Skocz do zawartości
IGNORED

Koncówka Rotel rmb1565

Vitold_MAN

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawa ta końcówka...

Wyciąg ze specyfikacji ze strony Rotela:

Power Output

All channels driven 100 watts x 5/ch (20-20 kHz, 0.03% THD, 8 ohms, 200 watts x 5/ch (20-20 kHz, 0.03% THD, 4 ohms)

Power Consumption 280 Watts

Weight (net) 6.0kg / 13.23 lbs

W sumie wiedziałem że klasa D to duża sprawność, ale żeby przewyższała 100%? Hmmm

Ja tam się jeszcze długo do tego nie przekonam, nie wiem czy słusznie. Bo żeby wzmak 5.0 ważył mniej niż obudowa dobrego cd-ka?? Ale nie wiem, nie słuchałem :)

wlasnie oto chodzi 5x100w :) w teori jesli chodzi o kino to dennie ale w praktyce rewelacja :)

tylko te 6kg on wazy mnie jak moj dvd cena 4 tys ciekawe czy bym sobie jeszcze polepszyl moc i brzmienie w kinie jesli zajmowal by sie napedzaniem siest ten rotelek anizeli rxv3800

Ja mam procesor rotela RSP 1098 i końcówke RMB 1075 i nic więcej do szczęścia ( w materi muzyka) nie jest mi potrzebne :)

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

jakie ma brzmienie w kinie 1075? bo mi sie brzmienie mojej yamahy w 100% podoba sprzet mocny ale jak to tzw choroba audiofilska chcialbym jeszcze przyprawic system o jeszcze bardziej profesjonal:) takie male wejscie w high-end i mysle ze 1075 rotel do high-endu mozna spokojnie zaliczac

To może skoro juz ten temat wylądował w zakładce stereo należałoby pomyśleć o porządnej integrze stereo z wejsciem na końcókę mocy? Wilk będzie syty, owca ujdzie z życiem, a z tyłami i centralem RX-V3800 sobie spokojnie poradzi....

bronco w zakladce stereo bo zakladka kino domowe bez obrazy ale odzywa sie tam wemnie ham pospolity jak slysze podniecanie sie bd s2900 za 4 tys ale nikt nie wspomina ze siedzi w nim bd30 za 600 zl paranoja

na zakladce stereo jest profesjonalizm !

apropo twojej opini ? co masz na mysli ? mi nie zalezy na stereo jestem fanem kina hd i pod tym katem sie bawie sprzetem takze sama koncow 1075 mysle ze siesty by odzyly na nowo w kinie

Nie pisz podniecacie tylko podniecają, będzie trafniej

Masz 5 jednakowych Siest?? Bo jeśli nie to chyba wystarczyłaby dwukanałowa końcówka na front. A gdyby ta końcówka była dodatkowo zintegrowana z lepszym pre niż ten w RX-V3800 (a więc była dobrą integrą stereo) to zestaw byłby uniwersalniejszy. Ale kinomaniakowi nie przemówie :) Zwłaszcza w zakładce stereo ;)

tez sie zastanawialem nad tym ze moze dac koncowke dwu kanałowa 1070 na fronty i wtedy ampli by sie zajoł resztą centralem i tyłami ale boje sie czy aby nie bedzie to sie roznic w brzmieniu szkoły brzmienia yamahy i rotela sa przeciez inne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.