Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

poziomaki, 26 Mar 2009, 22:32

oj, słabo zadebiutowałeś, oj słabo - wracaj do lekcji:-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

bakerloo>

-Enchant to jakiś współczesny (neo)prog-rock?-

tak, jak zwał tak zwał, w każdym razie dla odreagowania da się posłuchać ;)

cóż, ostatnimi godzinami padło kilka albumów ,tutaj powinienem podziękować pewnemu sklepowi internetowemu z polski, nie do wiary -jednak można,

dalej nie pociagnę tematu bo ktoś zarzuci mi reklamę

w wątku;

Tina "machina" z bestki ,jedynego jej albumu jaki posiadam

co do porównań wydawnictw -zamilknę :)

jedyne co mi się dziś na uszy rzuciło to "coś" co clannad upchnął jako ostatni kawałek na oczyszczonym lp. legend -jezu co to ma być?

a zupełnie z innej beczki , kto z forowiczów zamelinował gdzieś ścieżkę dzwiękową do bulita w jednym z poznańskich mm, szukałem bez skutku ;(

i na zakończenie proszę o wyjasnienie takiej kwestii

-widziałemłem dziś w powyższym sklepie ścieżkę do ostatniego mochikanina, wszystko gra, naklejki anypirackie są, cena wysoka widać że oryginał -nic nie mówię

ale dalej patrzę i widzę płytę nazwaną podobnie -utwory się zgadzją moze nawet jest ich mniej :)

szata graficzna -beznadziejna(na pewno nie było to wydanie polskie) nie majaca nic wspólnego z filmem , widać na pierwszy rzut oka, że to jakiś partyzant czytaj(pirat ,nie wiadomo co)

a z tyłu taki cudowny napis

zaiks-biem

ktoś mi wyjaśni; kto na tym kręci lody?

pozdr>

aaaaa

bestka się skończyła i

w komputerku wylądował

rob tagnoni band -live at the twilight

Do pisaniny: Peyroux i Pepe Deluxe

a do spania Antony, z tego `złotego` czasu

"I Am A Bird Now"

grają z nim Lou Reed,Devendra Banhart i Rufus Wainright

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-16534-100009429 1238104439_thumb.jpg

post-16534-100009430 1238104439_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kim jest mój przyjaciel, który jest nieprzyjacielem?

>jarex słaby to jestes ty, to nie jest forum o ocenianiu czyichś wpisów ...

ja nie oceniam Twojego wpisu tylko Twój gust, nothing more...

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

nic nie zrozumiałeś z mojego wpisu o swoim debiucie w tym temacie, napisałem, że słabo, bo tutaj w tym miejscu nie poleca się banalnej muzyki, ludzie starają się polecić, zaprezentować coś fajnego, niepospolitego, nieznanego ogólnie...popatrz tylko jakie płyty w tej rubryce polecił np Kezlok, czytaj, obserwuj i wyciągaj wnioski, inaczej będziesz tutaj zabierał miejsce swoimi oczywistościami, życzę powodzenia i nie wchodzę w dalszą polemikę...

@ Kezlok , Zjaryz

>zgadzam się z przedmówcą, dwa pierwsze albumy Antka były fantastyczne. Ten najnowszy jest,

>niestety, sporo słabszy.

tak jak lody waniliowe od truskawkowych

:)

>michal stabro

lody? pistacjowe...Zuzanna lubi je tylko jesienią ;)

a wracając do rzeczy

Antony? Wiadomo, potrafi zauroczyć słuchacza. Zresztą zaraził mnie nim znajomy DJ, jeden z najlepszych polskich producentów 2step/UK garage :) Siła rażenia jest u A.

Szkoda by było, gdyby popadł w pułapkę konwencji.

Jedni potrafią tkwić w schemacie dekadami, ale że forma służy im tylko do przeniesienia treści to wychodza z tego starcia obronną ręką.

Staje mi w pamięci zespół Prodigy - po `Fat of the land` już nic nie było takie samo.

Na weekend: śpiewające dziewczęta.

Christina Scabbia z Lacuna Coil i Angela Gossow z Arch Enemy. `My apocalypse is here...`

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzisiaj w "dziennych" odsłuchach poszedłem za ciosem i odnowiłem muzykę Herbie Hancocka.

Wybór padł na "Maiden Voyage".

Wspaniała...wspaniała, uduchowiona płyta - idealna Muzyka, bez wad - ciary na plecach i karku!

"To" trzeba mieć.....a dla mnie nauczka, że częściej słuchać!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kezlok, zjaryz, michał stabro

cena zaporowa, ale może warto wiedzieć, że Antony wystąpi w Polsce

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

broy

cena jest nie na czasy kryzysu ;), zresztą niedawno bodaj w `GW` dmuchnięto artykulik o wysokości cen biletów na koncerty sław zagranicznych. 310 pln? przy 175 PLN na Depeche Mode? :[

Miałem przyjemność widzieć A. w akcji - warto. Ale, że i DM i Madonna...no i ponoć do mego miasta ma zawitać sam Neil Young! Póki co - mam ekspektatywę zaspokojenia przeżycia dobrego koncertu :D

kezlok

Sorki, ja tylę nie dam nawet za Neila Younga, którego bardzo cenię (w przeciwieństwie do Bossa - patrz wątek obok). Z tego samego powodu nie poszedłem na niedawny koncert Sun Ra Arkestry (bilety - 130zł za klubowy koncert - dobry skądinąd koncert - ale popłuczyn po legendzie - sorki, ale kogoś ostro j...ie w tym kraju).

