Skocz do zawartości
IGNORED

Odsłuch Maestro S

tojacc

Rekomendowane odpowiedzi

a co do cen:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

porównałeś może tonsile z BMN przed zakupem ? może są lepsze a nie wiesz bo nie słyszałeś z ceny podłogówek od 1599 detal

Ukryta Zawartość

Pieniądze nie grają !

discomaniac71

dzięki że się pojawiłeś bo czułem się osaczony, a tak wogóle to Tonsil Maestro to dobra kolumna, Stest czy nowych Fiest nie trawie ale to moja osobista opinia

Pieniądze nie grają !

discomaniac71 - tylko my dyskutujemy o nowych (w nominalnych cenach polskich dystrybutorów) kolumnach w cenie około 1500zł.

Najtańsze konstrukcje firm, które wymieniłeś kosztują znacznie więcej.

Oczytani kupią oczywiście Tonsila Maetro czy Siesta-Fiesta lub też Jamo S 606 czy JBL z

>najtańszych serii a osłuchani kupią coś innego w tej cenie.

W tej cenie z nowych...to napewno konstrukcje konkurencyjne...

Z Polskich kolumn mamy Esa, Minima

>Audio, Akustyk, BMN te nawet przystępne cenowo, wystarczy wybrać się do 1-2 sklepów audio i

>posłuchać a nie pisać bzdury po przeczytaniu innych bzdur !

Tak wymienilem MII 180 na ESA intrada 3..tylko cena 1150zł do 5550zł:))) wiec nie pisz ze ESA sa przystepne..sa poprostu warte swojej ceny..tak samo jak i Tonsile...

Na inne jadą chińskie g a co za różnica

>czy polskie czy chińskie czy niemieckie g zawsze będzie g.

Racja

Wiadomo że wszystko znajdzie nabywce

>samochody Daewoo tez się sprzedawały i chwalili :)

Ja mam NUBIRE...i z czystym przekonaniem polecam...przejechałem 200 000 i tylko wymieniam czesci ekplotacyjne. (tanie jak barszcz)..mam kolega który sprzedał Pasata (tego z aluminiowymi wachaczami) i kupil Nubire bo nie wyrabał na czesci...wiec nie chrzan ja nbie masz pojecia co piszesz.

Do Tonsila nic nie mam wszystko gra inaczej i

>każdy lubi coś innego denerwują mnie tylko ochy achy nad standardowym produktem i to użytkowników

>którzy już to posiadają i z pewnością nie porównali ich np z pięcioma innymi porduktami w podonej

>cenie.

Fakt to utrudnione...ale dotyczy kazdego zakupu...TY słuchałeś Maestro, Siest, lub Fiest...?

ja mielem Maestro wiec mohe sie onich wypowiedzic..

Dlatego wole kupic w cenie nowych za 2 tys...uzywane tez za 2 tys. .. bedzie przybajmniej klasa wyżej..

Ok, jak tam chcecie słuchajcie tonsila chciałem tylko uświadomić że warto z czymś innym porównać a nie czytać że cała reszta to g i zgóry się nastawiać. W tej cenie jest bardzo duży wybór ciekawych propozycji z pewnością nie gorszych. A jak robcie odsłuchy w media markt to ok wkońcu nie dla idiotów :)

Pieniądze nie grają !

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

RADUL

31 Sty 2010, 13:21

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 875 / 420 / 0

discomaniac71 - tylko my dyskutujemy o nowych (w nominalnych cenach polskich dystrybutorów) kolumnach w cenie około 1500zł.

Najtańsze konstrukcje firm, które wymieniłeś kosztują znacznie więcej.

Skladasz zamowienie indywidualne i po sprawie. Jeszcze masz pelen wglad w proces produkcji. Malo tego jest mozliwosc doradzenia i stworzenia optymalnej konstrukcji pod Twoja konfiguracje.

Boras1, nie słuchałem BMN, ale to konstrukcje polskie, więc w tej cenie mogą być niezłe.

Co do porównania basu z kilkunstokilowych "kogucików" jakimi są BR5 i Siest to się zupełnie nie zgodzę (szczególnie co do tego kto tu bardziej udaje i nadmuchuje)

discomaniac71, 31 Sty 2010, 13:37

>Skladasz zamowienie indywidualne i po sprawie. Jeszcze masz pelen wglad w proces produkcji. Malo

>tego jest mozliwosc doradzenia i stworzenia optymalnej konstrukcji pod Twoja konfiguracje.

