarzy przeoranej zmarszczkami że przez myśl mi nie przeszło że sprawa jest tak banalna.

No i jednak jest roznica miedzy tymi dwoma wersjami. Rożnica jest w KOLORZE. Oczywiście na stronie kolor jest identyczny (czarny). Przytomność umysłu pracownika tego sklepu uratowała mnie od problemów z odsyłką/wymianą gdyż zamówiem nieopatrznie srebrne..

Tak więc UWAGA NA TEN SKLEP!!!! Są NiEBEZPIECZNIE NIEFRASOBLIWI!

MK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.