Skocz do zawartości
IGNORED

O co chodzi z tymi przeklętymi kablami?

13gusia

Rekomendowane odpowiedzi

Wytłumaczenie mi, w jaki sposób jitter miałby wpływać na brzmienie nie nastąpiło. Oprócz oczywistych herezji, jakoby transmisja cyfrowa była w rzeczywistości transmisją analogową (bo przecież widać w niej sygnały analogowe), oraz używania słowa „jitter” jako synonimu niesamowitości nic nie wyjaśniono.

Wyjaśnijmy najprościej jak możemy zasadę transmisji cyfrowej. Powstał po to aby wyeliminować wady transmisji analogowej. Musi różnić się więc od analogowej mimo, że elektrycznie są analogowe, bo niby jakie maja być (jakieś napięcie w kablu, światło w szkle)?

Aby zmierzać do prawdy o majestatycznym jitter`ze na początek pytanie kontrolne: czy w transmisji S/PDIF przesyłamy zegar?

Grzegorz7, 4 Maj 2009, 20:59

>Wytłumaczenie mi, w jaki sposób jitter miałby wpływać na brzmienie

Założyłem osobny wątek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.