Skocz do zawartości
IGNORED

denon DCD-695 - czy jeszcze warto?

kadi

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Posiadam DENON'a PMA-980 który całkiem fajnie sobie gra z moimi magnatami.

Tak myślałem o jakimś starym i tanim CD do tego (najlepiej denona by pilot pasował i czytał CD-R).

Poczytałem wasze opinie o cd'kach denona, KSS-240 i PCM61, i znalazłem sobie odtwarzacz DCD-695 który jest na KSS-213 (taniość) i w dodatku z PCM61p.

Większość wątków odnośnie tuningu tego typu sprzętu jest sprzed roku, dwóch... podejrzewam że dostępność AD1861N-J jest już prawie żadna. (na szczęście KSS-213 wciąż można za grosze kupić).

Zastanawia mnie czy to warto kupić za 100zl i w razie czego jeszcze tuningować?

https://www.audiostereo.pl/topic/48529-denon-dcd-695-czy-jeszcze-warto/

Tak się składa, że posiadam taki odtwarzacz i kupiłem go dwa lata temu za 90zł, dlatego że ma tani i łatwo dostępny laser, jak na tej klasy sprzęt dobry przetwornik cyfrowo-analogowy, jest ładny i nie jest aż tak stary. Co do dźwięku - no słabo, jak podłacze do niego NOS-DACa na TDA1543 to nawet nie ma co porównywać, póki co zrobiłem mu pasywną konwersję I/V (wreszcie można powiedzieć, że coś tam gra), ale to raczej rozwiązanie tymczasowe. Do twojego wzmacniacza stanowczo za słaby, ale gdyby wywalić mu cały tor analogowy i wstawić Fetishizator (info na lampizator.eu i audiohobby.pl) to mogło by być ciekawie - sam się nad tym zastanawiam, lampizacja tego odtwarzacza to już by był przerost formy nad treścią - jak już to do jakiegoś porządniejszego sprzętu. Podsumowójąc - twojemu wzmacniaczowi należy się jednak coś lepszego, bo temu odtwarzaczowi pomóc mogą tylko radykalne rozwiązania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.