Skocz do zawartości
IGNORED

mini wieża do 1500 zł

mokry21

Rekomendowane odpowiedzi

wojciechu, 24 Sty 2009, 22:54

"Piano bije chłodem i muzykalność jest mu zupełnie obca"

Jako były posiadacz Piano Crafta w 100% się zgadzam z ta opinią, pisałem już o tym nie raz na tym forum, Piano jest piękny, Piano jest precyzyjny, ale zimny jak lód i przez ta swoja precyzje sztuczny i nieprzyjemny w odbiorze muzyki.

Panowie, piszecie, ze ten denonik traci przy cichym słuchaniu muzyki :( Troche mnie to zmartwiło, bo myślałem o nim do sypialni... Co wg. Was będzie najlepsze do sypialni (12 m^2) i do naprawdę CICHEGO słuchania ? (po 22 w bloku z wielkiej płyty naprawde wszystko słychac, nie chce sąsiadom sie narzucac)

Myslałem o Onkyo CS-525 - bass refleks z przodu znacznie ułatwi umiejscowienie w takim małym pokoiku... a i cena niezła. Opinie posiadaczy tez spoko - czy ktos moze napisac jak gra Onkyio kiedy jest cichutko?

mokry21 - gratuluję wyboru i cieszę się, ze jesteś zadowolnony :) Mam jeszcze pytanko: Widze, ze przedtem słychales tez Denona DRA345+ Denon CD - powiedz jak takie porównanie wypada z tym zestawem co kupiłeś?

Pozdrawiam,

Kuba

nie do końca się zgadzam że piano e410 810 jest chłodne, może firmowe i nie wygrzane tak,

jedyne co można zarzucić wyjętemu z pudełka firmowemu kompletowi to wyostrzenie góry przy słuchaniu z CD i to fakt może być nie miłe,, ale po zmianie ic i wygrzniu jest już lepiej,,

monitory firmowe są moim zdaniem warte swojej ceny ale poz zmianie u mnie na uszatki a wcześniej miałem b&w 685 różnica jest bardziej na plus, dźwięk zrobił się cieplejszy z bardzo fajną średnicą i basem góra już nie drażni tak jak na firmowym osprzęcie, kable głośnikowe to tara labs rsc prime 500 które miałem z poprzedniego zestawu i one też ogładzają górę więc w moim przypadku e410 po pewnych wymianach gra zdecydowanie milej i cieplej pełniejszym dźwiękiem bardziej muzykalnie,

porównywałem e410 przy zakupie z m37 i piano bardziej grał dla mnie z pazurem, denek miał słabszą podstawę basową ale może ciut lepszą góre dlatego mógł wydawać się bardziej muzykalny, ja wybrałem e410 ze względu na możliwość wymiany pewnych rzeczy i jego zmobilizowania do lepszego grania co mi się udało,, ale nie porównywałem denka m37 po zmianie monitorów i kabli pewnie też by poszło na plus ale w mniejszej skali ale musiałby mieć więcej mocy żeby zrobić to większą swobodą jak to robi e410 ,,,

Focal + Naim

Co do twojego pierwszego pytania kuba86poznan, to nie jest tak, że ta wieża nie gra przy niskim ustawieniu potencjometra głośności, miałem na myśli ustawienie bardzo niskie np. 3 ( skala od 0 do 33),żeby słuchać radia w nocy i jednocześnie nie denerwować żony śpiącej obok :)

Pytasz co można polecić do takiego pokoju hmmm, tak to już chyba jest, że każdy chwali swoje. Ja przed zakupem dokładnie odsłuchiwałem Onkyo CS-525 i w bezpośrednim porównaniu z Denonem M37 wybrałem M37 ( nie była to moja subiektywna ocena ale też zgodzili się ze mną właściciel salonu i mój kolega ) . Ja zdecydowałem się na zakup Denona ale modelu wcześniejszego DM35 + kolumny od M37 i jestem zadowolony, uważam również, że za 950zł nic lepszego nie kupisz bo nawet poprawnie grające Onkyo CS-525 kosztuje min 200zł więcej. Nie stoi też nic na przeszkodzie, żeby kupić sam amplituner Denona M35 za 650zł i zaszaleć z kolumnami.

Co do drugiego pytania to ciężko mi porównać obydwa zestawy ponieważ to całkowicie inna bajka, zwłaszcza, że z DRA345 gra z kolumnami tonsi soundfinder, a te skrzynki grają strasznie ostrą górą, duże znaczenie ma ustawienie kolumn i "zameblowanie" pomieszczenia.