Świetnie! Za 1500zł wchodzę w to - tylko daj namiar na taką firmę (mogę nawet stówę dorzucić)

Ja bym sie sklanial do Kody. W tych cenach oferuje wedlug mnie bardzo dobre brzmienie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszystkie kody z seri Harmony są lepsze od tonsila.

i częśc z serii podstawowej

Ukryta Zawartość

a i cena dużo niższa

np SL-600, SL-800, CV-12, KF-210,

A taka Taga

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) musiał byś połączyć maestro, siesta i co lepsze z altusa żeby podskoczyły.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pieniądze nie grają !

Boras1, 31 Sty 2010, 17:48

>Wszystkie kody z seri Harmony są lepsze od tonsila.

>

>i częśc z serii podstawowej

>

>

Ukryta Zawartość

>

>a i cena dużo niższa

>

>np SL-600, SL-800, CV-12, KF-210,

Z Koda Harmony tylko K5000F są lepsze od Maestro i mogą konkurować z Siestami - miałem też cały zestaw Koda Harmony CV20 i do wyższych modeli Tonsila się nie umywa.

Został mi po nim tylko subwoofer SW1211, który (choć to jeden z lepszych subów w swojej cenie) jest gorszy od tonsilowskiego Aktiva 250 (sąsiad go ma, więc znam dobrze obydwa modele)

Ukryta Zawartość

>A taka Taga

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) musiał byś

>połączyć maestro, siesta i co lepsze z altusa żeby podskoczyły.

Tak... nawet para tych paździochów waży tyle co jedna sztuka Maestro.

Rozumiem, ze to żart, a kolega ma specyficzne poczucie humoru...

Ukryta Zawartość

Boras1, czegoś tu nie rozumiem - mieszkasz gdzieś w okolicy Bydgoszczy, więc lokalny patriotyzm nakazywałby zainteresować się dobrymi produktami BMN, a Ty napalasz się na oklejone tanim winylem "Kanadyjskie Altusy" - Koda Harmony K5000F, dostępna od tego samego dystrybutora, gra od nich z większą klasą, a do tego znacznie lepszym stosunkiem jakości do ceny.

>Dobra ja już kończe bo szkoda słów podsumowująć Nubira najlepsze auto Tosil najlepsze kolumny.

>Myślenie jak z PIS klapki na oczy i do przodu.

>

>Powodzenia

Fanem Nubiry jestem...Tonsili nie..Pisałem ze wymieniłem na 5 razy drozsze ESY:)))).

Z tym PIsem to nie obrazaj mnie...ale kalpki na oczach maja Ci co mówia ze np. niemieckie jest najlepsze...najpierw spróbuj pozniej mów...oceniaj...i tyle...

Powodzenia..

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

To forum ma bardzo mocne lobby Tonsila. Sa to na ogol ludzie malo osluchani z kiepskim sprzetem jednak wystarczy ze ktos cos zle napisze np o legendzie audiostereo czyli o Siestach i momentalnie gotowi sa zagryzc. Kiedys nawet otrzymalem grozbe pobicia od jednego debila z Krakowa bo zle napisalem o Tonsilu. Panowie dajcie sobie spokoj bo gra nie jest warta swieczki. Jak ktos szuka sprzetu w Saturnie i Media Markcie to jego sprawa. Wtedy Tonsil rzeczywiscie jest konkurencja ale problem polega na tym ze nie tylko takie sklepy istnieja.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

To forum ma bardzo mocne lobby Tonsila. Sa to na ogol ludzie malo osluchani z kiepskim sprzetem jednak wystarczy ze ktos cos zle napisze np o legendzie audiostereo czyli o Siestach i momentalnie gotowi sa zagryzc. Kiedys nawet otrzymalem grozbe pobicia od jednego debila z Krakowa bo zle napisalem o Tonsilu. Panowie dajcie sobie spokoj bo gra nie jest warta swieczki. Jak ktos szuka sprzetu w Saturnie i Media Markcie to jego sprawa. Wtedy Tonsil rzeczywiscie jest konkurencja ale problem polega na tym ze nie tylko takie sklepy istnieja.

Gość

(Konto usunięte)

A paździerze koda to niby skąd śą? Ciekawe czy w ogóle mają jakąś zwrotnicę... Jamo , eltax , koda to najgorszy chiński chłam nie różniący się niczym od kolumn z Biedronki - cienkie tektury , chińskie przetworniki no-name takie jak w voice kraftach i innym badziewiu za grosze , brak zwrotnicy albo wykonana z marnych elementów , okablowanie w środku cieniutkimi drucikami , kiepska stolarka.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.