Skocz do zawartości
IGNORED

Czy onkyo 8850 da radę Siestom tonsila?

yugiri

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sie składa, że mam dokładnie taki zestaw i że tak powiem da rade bez problemu.

W trosce o zdrowy słuch nigdy nie ustawiłem pokrętła głośności więcej niż na 1/4

Dzięki uprzejmości naszego forowego kolegi berberysa swego czasu gościłem w swoim domu model 8560 czyli starszy, ale odpowiadający 8850 i powiem, że moje Heybrooki roznosił w pył. Wyższe modele serii integra to - jak zaznaczył mój przedmówca - prawdziwe mocarze. Tak więc takie Siesty zje na śniadanie i nawet nie będzie miał po czym beknąć :D

Luxmany i winyle 

Dziękuję za odpowiedzi.

Poprostu zastanawiam się co dokupić do wzmacniacza, a te Tonsile podobają mi się wizualnie i brzmieniowo.

Opinie mają raczej bardzo dobre, ale nie chciał bym zrobić krzywdy wzmacniaczowi.

wbrew pozorom moc wyjsciowa 8850 nie jest duza, 2x80w przy 8 ohm to nie zaden wyczyn. jednak zasilanie ma bardzo porządne ten wzmacniaczyk. moimi kefami pieknie machał.

Kolumienki Siesty nawet z mocną wieżą sobie zagrają. A obecnie napędzam swoje Siesty końcówką mocy 15W i dopiero teraz słyszę na co je stać.

Dlaczego moc ma być jedynym wyznacznikiem klasy wzmacniacza?

do autora wyzej ? co ty pierniczysz za bzdury a moze siesty nie sa inteligentne? a moze ciebie cena interesuje a nie jakosc brzmienia i to co kosztuje 10 tys jest dobre a to co 2 jest zle

powiem ci krotko GDYBY SIESTY KOSZTOWALY 10 TYSIECY TO KUPOWALI BY JE AUDIOFILE BO dla nich z reguly wyznacznikiem jakosci jest cena nie brzmienie !

siesty to rewelacyjne kolumniska ! przypsuzczam ze nawet ich nie dotykałeś

super przestrzennosc ,rewelacyjne srednie tony , o basie nie wspomne !

Kolego Vitold_MAN!

"GDYBY SIESTY KOSZTOWALY 10 TYSIECY TO KUPOWALI BY JE AUDIOFILE BO dla nich z reguly wyznacznikiem jakosci jest cena nie brzmienie!"

No to jest interes do zrobienia! Kup ze 100 par, a nastepnie sprzedawaj "audiofilom" po 8 -10 k. zł. Będą schodzić niczym ciepłe bułeczki, a Ty odłożysz na starość/wspomożesz biednych/kupisz sobie oprogramowanie sprawdzające pisownię... ;-)

Pozdro!

popieram Vitold_Man-a. Siesty naprawdę dorównują a może i przewyższają jakością dźwięku kolumny duuużo od siebie droższe. Dla autora wątku: polecam w w.w. zestawieniu jak najbardziej! siesta rulez ;)

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

Nie trzeba tu niczego udowadniać.

1- protoplasta Siest czyli Excellent kosztowały na zachodzie okołp 3 tysięcy Euro, więc z tymi 10 tysiącami złotych to nie przesada

2- oficjalnie Siesty zostały nagrodzone za dźwięk a to już coś mówi

Jeśli ktoś woli tanią zachodnią chińszczyznę to spoko

Asfanter

Siesty dobrymi kolumnami są i to nie ulega wątpliwości, ale...

1. Są bardzo dobrymi kolumnami w swojej klasie cenowej (może nawet najlepszymi)ale bez przesady z tym 10 tys. zł Panowie,

2. Skąd informacja o cenie zestawu excellence na zachodzie - jest to totalna bzdura wyssana z rękawa - cena kolumn frontowych tego zestawu to między 300 a 400 euro, a całego zestawu do kina - mniej niż 800 euro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proszę się troszkę zastanowić nim się napisze coś tak głupiego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Vitold_MAN, 24 Sty 2009, 19:53

>super przestrzennosc ,rewelacyjne srednie tony , o basie nie wspomne !

