Skocz do zawartości
IGNORED

Sygnał audio przez HDMI w Denon 1508

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Witam. Szukałem na forum informacji na ten temat, ale nic niestety nie ma.

Mam pytanie odnośnie podłączenia polsatu cyfrowego kablem HDMI przez amplituner. Obraz jest a dźwięku nie ma. Zmieniałem ustawienia i nie pomogło. W instrukcji jest napisane że amplituner obsługuje sygnał audio i video przez hdmi.

Drugie pytanko dotyczy urządzeń podłączanych przez component. Czy muszę podłączyć do tv z amplitunera także tym kablem czy wystarczy HDMI?

Coś chyba nie tak czytałeś z tym HDMI. Najniższy Denon z rodziny xx08 który odtwarza PCM podane na HDMI to 1908 - wszystkie niższe potrafią jedynie przełączać audio przez HDMI.

podłącz sobie tak

1. video ; dekoder->hdmi->tv ewentualnie przez component video

2. audio; dekoder->spdif->ampli / ustawienie w ampli wejścia dla dekodera - auto lub dig.

3.dvd -> hdmi-> ampli->hdmi-> tv /ustawienie w ampli wejścia dla dvd - auto lub hdmi/

nie wiem dokładnie jak w polsacie bo tu mam dekoder mini /bez hdmi/, ale w cyfrze żeby otrzymać dźwięk DD wymagane jest takie podłączenie dekodera

• 1 miesiąc później...
Gość

(Konto usunięte)

Witam. Czy może ktoś mi pomóc? Mój Denon 1508 nie daje sygnału audio przez hdmi na głośniki więc podłączyłem dekoder polsatu przez kabel optyczny. Problem dotyczy poziomu głośności na poszczególnych kanałach. Raz trzeba szybko ściszać a raz dać ostro głośniej żeby coś słyszeć. Na zwykłych czinczach buczy kiedy włączę Dolby Digital lub inne dekodery. Czy zakup takich kabli rozwiąże problem?? http://www.allegro.pl/item616111378_interkonekt_klotz_lagrange_gy107_2x75cm_high_end.html#gallery

Wielkie dzięki za pomoc i wyrozumiałość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.