Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie źródło wybrać?

pawel2208

Rekomendowane odpowiedzi

No więc tak. Już od dłuższego czasu kombinuję nad wstawieniem sobie jakiegoś porządniejszego zestawiku audio i ostatnio zacząłem coś kombinować w tym kierunku. A więc tak co do kolumn to albo Monitor Audio BR2 albo Tonsile Voyagery monitory albo Altusy bodajże 125, dobór kolumn zależy od sytuacji audio-domowej ;P. Co do wzmacniacza to jestem przekonany do Reloopa HA-210B. I pozostał problem doboru źródła, gdyż jak wiemy odtwarzacze do tysiaka budżetowych serii są powiedzmy szczerze kiepskie, a mój budżet na źródło to max tysiak i to na prawdę przy czymś wartym świeczki, a tak to chcę wydać jak najmniej. A więc rozważam parę rozwiązań :). Oto one:

1. Zakup gotowego odtwarzacza, np Marantza 5003 (1050 zł), Yamaha CDX-397 (800/ MK2 1050), CDX 497 (1050), Denon DCD500 (1080). Przy ciułaniu hajsiwa na maksa sprzęty typu: Marantz 6002 (1200) Deon DCD700 (1200), HK HD980 (1250),

XINDAK C-06 (1300).

Lecz jak wiemy podane wyżej rozwiązania nie są zbyt ciekawe, dlatego jedziemy dalej.

2. Zabieram spod telewizorka DVD Pionka DV696 (od momentu zakupu WD TV jest już zbędne) i kupuje Beresforda TC-7510 MK6/4 MOD21 (675). I co sądzicie o tym? Czy DAC fajnie pociągnie to DVD?

3. Kupuję taniego starego CDka na allegro ( do 200 zł, żeby jak się zwali to nie było szkoda hajsiwa) i jadę na nim w razie potrzeby dokupuje wspomnianego wyżej Beresforda czy cuś w ten deszeń.

4. Dogaduję się z domownikami ;) i zabieram pod swe skrzydła odtwarzacz cd/magnetofon Marantz DC 1020 z niedawno wymienianym napędem i w ogóle zadbanym (aktualnie gra on teraz ze wzmakiem od pary Marantza i Monitor Audio BR6 i cud miód i malina to gra). Kosztuje mnie to jajo złotych i powinno być git. W razie nagłej potrzeby kupuje jakiegoś DACa.

I co sądzicie o tych rozwiązaniach, które byłoby najlepsze? Chciałbym zaznaczyć, że muzyka której słucham to rock/pop i ogólnie mocniejsze brzmienie, lubię dźwięk z kopem. Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.

A co myślicie o kupnie np Yamahy CDX-393 za 150 zł:D jak coś się uszkodzi albo mi nie przypasuje to nie bedzie żal wywalać, a bądź co bądź zagra lepiej od DVD. A co byście jeszcze polecili używanego do 200 zł?

Co sądzicie o Yamasze CDX 393? Np taki model:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tylko czy to co odstaje to ten nowy laser?

Albo taka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Hę?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

zostało mało czasu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A co sądzicie o CD-eko-magnetofonie Marantz DC 1020 - mam okazję otrzymać go w prezencie w spadku wraz z wzmakiem stereo marantz SR 1041. Aktualnie gra to z MA BR6 i nie powiem gra to ekstra. I co byście powiedzieli na właśnie taki zestaw z BR2 (które też mam szansę dostać :P )? Czy może lepiej wymienić wzmaka na reloopa HA-210? z góry dzięki za odpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.