A to bardzo dziwne, poniważ miałem zupełnie odmienne wrażenia po ich zakupie. No chyba, że producent wyeliminował ich słabe punkty w późniejszych egzemplarzach.

Vitold_MAN, 30 Sty 2009, 16:43

>kupiłes w autoryzowanym salonie Tonsila? bo jesli nie to masz odpowiedz na twoje pytanie dlaczego

>tak grały twoje siesty :)

Kolumienki kupiłem bezpośerdnio od producenta jako jeden z pierwszych w Polsce. Nie zrozum mnie źle - nie uważam tych kolumn za zły produkt - wręcz przeciwnie. Mam nadzieję, że bedziesz miał okazję porównać moje Siesty ze swoimi fabrycznymi, wówczas zrozumiesz o co mi chodzi.

yugiri nie o p arę chodzi. kup uzywane podłogówki za ok 1500zł. do onkyo mogą bys spokojne kefy, lun cokolwiek innego o podobnej charakterystyce, moze tez phonar? z kefami razem ładnie się to zgrywa, byle nie do metalu.

do kolegi który broni siesty-nie słyszałem i nie chce słyszec. jak widze w sklepach badziew tonsila na tle innych firm, gdzie tonsil odstaje juz samym wykonaniem, to dziekuje. zapewne kolega ma tez w domu jeszcze jakiegos SUPER TECHNICSA, bo PRZECIEZ TECHNICS I TONSIL SĄ DLA SIBIE STWORZONE.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Dachowiec nie wiesz kim jest asfanter? Z jednej strony Tonsile z drugiej mulacy wzmacniaczyk i tanie dvdz marketu a do tego pochwala "gestych" formatow. Doloz sobie jeszcze tani gramofon z Allegro za 150zl i poczytaj jego wpisy. Zenujace.

No właśnie tak sobie myślę - jak szukałem podłogówek pod mój skromny budżet to chodziłem słuchałem, oceniałem, porównywałem głośniki z tego przedziału cenowego.... i wybrałem siesty

Panowie nie słuchali i zdanie wyrobione. Czyli się pomyliłem,straciłem niepotrzebnie mój czas i energię, mój słuch spłatał mi figla i jestem idiotą - kupiłem szmelc, który nawet nie jest dostępny w Media Markt

Kurczę, idę popłakać w kąciku

Ja sobie zdaje sprawę, że siesta nie jest żadnym objawieniem i naprawdę nietrudno o lepsze kolumny - sam gdybym miał fundusze nabyłbym Focal Chorus 816. Mimo to uważam, że w swojej klasie cenowej sa naprawdę świetne i nie zasługują na taką krytykę...

denon.dcd.2560, 4 Lut 2009, 12:00

> do onkyo mogą bys spokojne kefy,

>lun cokolwiek innego o podobnej charakterystyce, moze tez phonar? z kefami razem ładnie się to

>zgrywa, byle nie do metalu.

>

>do kolegi który broni siesty-nie słyszałem i nie chce słyszec. jak widze w sklepach badziew tonsila

>na tle innych firm, gdzie tonsil odstaje juz samym wykonaniem, to dziekuje. zapewne kolega ma tez w

>domu jeszcze jakiegos SUPER TECHNICSA, bo PRZECIEZ TECHNICS I TONSIL SĄ DLA SIBIE STWORZONE.

Kefy Q5 i iQ7 od Siest lepiej nie zagrają, co najwyżej na podobnym poziomie i to tylko w określonym repertuarze.

Stary, zastanów się co piszesz - krytykujesz coś, czego nie słuchałeś i słyszeć nie chcesz.

Jeżeli chodzi o nówki na naszym rynku, to na tle produktów innych firm, konstrukcje Tonsila (oczywiście w tych samych kategoriach cenowych) wypadają znacznie lepiej od większości produktów zagranicznej "markowej" konkurencji, no ale reklama w branżowych mediach z niejednego gówna zrobi pyszną marmoladę.

Jeżeli chodzi o używki, to w cenie nowych Siest można upolować coś znacznie lepszego, ale niewiele nowych kolumn podłogowych w cenie do 2tyś. może się z nimi równać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.