Skocz do zawartości
IGNORED

gdzie mozna dostac orginalne gdwk 11/100

Gość pytnie

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkie GDWK 11/100 są z ferrofluidem (chyba że jakis składacz amator zapomniał go nalać ;-) Ale z "krzyżykiem"??? - to może w sklepie z dewocjonaliami?

Jesli zamówisz w jakimkolwiek sklepie sprzedającym Tonsile to powinni go sprowadzić, bo od jakiegoś miesiąca na rynku dziwnie łatwo jest kupić różne głośniki Tonsila, które zwykle były niedostępne. Ale cena zalecana to jest 90zł. za szt. Taniej to może przez Allegro...

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące później...

Podobno orginalne 11/100 są z ferrofluidem.Czy występują też wersje bez niego?

Bo koleś w Monster Elektronik w budynku Elbudu w Krakowie wmawia mi,że to co sprzedaje to orginał,ale bez ferrofluidu.A czy 10/80 ma ferrofluid,bo według nie go nie ma.

Może ktoś z forumowiczów kupował w tym sklepie te głośniki???

Bo jeżeli nie kupie tej kopułki to pozostaje mi jedynie Alphard...

Kiedyś kupowałem w salonie Tonsila GDWK 11/100 i niestety nie miały ferrofluidu:( Na 100% mają go wersje eksportowe czyli GTC 11/100 oraz te z dodatkowym znaczkiem na magnesie tak jak wspomniał kolega.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Barthez---

Tak, tak - najlepiej kup sobie "orginalnego Alpharda" ..............

a potem kup najbardziej podejrzaną o brak ferrofluidu , itp. - kopułkę Tonsila

posłuchaj obu ....

i Ci przejdzie ..

Pozdrawiam

Jest ogólnie jakaś metoda na sprawdzenie czy w głośniku jest ferrofluid? Najprostrzym byłoby rozkręcenie głośnika w sklepie ale kto się na to zgodzi to raz,a dwa cewka się może podczas jej wyjmowania uszkodzić:(

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Tak sie sklada ze sprzedaje te glosniki za 67zl (to nie jest reklama:P)i powiem tak:

Rozroznic je mozna na sluch, orginaly brzmia specyficznie, bardzo czysto w porownaniu z jakas podrobka. Mozna zawsze rozkecic i zobaczyc czy jest ferrofluid i krzyzyk. Tonsil od jakiegos czasu sprzedaje te glosniki z nowym przednim blatem polakierowanym na gladko! (wyglada to lepiej niz chropowata powierzchnia).

Orginaly mozna jeszcze sprawdzic w ten sposob ze ustawiamy bardzo niska czestotliwosc odciecia kolo 2600-2800. Orginal bedzie gral czysto a podorbka bedzie "charczala" i wydawala nieporzadane dzwieki.

Niektore podrobki to orginaly zregenerowane gdzie np karkas cewki zrobiony jest z aluminium z puszki po piwie (tak mi powiedzieli kiedys w sklepie jak sie spytalem czemu moj glosnik byl taki tani i nie ra dobrze przy odcieciu 3kHz :( Nie wiem czy to prawda... ale tak mi powiedziano.

www.audioallegro.prv.pl

tomsik,myśle,że masz już klienta:) Muszę się tylko upewnić co do ewentualnych innych wydatków! Myślałem nad droższymi chociażby w innym wątku ale kasa jest niestety głównym kryterium wyboru:(

Tubowe głosniki Tonsila z ferrofluidem miały na końcu oznaczenia literę F. Ale wiem że np. GDWK 10/80/19 jest z ferrofluidem. Podobno też GTC 11/100 - sprzedawane przez Dexona - sa z ferrofluidem.

pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.