Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego Bolek

Gość Cadam

Rekomendowane odpowiedzi

"wyszło na jaw, że zgodę na udostępnienie Fijakowi akt krakowski IPN wydał 21 czerwca 2005 - miesiąc po deklaracji Andrzeja Przewoźnika o starcie w konkursie na prezesa IPN. Tymczasem Janusz Kurtyka, dyrektor Oddziału IPN w Krakowie, wybrany przez Sejm na prezesa IPN 9 grudnia, mówił w wywiadach, iż zgodę na wydanie akt Fijakowi krakowski IPN wydał w grudniu 2004 - na długo przed startem Przewoźnika w konkursie."

jacchcik o czym chcesz dyskutować...a może to Chrystus Judasza wrobił i kasę zgarnął.

i znowu wredna wyborcza o IPN

"Były PiS-owski wicewojewoda dolnośląski Krzysztof Grzelczyk lustrował już zmarłych milicjantów i ujawniał nazwiska rozpracowujących go agentów. Teraz jako wicedyrektor wrocławskiego oddziału IPN skutecznie zlustrował poznańskiego europosła Marcina Libickiego. "

"Grzelczyk nie widzi "nic nadzwyczajnego" w tym, że złożył z podwładnym z IPN wizytę Kaczyńskiemu. - Zależności służbowe nie mają tutaj znaczenia, bo nie było to w żaden sposób powiązane z wykonywaniem obowiązków z pracy. Nie ma zakazu prezentowania swoich poglądów, wynikających z analizy materiałów. To nie są poglądy polityczne - tłumaczy."

"Grzelczyk wyniki tej kwerendy przedstawił 1 kwietnia szefostwu PiS. Dlaczego? - Jeśli ktoś będąc historykiem i mając wiedzę na jakiś temat, dzieli się nią poza czasem pracy, to nie jest to zabronione - odpowiada.

W poznańskim IPN Grzelczyk nie był jednak prywatnie. W kartach kontrolnych teczek Libickiego razem z Piotrowskim za każdym razem wpisali powód wizyty: ,,sł." (służbowy). Przy swoich nazwiskach nie omieszkali zapisać swoich funkcji w IPN."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

komentarz jest zbędny...

Ukryta Zawartość

wladz, 16 Kwi 2009, 06:11

>"wyszło na jaw, że zgodę na udostępnienie Fijakowi akt krakowski IPN wydał 21 czerwca 2005 -

>miesiąc po deklaracji Andrzeja Przewoźnika o starcie w konkursie na prezesa IPN. Tymczasem Janusz

>Kurtyka, dyrektor Oddziału IPN w Krakowie, wybrany przez Sejm na prezesa IPN 9 grudnia, mówił w

>wywiadach, iż zgodę na wydanie akt Fijakowi krakowski IPN wydał w grudniu 2004 - na długo przed

>startem Przewoźnika w konkursie."

No i git. To są w gruncie rzeczy drobne niescisłości.

O wiele ważniejsze jest to że Przweoźnik jest stara Schweine, co rżnie głupa i chce być figurą.

A poza tym pewnie te rewelacje pochodzą z Gazety Wyborczej. W tym gazecisku załganiec siedzi na załgańcu i manipulatorem pogania. Już sama Katarzyna Wiśniewska produkuje tygodniowo tyle łgarstw, że starczy na normę wyrabianą przez dziesięć innych dzienników przez 10 lat.

pasztecik skoro uparłeś się zostać w kraju to idź do ZOO i porozmawiaj z pingwinami....lub skup się na wyrafinowanych rymach 'paszeko-mleko'

dla mnie sytuacji z IPN nie jest żartem...zrozumiało

wladz, 16 Kwi 2009, 07:49

>i znowu wredna wyborcza o IPN

Jaki sens ma czytanie czegokolwiek o IPN w gazecie, która z zasady jest przeciwko jakiejkolwiek lustracji.

Oczywiście na żydowski, pokrętny sposób nie stwierdzi tego wprost. Ta Schweine Michnik kiedy pisze artykuł zaczyna zdaniem, w rodzaju "Oczywiście lustracja jest niezbędna" które ma uspokoić naiwnego czytelnika, po czym przez bite kilka stron dowodzi jaka to zła jest lustracja i jakie straszliwe nieszczęścia z niej wynikają a już zwłaszcza krzywdzeni są ludzie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziewczynko, bojownik o wolność i demokrację (tzw. zbowidowiec) w objęciach bestialskiego szefa tajnej policji, przez którą tyle przecierpiał w lochach ("ja siedziałem w więźniu!!!")???

Widział kiedy świat takie rzeczy?

Gość sugam

(Konto usunięte)

Paszeko, 16 Kwi 2009, 09:50

>Dziewczynko, bojownik o wolność i demokrację (tzw. zbowidowiec) w objęciach bestialskiego szefa

>tajnej policji, przez którą tyle przecierpiał w lochach ("ja siedziałem w więźniu!!!")???

>

>Widział kiedy świat takie rzeczy?

To się teraz nazywa iść z duchem epoki. Jaka epoka, takie duchy...

• Redaktorzy

"a przeca mozna sobie wyobrazic jak jeszce piekniej by bywało, gdyby karzełki porzadzili jeszce troche.na tym etapie dobierali by sie juz do...swoich.Moze juz nawet do... ziobro."

