Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz dla laika

bazookie

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do zmiany systemu (konkretnie zamiana pre+końcówka na integrę). Do wydania mam 2-2,5 kzł. Zastanawiam się nad kupnem lampowca ale NIGDY nie widziałem (już nie mówiąc o słuchaniu) takiego wzmacniacza. Muzyki słucham dosyć żywiołowej - w "O mnie" i zastanawiam się, czy zakup takiego Music Angel albo Yaquin na KT88 będzie dobrym wyborem. Nie mam możliwości odsłuchu i muszę oprzeć się na Waszych opiniach. Czy w/w wzmacniacze zgrają się z CDP-X555ES i Kefami Q55?

https://www.audiostereo.pl/topic/49671-wzmacniacz-dla-laika/

te kefy maja 91dB wiec powinno byc ok aczkolwiek wydaje mi sie ze tej dynamiki co z tranzystora nie uzyskasz. na dodatek bas jest bardziej slyszalny niz odczuwalny. to sa "niby minusy".

jest jeden ogromny plus: MUZYKA a nie trzeszczenie jak to sony potrafi.

w tej cenie kupisz w na ebay Bewitcha 6550 (kt88) po niewielkiej modyfikacji gra naprawdę wyśmienicie. Nie wiem jak trance i dance bo nie słuchałem ale instrumentalna i wokale świetnie. Hektary przestrzeni i bardzo dobra scena. Miałem wczesniej GC Premium i uważam że 6550 gra dynamiczniej i z większą klasą ale to moje odczucia.

Nie wszystko high-end co się świeci......

Czy ten wzmak jest odpowiedni??? Bo cena jest rewelacyjna

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pisałem już o tym w wątku o Chińskich lampowcach, powtórzę jeszcze raz. Ten opis wzmaka z tabelki jest skopiowany z aukcji na ebayu, która nie była zmieniana od roku, a w tym czasie już było z kilka-kilkanaście zmian wprowadzonych w Music Angelu. Kupiłem i dostałem zamiast 12AT7 x 2, 12AU7 x 2, 6N1 i 12AU7. Zagrało gorzej od mojego Denona 495R - na alledrogo po 300zł chodzą. Tuning MA konieczny i nie nieunikniony. Zaleta taka, że jak już się w nim grzebnie to efekt daje to ogromny. O kwiatuszkach w Musicu napisałem w wątku o chinolkach i odsyła Ciebie do tamtej lektury.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

>Pisałem już o tym w wątku o Chińskich lampowcach, powtórzę jeszcze raz. Ten opis wzmaka z tabelki jest skopiowany z aukcji na ebayu, która nie była zmieniana od roku, a w tym czasie już było z kilka-kilkanaście zmian wprowadzonych w Music Angelu.

Fakt, czytałem o tym przecież, Sorki:)

Ok załóżmy, że mam Music Angela po modingu tylko czy zgra się z moimi Kefami??? Kefy, bynajmniej w systemie który posiadam, potrafią rzucić mięchem a i CDP-X555ES ma dużo dołu. Nie mam zamiaru na razie zmieniać kolumn a jeśli już to na jakieś DiY.

Słuchał ktoś KT88 w połączeniu z Kefami???

Absolutnie podpisuję się pod radą kolegi arega!A najlepiej chinola pod pachę i do siebie do domu. Bo zagrać to MA i inne to zagrają, ale czy się Tobie to spodoba to już inna sprawa. Przechodziłem to pare miesięcy temu jak zamieniłem Audiolaba na Cayina A-55T (kt88 zamienione na 6550TungSola). Bo to całkiem inna bajka

Pozdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.