Skocz do zawartości
IGNORED

Www.mintlp.com -darmowe probki czyscidla

miku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegow. Na forum lenco znalazlem link do producenta plynu do czyszczenia i innych akcesoriow, ktory oferuje wyslanie darmowej probki plynu 60ml (koszt przesylki 2,5$) dla kazdego zainteresowanego. Na forum lenco opinie pozytywne, wiec zamowilem i czekam. Jak ktos zainteresowany to polecam: www.mintlp.com

Ponadto maja kilka innych gadgetow w chinskich cenach.

pozdr. Miku

https://www.audiostereo.pl/topic/51253-wwwmintlpcom-darmowe-probki-czyscidla/

oczywiscie. Jak dotrze to dam znac co to robi. Ostatniej nocy przetestowalem sposob czysCzenia plyt klejem do drewna. Efekt porazajacy. Tak czystych plyt w zyciu nie widzialem. Wybralem najgorsza z mozliwych i teraz wyglada lepiej niz wiele moich nowych.

Można poprosić o info co to za klej??!! :-D jeśli tak działa jak opisujesz to wizyta w markecie budowlanym w ten weekend :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

hej.

Klej nazywa sie ERI (szwedzkiej produkcji) ale w praktyce to wikol pod inna nazwa. Wyczytalem ze kleje z tej grupy (PVC czy jak to tam sie pisze) roznia sie miedzy soba jedynie stezeniem i te wolnoschnace maja dodane skladniki spowolniajace wiazanie. Te wolniejsze maja wade- gorzej sciagaja brud z winylu ;)

Sprobowalem 2 stezenia. Normalne (klej gesty bez rozcienczania) i minimalnie rozcienczony (pol szklanki kleju na doslownie lyzke wody). Sadze ze lepiej stosowac gesta wersje. Rozprowadzilem pedzlem (karta kredytowa trudniej nalozyc grubiej przy krawedziach (a to wazne)

Nie mam wagi kuchennej ale podobno zalecana porcja gestego kleju na 12" winyl to kolo 30gram.

Na poczatek proponuje potrenowac na nielubianych winylach bo to wymaga wprawy w sciaganiu.

Jak ktos jest zainteresowany to moge odnalezc link do formuly (trzeba cos tam dodac do kleju) ktora sprawia ze klej sam odchodzi jako jeden plaster. Sam nie probowalem tej wersji.

Przy dobrze polozonej tasmie klejacej po rogach i dobrze rozprowadzonym kleju calosc i tak lekko schodzi.

wazne zeby klej byl jeszcze troche elastyczny bo inaczej sie kruszy przy rwaniu. Najlepiej sciagnac zaraz po uzyskaniu pelnej przezroczystosci.

Pozdr.

Miku

I jeszcze jedno. Po srodku warto postawic szklanke (inne naczynie odpowiedniej srednicy ) zeby zabezpieczyc srodek przed oblaniem klejem. I tasme klejaca warto przykleic wiecej niz na krzyz. Im wiecej punktow rwania tym bezpieczniej. W weekend sproboje innej metody sciagania. Od srodka. Do szklanki dokleje tasme ktora tez zaleje klejem i po wyschnieciu poprostu poderwe szklanke.

Poza tym okazalo sie ze ten darmowy plyn z tematu jest tylko do maszyn czyszczacych z odkurzaczem. Knosti odpada. Ale jak kto ma taka to cena 18$ za duze opakowanie z przesylka lotnicza brzmi chyba dobrze.

Znalazłem w markecie coś takiego jak klej polimerowy szybkoschnący który tworzy elastyczną warstwę. Sądzicie że będzie dobre? Też jest do klejenia drewna, styropianu, kasetonów etc.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

...z testów wynika ze klej polimerowy się nie nadaje :-) maseczka permanenta się utworzyła. Kolędy Mazowsza poszły do piachu :-D

Do takiej technologii "czyszczenia" nadawać się może Maskol,do waskowania modeli przed malowaniem . Gumowata powlaoka latwo ściągalna nie zostawiajaca sladow na podłożu.Choć ekonomicznie pewnie nieatrakcyjnie,Hobbyści modelarze stoją wyzej od audiofili:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.