Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

dobry wieczór;

no to czego słuchałem dziś po pewnym okresie niebytności w domu.

jbt-ostatni

cult-singles

purple -fireball

hendrix-rainbow bridge concert ,70 rok i materiał niezły przyznam

poza tym rozpakowałem kilka świeżych nabytków

hawkwind -hall of the mou....

young -zuma

i bondy 2 -diamenty .... ;człowiek ze..... obie sciezki to klasyka

no i takie spostrzezenie z wyjazdu mam a często "smykam" ze taki burdel i syf jaki potrafimy zrobić przy drogach w lasach kwalifikuje sie bezapelacyjnie do pałowania :(

nie dziwie się ze na zachodzie mało nas kochają

przykład dnia dzisiejszego ,znajomek chciał pozwiedzac zabytki w okolicy(gdzieś tam centralna polska) to jeździlismy do miejsc gdzie drogi sie kończyły i w jednym takim miejscu metrowa tablica z zakazem wyrzucania smieci stertą syfu zasypana była :(

łoj ,nóż w kieszeni się otwiera

chyba marudze ale ostatnio z jaśnie panujacym nam zus-em miałem przyjemność i poziom "wkurwienia" przekroczył ludzkie granice ;((((( (wie ktoś moze gdzie się odwołac po pierwszej negatywnej odpowiedzi wyzej wymienionego urzędu) sorka już nie zaśmiecam ;)

a Rory;

i tak jest wielki.

pozdrawiam.

:-)

Pasję Janową z Gardinerem mam w planach na jutrzejszy wieczór.

Tymczasem do wiosennych porządków różne skoczne rytmy miedzy innymi Santana ;-)

Ł.A. Woman

Gdy nie mam sił, gdy jestem nie w stanie ...słucham:

Godspeed You Black Emperor ! - Lift Your Skinny....

Choć słucham rzadko to kocham, uwielbiam ich niepokojące brzmienie

Wojtek

AC/DC - Dirty Deeds Done Dirt Cheap ,świetna płytka jeszcze ze Scottem.

To był ciekawy okres tej grupy,niestety z przyjściem B.Johnsona chłopaki zaczęli grać rąbankę .Szkoda.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tu można posłuchać tej płyty, warto

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

fubb

Co takie to małe,wzrok mam słaby i ledwo widzę,dam trochę większe.

Małe pytanko,kolega otrzymał od Angola zgraną płytę z analogu .No i jest pewien problem,jest nieopisana,nagrań lata 68-78 .Kolega zapisał ze słuchu- Joe Mona Massa ,szukam w necie 5 dzień i nic.

A, no właśnie ,muzyka to konglomerat progresu.bluesa,rocka,być może to jakaś grupa lokalna,albo zupełnie przekręcona nazwa.Jeśli coś wiesz -to napisz.

cały ranek radio - 2PR - własnie wysłuchałem 3. koncert betowena grany przez buchbindera - relacja na żywo z festiwalu betowenowskiego. włączyłem teraz ten sam koncert grany przez martę argerich pod abbado a później porównam z Aimardem i CEO pod harnoncourtem.

wieczorem idę na festiwal. pozdr

Gość

(Konto usunięte)

Frank

Kiedyś za młodu miałem nagrany utwór AC/DC niestety nie pamietam tytułu , śpiewali tam w ref. imię Jack - co to za utwór i z jakiej płyty , wiesz może ?

-> Frank

"Kolega zapisał ze słuchu..."

pasuje mi Joe Bonamassa (właśnie wydał nową płytę - "You & Me");

tylko te lata 68-78 jakoś nie bardzo (chyba że miałeś na myśli klimat nagrań)

pzdr

Frank>

małe bo ciężko mi "naumieć się" wyszukiwać pliki odpowiedniej wielkośći

co do kapeli nic mi do głowy nie przychodzi ,a jesli mówisz ze to regionalny band moze być to jeszcze bardziej utrudniasz :)

jacch>

to moze ja juz ci odpowiem

jako ze na codzień stykam sie z prądami ac/dc (tylko bez dwuznacznosci prosze) ;)

powyższy kawałek the jack mozna usłyszec na australijskiej wersji lp.-t.n.t z roku 76 jak i na brytyjskim krązku high voltage z roku jak wyzej, osobiscie polecam wykonanie live z 78.

co do tytułu to delikatne zmylenie przeciwnika jest no chyba że tytułowy "jacek" po kilkugodzinnej wizycie w "b...ibliotece" ;)następnie szybkiej ucieczce przed pomysłami panów pewnej formacji typu zdjecie delikwenta na osiedlu ,w miejscu pracy + powiadomienie rodziny za skorzystanie z usług wyzej wymienionego domu na swoje nieszczescie przywlekł ze soba do domu pewna chorobę,czyli ma przechlapane :)

a w wątku;

mira k.-mira

>parmenides

Witam wszystkich..

