Skocz do zawartości
IGNORED

Avantagrde TRIO. Czy warto poslucha

robro

Rekomendowane odpowiedzi

Posłuchać warto ... ale po co skoro Cię nie stać ???

To są kolumny do olbrzymich pomieszczeń i dla bogatych ludzi.

pozdrawiam

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Czy ja pytam czy mnie na to stać, czy jakie są opinie na temat tych hornów.

Ta a propos jesteś choler....niepoważny bo nic o mnie nie wiesz. Ciekawe na co ciebie stać?? Ale chyba na niewiele sądząc po wpisie

iopio, 14 Lut 2009, 20:43

>Posłuchać warto ... ale po co skoro Cię nie stać ???

>To są kolumny do olbrzymich pomieszczeń i dla bogatych ludzi.

>

>pozdrawiam

Nie prawda,wcale nie są tylko do olbrzymich pomieszczeń!

Słuchałem tych kolumn w krakowie u dystrybutora i w porównaniu np. z Von Schwaikert chyba 5 wypadły bardzo dziwnie.Łoiły basem niczym młot pneumatyczny chyba że ktos zrobił to celowo.Mają regulacje na basie.

Słuchałem Trio i Duo. Bardzo specyficzny przekaz. Na pewno energetyczny. Dźwięk jest duuuży. Wszystko jest powiększone - usta wokalisty mają z metr ;-) W obydwu przypadkach pomieszczenie odsłuchowe było za małe i kolumny się dusiły. Bas dudnił. Trio + Basshorn wymagają naprawdę dużego pomieszczenia. I oczywiście dobrej elektroniki. Całość z elektroniką około 100 000 ... euro.

Mnie nie stać. Zresztą to nie mój dźwięk. Nigdy bym nie kupił nawet gdyby mnie było stać. Co innego Focal Scala Utopia ... piękny dźwięk a cena przystępna ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.