Skocz do zawartości
IGNORED

Mocny wzmacniacz do max 400zł

misiekLDZ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Przejrzałem forum, podłączyłem się do jednego z podobnych tematów ale nie uzyskałem ani jednej odpowiedzi więc zakładam nowy wątek.

Stanąłem przed koniecznością zakupu wzmacniacza do max 400zł który ma napędzić kolumny Jamo Studio 180 i pozwolić im rozwinąć skrzydła. Głośniki mają 100W RMS, impedancję 8 Ohm, moje preferencje muzyczne to głównie trance, house, hip hop. Zależy mi na szybkim i kontrolowanym, nawet dość twardym basie bo takie są moje gusta :)

Już ok roku temu rozglądałem się pod tym kątem po forum i z wielu wątków wyciągnąłem wnioski że idealnym rozwiązaniem spełniającym moje wymagania będzie coś z Harmana Kardona i do teraz, kiedy trzeba podjąć ostateczny wybór poszerzył się krąg poszukiwań i w tej kwocie dostępnch byłoby parę mocnych klocków m.in:

1. właśnie Harman Kardon PM 655Vxi, ewentualnie słabszy PM 655

2. modele pioneera tj. 616, 616 Mark II, 656

3. oknyo A-8450, 8650

Proszę o podpowiedź co z tych modeli definitywnie wyrzucić z listy poszukiwań, jakie modele w kwocie do 400zł jeszcze uwzględnić, czym różniłyby się modele wymienione przeze mnie i ewentualnie zaproponowane dodatkowo przez Was i co myślicie na temat HK PM 655Vxi (lub PM 655) bo właśnie na te klocki jestem najbardziej nastawiony z racji opinii o nich na forum i opisu dźwięku, dynamiki i basu wydobywającego się z tych wzmacniaczy.

Proszę o pomoc i serdecznie pozdrawiam wszystkich.

https://www.audiostereo.pl/topic/49449-mocny-wzmacniacz-do-max-400z%C5%82/

A ja bym polecił Denon'a PMA-350SE, w troszkę wyższej cenie kiedys sprzedałem w idealnym wręcz sklepowym stanie.

Jest bez regulacji basu i treble, ale tu pokazuje sie jego wielkość - po prostu ich nie potrzebuje, dynamiką i basem wyrwie cię ze skarpetek. ja słuchałem momentami dość głośno a nigdy nie osiągnałem 1/4 potencjometru na tannoyach m2. Poszukaj info o wzmacniaczu na forum i zapoluj na niego, nie pozałujesz. Wzmacnaicze HK bym sobie darował.

wątek o wzmakach:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

model taki jak napisalem. chyba teraz go na allegro nie ma - ale sie zdarza :]

to ten:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

moc sakrucka :P gral przyzwoicie z tego co slyszalem u znajomego. ale wiadomo , bez fajerwerkow :]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

discomaniac71, 24 Lut 2009, 12:19

>Panowie zlitujcie sie jest tyle podobnych tematow...

ale do tych starych nikt nie zagląda......... :)

ja polecam starego rotela. miodek.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Wiesz - po prostu kup każdy dobry wzmacniacz, który Ci odpowiada i który ma min. 80 W na kanał przy 8 Ohmach. W tym przedziale cenowym i sprzętowym te różnice nie będą aż tak duże jak byś pragnął ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.