Tak czytam i zastanowiła mnie jedna rzecz...Parmenides Ty lubisz muzę HipHop.."dance, rap i hip-hop"..a widze ze słuchasz cos zupełnie innego...? Nie znam sie wogóle na zespołach muzyce poważnej...ostatnio jestem zachwycona koncertami na żywo The Cooks i Latające Talerze, NiebO...to blues i rock i jeszce pewnie kilka innych rytmów..co dzień to raczej zasłuchana jestem w muzyce typu...taką jak można posłuchac w rmf max czy radiostacji...nie wiem czy to można jednym nazwać gatunkiem...a już jakim to zupełnie nie mam pojęcia,

a teraz piszesz że idziesz na koncert...? Jaki?? Oczywiscie jeżeli moja ciekawosć nie jest źle widziana..

I mam pytanie co to za płyta dino saluzzi 'cite de la musique' ????? Tzn jaka muzyka??

pozdr

goska

jacch -To jest The Jack ,zresztą jak pamiętasz melodię to możesz sobie pośpiewać :

She gave me the Queen

She gave me the King

She was wheelin' and dealin'

Just doin' her thing

She was holdin' a pair

But I had to try

Her Deuce was wild

But my Ace was high

But how was I to know

That she'd been dealt with before

Said she'd never had a Full House

But I should have known

From the tattoo on her left leg

And the garter on her right

She'd have the card to bring me down

If she played it right

She's got the Jack (x8)

She's got the Jack, Jack, Jack, Jack, Jack, Jack, Jack

She's got the Jack

Poker face was her name

Poker face was her nature

Poker straight was her game

If she knew she could get you

She play'd 'em fast

And she play'd 'em hard

She could close her eyes

And feel every card

But how was I to know

That she'd been shuffled before

Said she'd never had a Royal Flush

But I should have known

That all the cards were comin'

From the bottom of the pack

And if I'd known what she was dealin' out

I'd have dealt it back

She's got the Jack

She's got the Jack

She's got the Jack, And who knows what else?

She's got the Jack, yeah, yeah

She's got the Jack

She's got the Jack

She's got the Jack

She's got the Jack

She's got the Jack

She's got the Jack

She's got the Jack, Ooh, was a bad deal, Jack

She gave me the Jack hey

She's got the Jack, She's got the Jack, She's got the Jack

Ooh, can't ya tell?

She's got the Jack, She's got the Jack

You Never know! She's got the Jack

She's got the Jack, and it hurts!

She's got the Jack

She's got the Jack

AAAAAAAAAAAAH!

Oooooh!

Thank you, thank you, Thank you people, Thank you, Thank you

I'm glad you like the show, yes, thank you very much folks.

Good night and God bless!

rafal_radom

Szkoda ,ale to nie to.No ,ale ten Joe ma kawał dobrego głosu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzień podzielony między muzykę Haendla i Bacha.

Czy ktoś pamieta sztukę Paula Barza z Teatru TV z Robertem Wilhelmim (Haendel) i Januszem Gajosem (Bach)?

Dużo bym dała, żeby jeszcze raz ten spektakl w tym niesamowitym wykonaniu obejrzeć.

Pozdrawiam wszystkich i wracam do Bacha i Gardinera.

Ł.A. Woman

Aha... u mnie dzisiaj w programie dzień z ciekawym człowiekiem występuje Lou Reed :)

Chronologicznie bo już nie pamiętam w jakiej kolejności

Transformer,

New York

Songs For Drella,

Magic And Loss,

Perfect Night in Paris (eh to brzmienie gitary...)

-> Negra - to przedstawienie nazywało się (o ile mnie pamięć nie myli) "kolacja na cztery ręce". jeśli mi się uda to postaram się je zdobyć. mi też się bardzo podobało. handel wyszedl na fircyka i pacykarza, a bach na pogodzonego z zyciem prawdziwego artychę. śmieszne do łez:) zresztą genialna obsda: wilhelmi i gajos, a jeśli dobrze pamietam reżyserował kazio kutz!

jak zdobędę to dam Ci znać.

