Skocz do zawartości
IGNORED

Avance omega 503 w 11m2 ?

Kodam

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc, mysle ze moge Ci pomoc, sam bowiem stalem przed identycznym problemem na poczatku mojej drogi. Nawet napisalem w tej sprawie list do HiFi i M, opublikowali go hihi:)

A wiec tak, jesli mozesz zachowac odpowiednia odleglosc od tylnej sciany, nie bedzie problemu. Ta odleglosc to min 80cm liczac od przedniej scianki. Kolumienki nie sa duze i zajmuje tyle miejsca, co monitory na standach.

Duze znaczenie ma takze wytlumienie. W moim pokoju praktycznie nie wystepowalo podbicie basu ani rezonanse (minimalne) jednak mam w pokoju duzo elementow pochlaniajacych (dywan, zaslonki, tapczan ... ).

Mimo dobrych perspektyw wydaje mi sie konieczne sprawdzenie kolumn w pokoju przed zakupem.

Pozdrawiam.

ps widzicie jak sie poziom odpowiedzi podniosl po dyskusji o tym?:)

Moje 11m2 to 2.4 x 4.7 a nie jak napisłem wyżej 3.4m. Sorry pomyłka.

Hiena kolumny mógłbym postawić na krótszej scianie oddalone 50cm od okna. 2.4 m to chyba niezbyt dużo. Jak bym ustawił je oddalone np. 1.6 m to na boki zostałoby po jakieś 35cm.

Czy te odległości od ścian bocznych nie ograniczą szerokości sceny?

Jeśli można wiedzieć to u Ciebie jak są rozstawione kolumny.

Ale cały czas się zastanawiam czy nie będzie za dużo basu w tym pokoju. Może jednak wystarczyłyby te 506mk2. Mają przedni bas-reflex i mógłbym je ustawić na dłuższej 4.7m ścianie i bliżej niej, po bokach kolumn byłoby więcej miejsca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.