Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o pomoc w doborze żródła

neshanic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Pomimo, że śledzę to forum od czasu dłuższego to moj pierwszy post i wszystkich serdecznie pozdrawiam.

Jakis czas temu nabyłem kolumny ze zdjęcia. Nie wiem co to dokładnie jest. Są na przetwornikach Scan Speak. Początkowo "chodziły" z Harman/Kardon (oczywiście z tonami przekręconymi w prawo :) ) ale postanowiłem rozpocząć przygodę z bardziej wyrafinowanym sprzętem. Kupiłem Baltlaba Epoca 2 i NAD 542. Wydawało się ok ale pomimo wygrzania wzmacniacza brakowało basu. Producent zaproponował mi Epoca 3, która mam nadzieje dojedzie w tym tygodniu ale koniecznie chcę zmienić źródło. Czy któryś z szanownych forumowiczów mógłby mi coś doradzić? Kable głośnikowe IXOS XHS403, connector KIMBER PBJ. Budżet na CD - ok 5k. Z góry dziękuję za pomoc

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

myślę że zamiana wzmacniacza na model Epoca 3 w dużym stopniu poprawi Ci brzmienie systemu. W kwestii odtwarzacza proponowałbym Ci zwrócic uwagę na CREEK DESTINY CD, MARANTZ SA-15S1 lub ARCAM CD37. Proponuję jednak odsłuch w Twoim pomieszczeniu odsłuchowym na Twoim systemie

• Redaktorzy

Kolumny wyglądają trochę jak kit Akustyka w firmowych obudowach. Cedek do 5000, i żeby dobry był? Warto zainteresować się nową wersją zintegrowanego CD Advance Acoustic. Słyszałem niedawno opinię, że bardzo dobry im wyszedł. Kosztuje to gdzieś 3000, czy jakoś podobnie.

Dziękuję za sugestie. Zapomniałem napisać, że wydaje mi się, że lepiej połączyć "klocki" kablem XLR - nie mam co prawda doświadczenia ale forumowicze tak piszą więc szukam raczej źródła z takim wyjściem.

Redaktor

Też myślałem, że to Akustyk ale żadne nie pasują do moich. Podobno były robione na zamówienie w Danii. W każdym bądź razie grają rewelacyjnie.

Myślałem już o Advance Acoustic ale o tym zestawie transport+DAC. Niestety po "wygooglowaniu", że to chińszczyzna zapał mi się zmniejszył.

Sklep, w którym kupuję proponuje mi Ikemi w dość okazyjnej cenie. Nie wiem czy to nie zbyt "wysokie loty" dla reszty zestawu.

Aha - CD musi czytać HDCD bo uwielbiam Kari Bremnes a KKV wydaje płyty w tym formacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.