Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Doķładnie jak Minassch pełna zgoda i dlatego ustawiam kolumny wg Cardasa bo wtedy ograniczam podbicie basu przez pomieszczenie

Marek na Olechowie ma je prawie pod samym oknem i basu jest jak na lekarstwo.

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Zbyniu ale ja nie mam braków w żadnym zakresie w swoich kolumnach i jestem z tego bardzo zadowolony. Więc nie ma sensu jechać w jedną stronę 180km. Ja wcale nie neguję że Rhea dobrze graja, bo ich nie słyszałem. Może jak bym chciał zmienić kolumny to bym podjechał do Pana Michała na odsłuch.

Choćby posłuchać innych kolumn , napisać dla nowych użytkowników jak będą chcieli kupić sobie nowe kolumny, przecież piszesz w tym klubie.

Zobacz ja czas na posłuchanie minasów znalazłem u siebie w domu, paneli z wełny jest sporo jak widać na zdjęciu, a basu skromnie

post-31985-0-53613700-1455486007_thumb.jpg

Marek na Olechowie ma je prawie pod samym oknem i basu jest jak na lekarstwo.

Marek ma starsze przetworniki jeszcze od vify i jak byłeś u niego to miał chyba jeszcze 2 drogi a poza tym też ma mocno wysunięte kolumny na pokój jak ja ale my się co do basu nie dogadamy tak samo jak z Markiem nie mogłeś się dogadać

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Marek ma starsze przetworniki jeszcze od vify i jak byłeś u niego to miał chyba jeszcze 2 drogi a poza tym też ma mocno wysunięte kolumny na pokój jak ja ale my się co do basu nie dogadamy tak samo jak z Markiem nie mogłeś się dogadać

A jaki masz argument , u mnie grały 2,5 drogi tu już nie ma argumentów to są fakty .

Ma najnowszą wersje 2,5 drogi i ten lepszy wysokotonowy Morela.

Tutaj nie ma co się dogadywać, bo u Marka gra po prostu bardzo źle i to nie jest tylko moja opinia.

Lepiej i przyjemniej grało u Morfeusza a najlepiej Minasy grały u Pita80.

Choćby posłuchać innych kolumn , napisać dla nowych użytkowników jak będą chcieli kupić sobie nowe kolumny, przecież piszesz w tym klubie.

Zobacz ja czas na posłuchanie minasów znalazłem u siebie w domu, paneli z wełny jest sporo jak widać na zdjęciu, a basu skromnie

Bardzo możliwe że u Ciebie było skromnie z basem, tylko ja piszę że "u mnie" w moich warunkach odsłuchowych i w muzyce którą słucham na dzień dzisiejszy jest go odpowiednia ilość. Z czym podkreśliłem że nie twierdzę że kolumny Rhea grają źle lub maja jakąś ułomność w którymś zakresie bo jak napisałem ich nie słuchałem. Więc jak ktoś czyta to forum i zastanawia się na kupnem kolumn to w żadnym razie go do osłuchu Rhea nie zniechęciłem.

Ma najnowszą wersje 2,5 drogi i ten lepszy wysokotonowy Morela.

Tutaj nie ma co się dogadywać, bo u Marka gra po prostu bardzo źle i to nie jest tylko moja opinia.

Lepiej i przyjemniej grało u Morfeusza a najlepiej Minasy grały u Pita80.

To ma teraz a jak byłeś u niego to był przed upem, jak lubisz ciągnący się bas to nie mamy o czym gadać ,naprawdę

Nie chce sie klocic ale dla mnie przerzucanie sie filmikami z youtube i jakiekolwiek wnioski z tego sa bez sensu kompletnie. Niby staramy sie uzyskac wysokiej klasy brzmienie a wierzymy w nagrania ze smartfonow odtwarzane tez na smartfonach albo pecetach.Jeszcze moze jakbysmy mieli 2 pary kolumn obok siebie dla potownania a tak to...Dla mnie jest to jakies kuriozum. Costam mozna z tego uslyszec ale nigdy bym sie tym nie sugerowal przy wyborze kolumn tak samo jak nie sugerowalem sie Audioshow;)

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

To ma teraz a jak byłeś u niego to był przed upem, jak lubisz ciągnący się bas to nie mamy o czym gadać ,naprawdę

Ciągnący ;) no to teraz się popisałes.

