Skocz do zawartości
IGNORED

zanik dźwięku - prośba o pomoc

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu mam problem z dźwiękiem w kinie.

Odtwarzacz - Denon 2930

Wzmak - Primare SPA20

połaczone kablem cyfrowym, coaxial

i jest tak - włączam sprzęt, wszystko działa... po kilku godzinach ponownie włączam i nie ma głosu... wyłączam na godzinę (z zasilania) włączam i znów jest głos.... ki czort?

Miałem kiedyś podobny problem z amplitunerze Sony, tzn jeden głośnik frontowy i tylni grał chwilę i po chwili przestawał grać i musiałem wyłączyć amplituner i po jakimś czasie znowu grał i tak w kółko.. okazało się, że w amplitunerze na układzie scalonym przez który przechodził dźwięk do tego głośnika były zimne luty (można je rozpoznać po tym że taka rdza do okoła lutu jest , i gdy ten lut się nagrzeje to nie przepuszcza w tedy dalej sygnału.. ), wymieniłem je na nowe , tzn musiałem lutownicą ściągnąć stare luty i nałożyć nowe.. Wydaję mi się, że w Twoim przypadku jest podobna sprawa tyle, że w innym miejscu może znajdować się problem który opisałem wyżej i nie słychać dlatego we wszystkich głośnikach dźwięku... sprawdź jeszcze czy gdy podłączysz sygnał do innego wejścia w ampliku to czy w tedy pojawia się ten problem.. pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.