Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz pm8000 vs pm7001 vs hk690

przemoWroc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie odnośnie pm8000 na które w archiwum nie uzyskałem odpowiedzi. Otóż czy brzmienie pm8000 różni się zasadniczo od brzmienia modelu pm7001 i hk690. Generalnie chodzi mi o klasę przekazu, barwę, budowaną przestrzeń, feel czy raczej są to urządzenia z tej samej półki cenowej, generujące podobne odczucia . Nadmienię iż posiadam w swojej "kolekcji" (nie potrafię się zdecydować) pm7001 i hk690, i nadal poszukuję synergii do kolumn MIMO. Pokój około 20m, skosy. Dodam również że po otwarciu hk zauważyłem że kilka kondensatorów "wylało" stąd drugie pytanie czy ma to istotny wpływ na degradację dzwięku. Jeżeli tak to może ktoś z Was zna osobę kompetentną najlepiej z Wrocławia która podjęłaby się uczciwej wymiany kondów oczywiście w ramach prac zarobkowych. Dzięki za odp

https://www.audiostereo.pl/topic/50335-marantz-pm8000-vs-pm7001-vs-hk690/

Problem w tym że jestem miłośnikiem szeroko pojętej dynamiki i trochę boję się czy lampka sprawi mi radość. Może jakieś propozycje dot. dobrej lampki czyt. coby budżetu domowego zbytnio nie rozbiła a przyjemność z obcowaniaz muzyką dawała;))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.