Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

było:

Procol Harum -Home

Grobschnitt- Grobschnitt - krautrock w czystej postaci ..

a teraz:

Porcupine tree - Stars Die. - dwupłytowe wydanie przeróżnych kawałków- znanych i nie znanych (taka specyfczna oficjalna składanka)

profundo - ale dzisiaj była piekna pogoda w wawie... wreszcie spadł snieg i zrobiło się naprawde bajkowo. a że jechałem z lotniska do centrum prawie 1,5 godz a potem do piaseczna kolejne 1,5 to już insza inszość. ale świat wyglądał naprawdę pieknie:)

u mnie grał lars larssson 'libera me' a teraz ide oglądać "miasto boga"

pozdr

Po środowym, łódzkim koncercie - Leszek Możdźer w każdej możliwej postaci.

(nawet pliki mp3 ściągnięte z Jego strony;)))

Do Parmenidesa,

(który pewnie wciąż przebywa w "mieście boga")

- Metalla Pretiosa znacznie zyskuje na urodzie przy bliższym poznaniu!

Ł.A. Woman

w piątki o tej porze norma:

film.... muzyka....

007 znowu w akcji -for your eyes only-niestety film ciagnie sie jak flaki z olejem,tak jakby komuś zabrakło pomysłu ,co do muzy też nie najlepiej baterie syntezatorów i jakies zagrywki ala chuck mangione na kwasie,błeee bill conti dał ciała,no ale jak się okazało, można muzę do bonda jeszcze bardziej spartolić.

U.K - U.K

U.K bardzo przyzwoity zespol prog-rockowy 2 czlonkow z King Crimson : Wetton , Bruford

dobra muzyka , polecam wszystkim ktorzy nie maja juz pomyslow na ciekawe prog-rockowe zespoly.

mainstream-mainstream rok 1998 (album ten na dzień dobry nie zrobił na mnie wielkiego wrazenia,ale po kilku latkach stwierdzam ,że świetnie się broni,panowie musieli słuchać dużo artrockowych[i nie tylko] klasyków i lat 70,choć muzykę podali nowocześnie)

wojtek hmm dla mnie najlepsza nie jest dla mnie zawsze najlepszy byl King Crimson jednak kc gra muzyke rozna

napewno jest w niej duzo elementow prog-rocka ale taka bardziej mieszanka. No ale jesli chodzi o bardziej klasyczne progrockowe to rzeczywiscie plyta trzyma poziom chociaz Close to the edge tez nie pogardze:)

wcześniej plant-live in astoria(bootleg) z 2002,przed chwilą thin lizzy,a teraz procol harum - pandora box,a tam na 9 miejscu długa wersja repent walpurgis -co mam powiedziec-miodzio :)

..jestem bawlny jak stodoła po żniwach ...nie wiem co włącze:...może wspomniane "close to the edge" a może larks' tongues ib aspic. .....wiem tylko że teraz leci ponętna Norah Jones(a niech leci) ///

Pozdrawiam !

P.S ..a może założyc nowy wątek "muzyja dla podpiytch :)

Negra - jako antidotum polecam solowego jarretta np lascale, koln, wiedeń czy bremen i lozannę. osobiscie polecam lascalę. a jesli ma byc melodyjniej i trochę transowo to jarretta changelles - dopiero od tej płyty ( i od jej siostry - bynajmmniej nie bliźniaczki - 'changes' niemożna się oderwać:).

u mnie repertuar lekki: czyli od wczorajszego wieczora (za sprawą PRII - operowo. w radiu cossi fan tutte zagrane przez rene jacobsa, potem poszło juz z płyt wesele figara też pod jacobsem, don giovanni w wersji karajana, kserkses handla w tegorocznym wydaniu les arts florissants pod christiem. a teraz wracam do larsa danielssona (od paru dni ciagle wraca ta płyta) 'libera me'. na płycie graja też molvaer i jon christensen (kwartety jarretta). płyta pełna przestrzeni, melodyjna, jesienna. mój ostatni best buy.

Kochani! Dzięki!

Trochę się już uwolniłam, ale "zabiłam" Możdżera gitarą (niech pan mi wybaczy, panie Leszku).

Pat Metheny Group: Unity Village - wczesny, surowy i jeszcze nie komercyjny "Paciorek"

Ł.A. Woman

• Pokaż nowe odpowiedzi