:-(((

pzdr

kezlok, 27 Mar 2009, 11:45

....Ale, że i DM i Madonna...no i ponoć do mego miasta ma

>zawitać sam Neil Young! Póki co - mam ekspektatywę zaspokojenia przeżycia dobrego koncertu :D

czyli dostac sie na koncert na Neila Younga za darmoche ?

..no tak darmowy to i ocet slodki :)

A ja miałem okazję posłuchać Antoniego na żywo i to całkiem za darmo:-)

jarex, 27 Mar 2009, 12:13

>A ja miałem okazję posłuchać Antoniego na żywo i to całkiem za darmo:-)

moj Antoni tez sie niezle wydziera cale dzionki

geba mu sie nie zamyka pernametnie :)

broy

jeżeli cena wejściówek na NY będzie `rozsądna` - będe!

Poprzedni koncert DM w Polsce byłem zmuszony ominąć (jeden z najważniejszych egzaminów na studiach wypadał ranikiem w dzień po występie Gahana i spółki) no i chcę pomachać kończynami podczas `Never let me down` ;) Co do Madonny - widziałem DVD z Confessions Tour i skusiłem się. Za to odpuszczam występy gwiazd MET w FŁ - dobre miejsca dobrze kosztują;). Co do cen biletów zgadzam się - są wyssane z *&^%$. Wystarczy spojrzeć na zawartośc pakietów tzw. VIPowskich na U2 - wprowadzenie przez hostesse do ichniej strefy + zimny bufet i 1k z portfela mniej...

A my na prowincji w kilkunastu chłopa & dupencje idziemy w kwietniu na Budgie. Będzie przynajmniej profesjonalnie i z przytupem.

michal stabro

dobry żart tynfa wart ;) gdzieżem napisał o chęci wkręcenia się na występ NY za free?

chyba że rajcy zafundują mieszkańcom jakiś występ niebiletowany, co jest równie prawdopodobne jak najazd Marsjan.

W tym miejscu pozdrawiam rajców miasta nieodległego, za zorganizowanie `Dni ******` z piosenkarką D. w roli głównej. W słowach z serca domagaliśmy się odśpiewania `Jeszcze tam się żagiel bieli`, co jeden z recenzentów skomentował `wybrykami grupki podpitych mężczyzn` :]

kezlok, 27 Mar 2009, 12:31

Ekspektatywa - "oczekiwanie prawne" (wierzytelność przyszła)

np w wyniku

wykonaniu pewnych czynności przez osoby trzecie,

np zakupienie , wyludzenie lub otrzymanie jako vip

biletow na wyzej wymieniony koncert NY

chyba ze nic nie rozumiem

to odspiewami z Wami `Jeszcze tam się żagiel bieli`

michal stabro

gdzie choć słowo o `wyłudzaniu`? ;)

wyłudzić można tylko kredyt albo ubezpieczenie.

"...jest to sytuacja, w której niektóre wymogi prawne dotyczące powstania wierzytelności lub innego uprawnienia zostały częściowo spełnione"

a i li tylko co do zasady

jezeli Iksińskiemu zemrze wuj może on miec ekspektatywę nabycia spadku

bo ów może mieć bliższych krewnych bądź spisac testament z pominięciem Iksiśkiego.

Z NY:

jeśli budowlańcy na czas wykończą halę (a układają krzesełka i podłaczają elektronikę jak wynika z doniesień medialnych) i agencja koncertowa podpisze wiążacy kontrakt z artystą (rozmowy są w fazie daleko posuniętej, nawet skrobnięto coś przedwstepnego co sami zainteresowani oświadczyli)

a ja dokonam zakupu biletu

będzie przysługiwało mi uprawnienie do wstepu do hali i obecności na występie.

poprzez zakup biletu zawieram umowę...

moja wierzytelność to dług po ich stronie...

etc. etc.

Prof. P**** łaknąłby mojej krwi za użycie słowa `ekspektatywa` w tym kontekście.

Jestem karnistą a nie cywilistą ;)

kezlok, 27 Mar 2009, 14:09

ja Cie przepraszam

nie wiedzialem ze jestes "taki seriożny"

a wyludzac mozna wiele przeroznych rzeczy

nie tylko ubezpieczenia i kredyty

odspiewam zatem

...Jeszcze się tam żagiel bieli, chłopców, którzy odpłynęli, nadzieja wciąż w serc....

zachecony plyta Grand Piano Wlodka Pawlika

siegnolem po album Katalog Patakow Oliviera Messiaena

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...kapeli na werbelku cicho gra,

bo męska rzecz być daleko, a kobieca - wiernie czekać...

wzrusza mnie to

Siostra W. Korcza, kt. była polonistką w moim LO, organizowała wycieczki do Teatru Wielkiego, aby przybliżyć nas operze.

Gdyby nie DVD, z rolą Pavarottiego jako księcia Mantui, na zawsze znienawidziłbym sztukę wyższą (a są niższe?:D)

pzdr

• Pokaż nowe odpowiedzi