No przecież dobierają się. Libicki przecież do tej żenującej afery był ich. Tzn. widocznie chwilę przedtem przestał być, inaczej prezes nie ukręcałby mu głowy rękami pracowników IPN dorabiających w "prywatnym czasie" po godzinach. W każdym razie to są porachunki wewnątrz PiS, tylko widać Libicki bardziej się szanuje niż swego czasu Dorn, który biegł długo za prezesem, nie mogąc uwierzyć w swoje nagłe uwolnienie.

• Redaktorzy

Ja już powiedziałem, co o tym sądzę i co wiem. A co, wspominanie o tym, że prezes właśnie usunął członka własnej partii rękami pracowników IPN (po godzinach) jest nie teges?

Platforma ma wielkie doświadczenie w takim odstrzeliwaniu kontrkandydatów. Pamięta jeszcze ktoś jak PO odstrzeliła w 2005 - Cimoszewicza?

Ja tam go za bardzo nie żałuję, bo to szpion ale świństwo - to świństwo!

Prawda, Redaktorze?

Gość sugam

(Konto usunięte)

Redaktor, 16 Kwi 2009, 11:20

>Ja już powiedziałem, co o tym sądzę i co wiem. A co, wspominanie o tym, że prezes właśnie usunął

>członka własnej partii rękami pracowników IPN (po godzinach) jest nie teges?

Teges, teges :))

Najbardziej teges jest rzucić rybkę i uciec, jak zaczyna śmierdzieć. W ciągu kilkunastu dni to już bodaj trzeci raz, kiedy z oburzeniem angażujesz się w jakąś dyskusję i uciekasz po angielsku, kiedy okazuje się, że nie masz pojęcia o czym mówisz, a dyskusja przybiera nieoczekiwany dla ciebie obrót.

Ale, co mi tam ... to nie ja narażam się na śmieszność i politowanie :)

• Redaktorzy

"Ja tam go za bardzo nie żałuję, bo to szpion ale świństwo - to świństwo! Prawda, Redaktorze?"

Oczywiście, i to jawne. Tzn. nie wiem, czy szpion, co do reszty się zgadzam.

Gość sugam

(Konto usunięte)

Redaktor,

Tak się tylko czepiam. W sumie, to nie wiem dlaczego - przecież dyskusję w podobny sposób jak ty prowadzą muls, Jaro_747 czy wladz. Przez chwilę chyba sądziłem, że nie jesteś zwykłym zapiekłym bojówkarzem. Pewnie twój nick mnie zmylił....

• Redaktorzy

"Najbardziej teges jest rzucić rybkę i uciec, jak zaczyna śmierdzieć. W ciągu kilkunastu dni to już bodaj trzeci raz, kiedy z oburzeniem angażujesz się w jakąś dyskusję i uciekasz po angielsku, kiedy okazuje się, że nie masz pojęcia o czym mówisz, a dyskusja przybiera nieoczekiwany dla ciebie obrót."

Co cię aż tak zabolało, ze aż musisz mnie bezpośrednio atakować? Ani to grzeczne, ani eleganckie, a wszystko przez to, ze nie robię tego, co chcesz. Przykro mi, ale nie mam obowiązku spełniać twoich, kolego, skrytych życzeń. A teraz, jak już ochłonąłeś, to powiedz, tylko tym razem grzecznie jak człowiek, co cię tak ubodło i jak mogę ci pomóc. I wybacz mi łaskawie, ze wspomniałem o numerze z Libickim, to NAPRAWDĘ nie ja go wykonałem. No więc, proszę, czym mogę ci SŁUŻYĆ?

Gość sugam

(Konto usunięte)

Redaktor,

Bez irytacji, napisałem wyżej przecież, że to tylko chwilowy odruch :)

A z drugiej strony, ciebie denerwuje moje w sumie dość niewinne zachowanie ("Ani to grzeczne, ani eleganckie, a wszystko przez to, ze nie robię tego, co chcesz"), a jednocześnie na prowadzonym przez ciebie forum normą są chamskie dowalanki i obelgi. W dodatku w wątkach, w których sam się udzielasz, więc na pewno jesteś ich świadom. Nie przeszkadza ci to, bo ....? Ciebie nikt od idioty wyzwać nie może?

• Redaktorzy

Staram się usuwać, chociaż czasami, drodzy koledzy, sprawiacie wrażenie, ze to lubicie. Bo co i rusz po takich interwencjach słyszę skargi, że wolność słowa została naruszona.

Gość sugam

(Konto usunięte)

Redaktor, 16 Kwi 2009, 14:03

>Staram się usuwać, chociaż czasami, drodzy koledzy, sprawiacie wrażenie, ze to lubicie. Bo co i

>rusz po takich interwencjach słyszę skargi, że wolność słowa została naruszona.

Nie wiem, jak wy, towarzyszu, ale ja nie lubię.

Za to mój wpis usunąłeś, a i owszem. Moimo że ja nikomu nie ubliżam. Za to te z obelgami zostawiasz, sprawiając wrażenie, że to lubisz....

sugam, 16 Kwi 2009, 13:01

>Redaktor,

>Tak się tylko czepiam. W sumie, to nie wiem dlaczego - przecież dyskusję w podobny sposób jak ty

>prowadzą muls, Jaro_747 czy wladz. Przez chwilę chyba sądziłem, że nie jesteś zwykłym zapiekłym

>bojówkarzem. Pewnie twój nick mnie zmylił....

to się u Niego zaczęło w 2008r chyba.. czytałem taką historię w książce S.Kinga pt"Cujo", tam takiego pieska zadrapał w nos wściekły nietoperz..

praca z nietoperzami jednak nie należy do bezpiecznych..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.