-> Goskagreg - ten wpis "o mnie" to był wygłup. jutro go zmienię. byłem na koncercie w ramach festiwalu betowenowskiego w filharmonii narodowej.

płyta saluzziego to dość nietypowe trio - akordeon, gitara i kontrabas. ja to bym określił jako jazz z elementami muzyki etnicznej. jeśli nie znasz to posłuchaj - dość to nietypowe i nie każdemu się spodoba - ja się zakochałem w tej płycie. ponieżej link do tej płyty. na amazon.com znajdziesz fragmenty utworów - choć w przypadku takich płyt to nic nie mowi o całości...

Ukryta Zawartość

Fajnie, że słuchasz bluesa - tu jest paru maniaków. złap na forum faceta o nicku fubb, zildjian-a może broya; ja trochę też w tym siedziałem (pochodzę ze śląska, a to było "zagłębie" - przepraszam ślązaków za to słowo - bluesa w polsce:)

serdeczne pozdrowienia

Ukryta Zawartość

Kobieta słuchająca bluesa. Powien jedno:

Zostań tu ;)

a w temacie:

Talk Talk - Spirit Of Eden (ulubiony album tej formacji, piękna muzyka i świetna jakość)

Santana- Caravanserai (takie sztuczne słońce w pokoju, bo za oknem pada i pada :( )

A teraz:

Bloomfield, Kooper, Stills - Super Session . Kawał dobrego bluesowania podszytego klimatem 'dzieci kwiatów' :)

Pozdrawiam i życzę Wam udanego tygodnia ( mnie czeka najgorszy egzamin we wtorek)

wojtekitek

>parmenides

:-))

NIe coś Ty!! NIe zmieniaj...Teraz rozumiem,...myslałam tylko ze taka jestem noga w temacie muzyki że moze coś przeoczyłam po drodze...

Dzięki za linka..chyba pójde i kupie..:-(..sama nic z nie ściągne, nie mówiąc o nagraniu..Ale oryginalna mówią wszysycy że nie do podrobienia dźwięk..:-)

Z opisu muzyki wydaje się warta zainteresowania..zresztą ja żyje muzyką i to ze lubie mocną typowo "budzącą" jak ja to nazywam..muze.. to blues jest szokująco niesamowity!! Jazz też ale to już nie każde wykonanie..Najgorsze że te typy muzyki do słuchania w innej formie jak na żywo nie wyobrażam sobie..:-( Może to ta atmosfera..klubu, małej salki w piwnicy , osób bawiących sie z grającymi a sami tworzący muzykę wyglądają jakby mieli najlepszą muzykę:-)))

Poszukam na forum,,może nie dziś:-) ..

zresztą i tak żałuje że tak poźno tu weszłam i ..że nie pomyślałam iż forum istnieje takie..Pojawiłam się tu bo mam ( nadal ) problem ze sprzętem nowym, kupionym i zaintstalowanym przez fachowców ze sklepu i jestem przerażona co zrobią we wtorek z naprawioną kolumną i czy to zagra..Jestem wyjątkowym laikiem pod względem nazw zespołów, sprzętu, budowy i jak to działa..ale żyć bez muzyki nie umiem a że postanowiłam zrobic sobie przyjemność w życiu..:-) to postawiłam na sprzęt i duże, dobrze grające ( dla mojego ucha i typu muzy )kolumny i wybrałam..:-( ehhh

Dzieki raz jeszcze i pozdrawiam:-)

>wojtekitek

pewnie że zostane!!!..

potrzebuje dokształcić się w zakresie..ogólnym..oo!! a samo czytanie tu wypowiedzi uczy!!

Pozdrawiam serdecznie

i zycze zdanych wszystkich..

gośka

Parme-

byłoby fantastycznie!!!

Ale gdyby nawet nie udało się Tobie znaleźć tej sztuki, to i tak świetnie, że ktoś ją pamięta :-)

Rzeczywiscie była to "Kolacja na cztery ręce" a kunszt gry Wilhelmiego (oczywiście Romana a nie jak to napisałam Roberta) i Gajosa to już mistrzostwo świata.

A tak przy okazji, czy udało Ci sie kupić nowego Ralpha T. w ciepłych krajach?

Pozdrowienia

Ł.A. Woman

• Pokaż nowe odpowiedzi