Skocz do zawartości
IGNORED

Luxman L-430 lub 410 a może 400 ?

Siejca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Czy któryś z tych Luxmanów zastąpi godnie wzmak Yamaha A-1000 ? Grałby z kolumnami Hebsonic Studio made by Studio 16 hertz lub klonami Totem Mite;

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/51222-luxman-l-430-lub-410-a-mo%C5%BCe-400/

Siema..jak kupisz np L430 w znakomitym stanie to jak najbardziej,ale takie z alledrogo to czesto sa bóg wie jakim stanie z zasady fatalnym..nie raz do mnie trafiały grzebane, uszkodzone..niestety sa to już ponad dwudziestoletnie klocki i trudno jest takiego wzmaka dostac w doskonałym stanie nawet na e-bayu..a trafiły do mnie klocki w znakomitym stanie które sama podróż do polski dpd/poczta już wyraźnie osłabiły..L410,L400..trudno powiedzieć co z tego wyjdzie

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Czuje sie wywolany do tablicy poniewaz mialem wszystkie w/w wzmaki tzn: Yamahe A 1000 takze A 1020 Luxmana L 430 i LV 113. Zostaw sobie Yamahe i w oparciu o nia buduj system. Brzmieniowo jest znakomita moze troszke rozjasniona ale za to szczegolowa z ladnym basem. L 430 jest neutralny nie ma tyle ciepla co L 530 natomiast LV 113 to zupelnie inna szkola brzmienia. Gra miekko nie brakuje mu przejrzystosci ale w stosunku do A 1000 to drugi biegun. Jesli cos z Luxmana to proponuje LV 117 LV 109 lub L 530. Jesli nie to zostaw Yamahe i buduj system nie robiac krokow w bok.

Mogę polecić Luxmana L 45A. Wzmacniacz mam dość długo, zero problemów. Dżwięk znakomity. Zdjęcia zamieściłem w wątku "Vintage classic audio". Jeśli masz możliwość kupna, z pewnego żródła, szczerze polecam. Warty zainteresowania. Pozdro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.