Skocz do zawartości
IGNORED

problem zwiazany z odsluchem...

kintaro

Rekomendowane odpowiedzi

Moze zrodlo, moze sama akustyka, trudno powiedziec, moze podaj cos wiecej jak wygladaja sciany, czy probowales przestawiac kolumny, jesli tak to gdzie itd...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

--> neomammut

pokoj 4x3 m kolumny staly pod oknem, na krotkiej scianie, bylo zle, teraz stoja pod dluga siciana okolo 45 cm od dlugiej i 80 cm od krotkich scian pod katem przecinaja sie w odleglosci 30 cm od przeciwleglej dlugiej sciany w miejscu odsluchu. Odleglosc miedzy kolumnami ok 2m jest niski stolik i sprzet po bokach pokoju na krotkich scianach szafa i po drugiej stronie biurko. na podlodze dywan sciany gole, malowane.

Winę za efekt ponoszą - realizacja nagrania, albo elektronika. Natomiast po kolumnach Eltax nie mozna sie wiele spodziewać.

Miałem je w sprzedaźy u siebie w sklepie i jest to masówka wykonana bez odrobiny inwencji konstruktora. Bez urazy - sprzedaj je w diabły. Wspaniale grają magnetostatyczne hybrydy Infinity Renaisannce Kappa 90 - dżwięk oderwany od kolumn i scena dżwiękowa namacalna. Tylko mają niską impedancję - 2,5 ohma ze spadkiem i są kilerami dla slabych prądowo wzmacniaczy.

W secondhandzie moźna je znaleźć za około 5000-6000 PLN.

Polecam!

Sluchajcie wszyscy mowicei o zmianie kolumn, ze sprzecik, a ja widze, ze to wina raczej austyki. Ok kolumny, moze i masowka, ale kazde moga przynajmniej dobrze zagrac jak bedzie odpowiednia akustyka. A probowales skrecic je tak, zeby przeciecie bylo troszeczke za miejscem odsluchu?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

wlasnie tak zrobilem jak mowisz przeciecie jest... za sciana, za plecami i sie poprawilo,(wow) wiadomo scena nie to co hajend ale juz nie prosto z glosnika:)

ktos tam wyzej napisal kup se kolumny za 6k:) kiedy ja mam sprzet w sumie warty 800:)

jak na razie w planach jeszcze lampucera, juz jest tylko do kupy zlozyc i mysle jeszcze na modyfikacja tych kolumn wygluszenia zmiana zwrotek..a pozniej sie zobaczy;)...

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.