Skocz do zawartości
IGNORED

Takie same głośniki a inna waga?

goliatpl

Rekomendowane odpowiedzi

Powitać Szanowną Brać Audiofilską! Odebrałem ostatnio paczkę ze Stanów z dwoma głośnikami Vifa. Co prawda były z dwóch róznych miejsc, ale modele te same,a inna waga? Nie ważyłem ich, ale na rękę jeden był cięższy od drugiego. Model ten sam, średnica ta sama, magnes też, czyżby różnica w wadze samego kosza? Mieliście taką sytuację ???

Raczej nic nowego.Miewam sporadycznie przy naprawach głośników różne wysokosci cewek w dwóch identycznych głośnikach z pary zestawów.Mało tego różna twardosc resorów dolnych.W zasadzie to nie jest niczym nadzwyczajnym.Produkcja odbywa sie na zasadzie produkujemy a nie mierzymy co dwa egzemplarze czy są dokładnie takie same jak prototyp.Jakis tam zakres tolerancji zawsze obowiazuje.

Ano właśnie, u mnie pewnie jest inny stop metali kosza w tym nowszym (on jest lżejszy), oba z Danii, ale pewnie z innych okresów produkcji. Jak widać tną na kosztach nawet na czymś takim. W skali globalnej pewnie z 200 gram mniej na każdym robi różnicę przy wysyłkach... Myślicz "areczek", że będzie to miało jakiś negatywny wpływ na brzmienie?

Ano w rękach, w rękach, jak się otwiera paczkę to pierwszym narzędziem pomiarowym są nasze narządy ;) Już poszły do budowy, także nie mam możliwości ich zwarzenia. Dzięki chłopaki za info! :)

Ale ręce prawa i lewa nigdy nie ma takiego samego umięśnienia a co za tym idzie, jest inne czucie wagi w każdej z rąk. Różnica w umięśnieniu wynika z prawo lub leworęczności i poddawaniu danej ręki większemu wysiłkowi, jak np. jesteś prawo ręczny to masz bardziej rozbudowane mięśnie na prawej ręce, nie wierzysz, obwód bicepsu zmierz, pewnie będzie koło 1 cm między prawą a lewą ręką, dlatego niektóre książki kulturystyczne zalecają ćwiczenia z pojedynczymi handelkami i różną ilością powtórzeń na każdą z rąk po to aby wyrównać tkankę mięśniową i siłę aby na prawej ręce i lewej była taka sama.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

kondrax rozbawiłeś mnie tym wpisem! :)) Oczywiście, że tak jest, chyba nawet uczyłem się tego w podstawówce ;) Dla sprostowania sprawdzałem jedną ręką, inna osoba też to wyczuła różnice.

A tak żeby was jeszcze bardziej rozbawić, to ci którzy się często masturbują mają daną rękę jeszcze silniejszą i inne czucie w niej :D

Że niby skąd wiem takie rzeczy, widziałem jakie koledzy mają przedramienia duże tylko u jednej ręki:D Mnie to nie dotyczy, kobietę mam nie muszę ręki ćwiczyć :D

(dobra wystarczy tego głupiego żartowania)

A co to jedną masz :D

Ja mam taką po 30 co jak mnie widzi to mi zawsze proponuje żebym do niej na kawę przyszedł i okiem mruga :D żeby jej żubra wyłotoszczyć, sakiewkę przetrzepać :D ale ja zajęty jestem i nie zdradzam swojej kobiety :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.