Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DP-45F (wkładka i pokrywa)

Gość masza1968

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Witam.

Naszła mnie ochota na stanie sie bardziej "audiofilskim" ;) i wzbogacenie mojego budżetowego systemiku o gramofon.

Udało mi się wygrać na ebay'u Denona DF-45F za (wydaje mi się) rozsądne pieniądze.

Jako, że nie mam żadnego doświadczenia w analogu proszę Was o pomoc w kilku kwestiach.

- wkładka - słucham głównie jazzu a żona klasyki - jaką polecicie wkładkę za rozsądne pieniądze (ok 500zł?)

- mój zestaw to CA. w związku z tym mysle też o zakupie preampa CA (540P lub 640P)- czy to jakoś przyzwoicie zagra?

- mój nowy nabytek ma dziwne (chyba od siakieś chemii) plamy na pokrywie (jak na fotce). Czy są jakieś warsztaty, które zajmują się, nie wiem, jakimś polerowaniem, czyszczeniem, renowacją takich plastików? Ewentualnie czy ktoś dorabia takie rzeczy jeśli nie uda sie tego usunać?

Będę wdzięczny za pomoc.

post-21756-100009965 1237616152_thumb.jpg

post-21756-100009966 1237616152_thumb.jpg

https://www.audiostereo.pl/topic/50239-denon-dp-45f-wk%C5%82adka-i-pokrywa/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)

robertk

dzięki za podrzucenie przydatnych metod.

jestem człowiekiem wierzącym ale nie aż tak głębokiej wiary, aby wierzyć, że sam to zrobię i tego nie spartolę jeszcze bardziej :)

Czy ktoś w razie spartolenia jest w stanie polecić kogoś doświadczonego w warszawie, kto by sobie z tym poradził?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ponieważ, gramofonu jeszcze nie mam (dopiero do mnie jedzie ze stanów) mam jeszcze jedno pytanie.

Oznaczenie na tej tabliczce znaczy, że moge wymienić jedynie kabel lub samą wtyczke, ew. zastosować przejściówkę i używać u nas?

post-21756-100009961 1237627018_thumb.jpg

masza

Nie spartolisz. Ja też miałem podobny problem i bałem się że mi nie wyjdzie. A jest to proste. Najpierw usunąłem rysy papierem wodnym 1000, później wygładziłem papierem 2000. Po tym zabiegu masz pokrywę idealnie gładką i totalnie matową :-) Więc inwestujesz całe 4,50 w pastę do polerowania lakieru samochodowego Auto Max i miękką flanelową szmatkę. Polerujesz i wychodzi piękna błyszcząca, przezroczysta pokrywa bez rys. Całość zajęła mi jakieś 2 godz.

Proste, tanie i skuteczne :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.