Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 400zł z słuchawkowym

Seven3P

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam wzmacniacza do max 400zł (kolumny na razie nie ma pewności jakie) który by miał poza dźwiękiem na kolumnach, także dobry dźwięk na słuchawkach. Na razie Senki HD555.

Nie wiem jak to jest, może niektóre mają dobre wzmacniacze słuchawkowe, a inne tragiczne. A może jakość wyjścia na słuchawki jest proporcjonalna do jakości wyjścia głośnikowego. A może jest to zupełnie loteria i niezależne? Może jakieś marki co mają lepsze wyjścia na słuchawki ?

Więc jak są jakieś polecane lub wystrzegać się czegoś, to chętnie z wiedzy waszej skorzystam.

Jeśli chodzi o preferencje dźwięku ogólnie wzmacniacza to tylko naturalny :) Przykładowo opery, poważna, filmowa. Żeby zapomnieć, że stoją tu kolumny jakieś. Nie jest to docelowy sprzęt, kupuje pomału bo lubię czuć progres i dostrzegać/doceniać zmiany.

I chętnie jakieś starsze też. (chociaż w tej kwocie chyba nie ma innego wyjścia ...)

Wiem, że lepiej osobny słuchawkowy, ale przepinanie sprzętu u mnie odpada.

Źródło komp, flac i audiophile.

Były podobne tematy ale nie znalazłem odpowiedzi.

Dziękuję

Rotele mają bardzo dobre wyjścia słuchawkowe, np. Rotel RA-840BX2 - posiadam go, świetny dźwięk zarówno z terminali głosnikowych, jak i z wyjścia słuchawkowego, niestety uległ awarii po pobycie u moich rodziców - a szkoda, bo gra dużo lepiej od Onkyo Integra A8670 :( Bywa na Allegro - ok. 300 zł (ten Onkyo 2-3 razy droższy, a gra gorzej).

<><

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.