Za M35

-kompaktowe wymiary

-muzykalność ( nie wiem jak gra DRA345 na innych kolumnach)

-timer

-nowy

-sound direct

Za DRA345

-poważny wygląd

-mocny wzmacniacz

-loudness

-sprawdzona konstrukcja

Co do twojego pierwszego pytania kuba86poznan, to nie jest tak, że ta wieża nie gra przy niskim ustawieniu potencjometra głośności, miałem na myśli ustawienie bardzo niskie np. 3 ( skala od 0 do 33),żeby słuchać radia w nocy i jednocześnie nie denerwować żony śpiącej obok :)

Pytasz co można polecić do takiego pokoju hmmm, tak to już chyba jest, że każdy chwali swoje. Ja przed zakupem dokładnie odsłuchiwałem Onkyo CS-525 i w bezpośrednim porównaniu z Denonem M37 wybrałem M37 ( nie była to moja subiektywna ocena ale też zgodzili się ze mną właściciel salonu i mój kolega ) . Ja zdecydowałem się na zakup Denona ale modelu wcześniejszego DM35 + kolumny od M37 i jestem zadowolony, uważam również, że za 950zł nic lepszego nie kupisz bo nawet poprawnie grające Onkyo CS-525 kosztuje min 200zł więcej. Nie stoi też nic na przeszkodzie, żeby kupić sam amplituner Denona M35 za 650zł i zaszaleć z kolumnami.

Co do drugiego pytania to ciężko mi porównać obydwa zestawy ponieważ to całkowicie inna bajka, zwłaszcza, że z DRA345 gra z kolumnami tonsi soundfinder, a te skrzynki grają strasznie ostrą górą, duże znaczenie ma ustawienie kolumn i "zameblowanie" pomieszczenia.

Za M35

-kompaktowe wymiary

-timer

-nowy

-sound direct

Za DRA345

-poważny wygląd

-mocny wzmacniacz

-loudness

-sprawdzona konstrukcja

Za M35

-kompaktowe wymiary

-timer

-nowy

-sound direct

Za DRA345

-poważny wygląd

-mocny wzmacniacz

-loudness

-sprawdzona konstrukcja

mokry21 dzięki bardzo za info :)

Ja sie zastanawiam jeszcze nad mega budżetowym zestawem do sypialni czyli jakiś tani (do 100 zł) cdek denona + dra 335/345 i do tego te kolumienki od m37 lub podobne :)

> Nie stoi też nic na przeszkodzie, żeby kupić sam amplituner Denona M35 za 650zł i zaszaleć z >kolumnami.

:) Sam Ci tak radziłem kilka postów wyżej :) Tak sie wlasnie zastanawiam, jakby M35 zagrał z moimi dali ikon 2 ;) Mozliwe, ze przy cichym graniu, by to wykosiło mojego budżetowego wzmaka denona.

Dlatego w sumie chyba po wypłacie kupie sobie do sypialni tego M35 - w tej cenie to naprawde jest niezła okazja ! :) (a jakies tanie ampli DRA z serii 3/4/5 denona tez sobie kupie, co mi tam :)

Pozdrawiam,

K.

Za M35

-kompaktowe wymiary

-timer

-nowy

-sound direct

Za DRA345

-poważny wygląd

-mocny wzmacniacz

-loudness

-sprawdzona konstrukcja

samael, 25 Sty 2009, 19:29

>mokry21

>

>>poprawnie grające Onkyo CS-525

>

>Dobrze grające Onkyo CS-525 ;)

>

No i nie mówiłem, każdy chwali swoje :) , ale w sumie tak powinno być.

ps. przepraszam za te posty, ale albo mi net nawalał albo coś z serwerem było nie tak

Może trochę nie w temacie, ale żeby nie było, że objeżdżam tylko Yamahę. Być może Yamaha w innej konfiguracji zagra lepiej tylko, że ja nie miałem zamiaru nic kombinować. Co do Denona, to za wyjątkiem zakupionego maleństwa nie mam o tej firmie zbyt dobrego zdania.

Uważam, że dla równowagi należy pisać uczciwie o swoich spostrzeżeniach, zwłaszcza w przypadku konfrontacji swoich odczuć w odniesieniu do tak mocno przez niektórych tu na forum lansowanego Pianocrafta.

Posiadany przeze mnie ampli Denona 2106 też był w swoim czasie lansowany. Miał grać muzykę a moim zdaniem nie gra. Denon 1500 AE to dopiero miał super opinie- a ja nie odczułem specjalnie, żeby w pewnej konfiguracji grał on lepiej od CA 640, który to z kolei miał tu fatalne notowania.

Szkoda tylko, że zbyt wielu musi się sparzyć(tak jak ja) zanim zrozumie, że nic nie zastąpi rzetelnych (bez pośpiechu) odsłuchów.

Dokładnie opinie opiniami, ale jak mamy możliwość posłuchać to jak najbardziej tak.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Gdyby nie odsłuch to pewnie nigdy nie kupił bym Triangli(za to że NIBY są za ostre), a tak odsłuch i już są u mnie ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

-> DawidM, 26 Sty 2009, 07:56

>Gdyby nie odsłuch to pewnie nigdy nie kupił bym Triangli(za to że NIBY są za ostre), a tak odsłuch

>i już są u mnie ;)

O to to to, popieram kolegę w pełnej rozciągłości ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.