Skocz do zawartości
IGNORED

z czym graja Wasze siesty?

1siedem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym skorzystać z Waszego doświadczenia i zapytać z czym dobrze zgrywają się Siesty podłogowe.Chodzi mi CD/DVD i wzmak, ewentualnie kable. Czy nad 315BEE wystarczy ? amoże chinski lampowiec 06?

Moje oczekiwania:pełny efekt przy cichym i średniogłośnym słuchaniu, maksymalna przestrzenność, plastyczność i szczególowość, dobrze kontrolowany , nie dudniący bas.

Pokoj ma 29m2, jest nieco nieregularny. W zamyśle planuję vivace xt2/3 ale nie wiem czy kasiorki nazbieram:<

Będę ogromnie wdzięczny za pomoc, pozdrawiam serdecznie, 1siedem

Ps oczywiście wzystko do odsłuchania osobistego ale kto pyta ten błądzi z innymi :)

A przy okazji co byscie polecali do Vivace xt2?

https://www.audiostereo.pl/topic/48890-z-czym-graja-wasze-siesty/

Dla Siest warto rozważyć np. Rotela -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

Świetnie kolumny spisują się z cyfrowymi końcówkami mocy oraz z lampowym przedwzmacniaczem. Zróżnicowany i świetnie kontrolowany bass, piękne i czyste wysokie to główne cechy charakterystyczne tych elementów systemu audio.

dla potomnych siest z tonsila:

ID Temat Autor założony

48264 HK675+Tonsil Siesta, Maestro, AA Phoebe? STEREO romekjagoda 8 Sty 2009, 10:21

47341 Tonsil Siesta STEREO DarweK24 29 Lis 2008, 22:24

47322 jamo 606 vs tonsil siesta KINO DOMOWE xatt 29 Lis 2008, 09:29

44634 Tonsil Siesta a Audio Academy Phoebe STEREO Tad46 23 Lip 2008, 19:24

44632 Posiadacze Kolumn Tonsil Siesta STEREO Vitold_MAN 23 Lip 2008, 17:08

42345 NAD+Tonsil Siesta Sat. Jakie kable? STEREO arenia 9 Maj 2008, 09:08

40846 Mission M35i vs ProTonsil Siesta STEREO Utricae 10 Mar 2008, 13:26

40392 Wybór TONSIL SIESTA czy TONSIL PREMIUM STEREO spraysystem 22 Lut 2008, 19:41

38465 onkyo +tonsil siesta KINO DOMOWE cofik 14 Gru 2007, 17:11

37925 Tonsil Siesta+Amplituner Scott R316+Dvd? STEREO Kwon 24 Lis 2007, 14:53

37886 Kambodza + Tonsil Siesta Sat... STEREO sweetminio 22 Lis 2007, 19:07

37814 Tonsil Siesta Sat czy Mission m32i ? STEREO sweetminio 19 Lis 2007, 23:06

37108 Elektronika do monitorów Tonsil Siesta? STEREO sweetminio 23 Paź 2007, 14:03

36537 Tonsil Siesta - czym zastąpić GDWK 10/80 DIY marc 1 Paź 2007, 11:55

34600 Siesta - nowe podłogówki tonsila STEREO rosim 4 Lip 2007, 16:52

Znaleziono 245 wpisów:

Od kiedy posiadam Siesty wzmacniacz i źródło zmieniałem chyba z siedem razy, może więcej.

Obecnie napędzam je wzmacniaczem Onkyo A-15 - klasyk o pieknym design-ie. Ze starej konstrukcji jednakże pozostał niewiele - poniważ przedwzmacniacz lampowy zbudowany jest na bazie projektu Audioton-u nr 3, a końcówka mocy zbudowana jest w oparciu o dwa moduły cyfrowe pracujące w klasie T.

Z charakteru brzmienia fabrycznych Siest również nie wiele pozostało. Wymieniłem w nich kopułki na Usher-y bodajże oznaczone symbolem 9950. Zwrotnice zostały zupenie na nowo zaprojektowane po jednej dla głosnika wysokotonowego i średniotonowców. W sumie elementy zwrotnic też nie należą do byle jakich: cewki taśmowe, rezystory Mills-a, najlepsze kondesatory ze stajni SCR-a i jakiejś tam średniej klasy okablowanie. Głośniki średniotonowe w Siestach są całkiem dobrej klasy (montowane były przez brytyjczyków w swoich kolumnach za sporą kasę), skrzynki świetnie wykonane i ciężke (20 kg szt.). No i przede wszystkim ładne.

Z fabrycznych wzmacniaczy, które grały u mnie z Siestami - najlepiej spisywał się Dussun DS99, teraz produkowany w wersji T6. Nieźle spisywał się Vinsent 236, Marantz PM7000, a jeszcze Musical Fidelity A2 grał przepięknie. Nie podobało mi się zestawienie Siest z lampą Yaqin-a, Sony 570ES ani 870ES. Aha jeszcze bardzo przyzwoicie grał Linn Classik Movie.

disco to zwykły pajac lałem takich po mordach na kazdej imprezie to typowy buc po studiach ktory jezdzi fiatem punto albo renault megane typowy bamber :) z wyżelowanymi włosami i bicepsem jak by nie żarł od roku typowy pamper :) kojarze go jako wysoki chudy dluzsze włosy kierowca tico :) artysta który nosi za długi sweter w a prawej dłoni trzyma sterte książek z histori i polskiego typowy bucol:)

Gość rochu

(Konto usunięte)

Vitold_MAN,

no właśnie, może coś osobie?

Jak tam przednówek w Twojej wsi?

A dyskoteki u Was w remizie udane?

Ksiądz Dobrodziej dobrze się miewa?

Dalej w Waszym sołectwie wszystkie chłopy są za Lepperem?

A Ty pasasz jeszcze gęsi czy już ojcową krowę?

Discomaniac- już dawno pisałem żebyś nie wplątywał się w takie awantury, bo ciągle będziesz tu na forum chłopcem do bicia, jak Cię nazywają. Siesty to OFICJALNIE zacne kolumny i przyznasz że nie wypada nawet o nich źle pisać, albo coś jest dobre w świecie audio albo nie- tak właśnie w tym naszym audiofilskim światku do tych spraw się podchodzi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.