Skocz do zawartości
IGNORED

Końcówka mocy do diamond 9.4

dekoracja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Potrzeba mi porady w doborze końcówki mocy do Wafli diamond 9.4.

Z różnych powodów nie będę teraz ich wymieniał, więc szukamy czegoś, co ładnie napędzi.

Przedwzmacniacz będzie bardzo dobry (i sporo wyrastający ponad system) Sonic Frontiers line 1.

Jest oczywiście lampowy, ale nie można go posądzać o lampowość raczej.

Pokój 20m2, muzyka każda. Brakuje mi teraz rozdielczości i stereo (zwłaszcza w głąb jest słabo).

Reszta systemu to Cambridge cd500 se, pro ject 1 Xpression w wkładką red 2 ortofona. Kabel interkonekt reson.

Jakoś wstępnie myślałem np. o audiolab 8000p (jest w okolicy dostępny). Nie wiem, też jakie kable do pre-końcówka.

Budżet 2500-3000 na amp. Kable potem.

Dzięki

????

https://www.audiostereo.pl/topic/48410-ko%C5%84c%C3%B3wka-mocy-do-diamond-94/

O ile ta końcówka mocy Audiolaba gra podobnie jak wzmacniacz 8000S którego słuchałem kupując sprzęt dla siebie, to w połączeniu z Diamondami będziesz miał zamulony - ze słaba górą i nędzną rozdzielczością - dźwięk.

Diamondy nie są fakycznie 'miszczami' rozdzielczości same z siebie. Wydawało mi się (po opiniach innych ludzi), że 8000 akurat nie ma z tym problemów...ok, przyjęta rada pierwsza.

????

Temat sam się rozwiązał: jednak wywalam te wafle. W nich siedzi przyczyna zła. Przez kilka dnie nieco się osłuchałem na różnych systemach i zdecydowanie głośniki diamond 9.4 okazują się dołować mój "system". Nie polecam, sam kupiłem w ciemno :) I tyle.

????

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.