Aha Rezyslaw, jesli uwazasz ze cecha produktow A A jest ciagnacy bas to chyba nigdy tych kolumn nie slyszales.To naprawde nie ta droga.

to akurat stwierdził u Marka Michał że bas musi się ciągnąć,ja nie byłem przy rozmowie ale nie mam powodów sądzić żeby Marek mnie okłamywał, może to jest kwestia ustawienia kolumn i niektórzy lubią podbijać bas przy pomocy ścian ja do nich nie należę bo nie znoszę dudnienia

Edytowane przez Rezyslaw

Byłem już po przeróbce. Mówił mi, że przyjechał Grzesiek i wymienił mu soprany ....i nic więcej.

Rezyslaw, ja nigdzie nie napisałem, że lubię ciągnący się bas. Lubię natomiast jak bas ma kontury a w Minasach to nie występuje.

Byłem już po przeróbce. Mówił mi, że przyjechał Grzesiek i wymienił mu soprany ....i nic więcej.

Rezyslaw, ja nigdzie nie napisałem, że lubię ciągnący się bas. Lubię natomiast jak bas ma kontury a w Minasach to nie występuje.

Nie pisz głupot proszę, wszyscy użytkownicy Minasów temu zaprzeczą

Edytowane przez Rezyslaw

to akurat stwierdził u Marka Michał że bas musi się ciągnąć,ja nie byłem przy rozmowie ale nie mam powodów sądzić żeby Marek mnie okłamywał, może to jest kwestia ustawienia kolumn i niektórzy lubią podbijać bas przy pomocy ścian ja do nich nie należę bo nie znoszę dudnienia

O kuźwa :) Nie bas ma się ciągnąć, tylko harmoniczne muszą długo wybrzmiewać, np. szarpnięcie strun kontrabasu :) Ale jaja, no w sumie można to podciągnąć pod ciągnięcie :)))

Na prawdę jesteście fajni :)

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

To miałem małe kolumny phoebe i bas fajnie sobie pogrywał i się nie ciagnoł tak jest teraz ,wykrecasz się z niepodważalnych argumentów.

Nie pisz głupot proszę, wszyscy użytkownicy Minasów temu zaprzeczą

Zapraszam zatem do mnie na porównanie, albo ja przyjadę.

zbyniu z takiego lampowego pizdeusza chcesz uzyskać bas

Niestety uzyskał i nawet byś się chyba zdziwił.

Zapraszam zatem do mnie na porównanie, albo ja przyjadę.

Niestety uzyskał i nawet byś się chyba zdziwił.

Widzę że koniecznie chcesz coś sprzedać ale ja nie planuję zmiany ,chyba że mnie coś zaskoczy ale z tego co już słyszałem to nie ma takich paczek

Jak sie przeprowadzę to może sytuacja się zmieni

Nie chce sie klocic ale dla mnie przerzucanie sie filmikami z youtube i jakiekolwiek wnioski z tego sa bez sensu kompletnie. Niby staramy sie uzyskac wysokiej klasy brzmienie a wierzymy w nagrania ze smartfonow odtwarzane tez na smartfonach albo pecetach.Jeszcze moze jakbysmy mieli 2 pary kolumn obok siebie dla potownania a tak to...Dla mnie jest to jakies kuriozum. Costam mozna z tego uslyszec ale nigdy bym sie tym nie sugerowal przy wyborze kolumn tak samo jak nie sugerowalem sie Audioshow;)

Nie no, oczywiście, że w 100% nie można sie takimi filmami sugerować, ale jednak coś tam można usłyszeć i dopiero wtedy wybrać się na prawdziwe odsłuchy.

Widzę że koniecznie chcesz coś sprzedać ale ja nie planuję zmiany ,chyba że mnie coś zaskoczy ale z tego co już słyszałem to nie ma takich paczek

No, muszę ci powiedzieć, że mocne zdanie napisałeś :) Zostawiam to bez komentarza.

Ten wątek to jest naprawdę fenomen tego forum gdzie konstruktor kolumn osobiście jest zaangażowany w gówniarską pyskówkę celem obrony swoich konstrukcji a przy okazji w delikatny acz mało subtelny sposób dopieprza konkurencji.

Pogratulować profesjonalizmu myślę że przysporzy on firmie wielu zwolenników -pominę kwestie samych konstrukcji i ich wartości soniczne bo tych nie znam i nie będę oceniał.

Edytowane przez zawi

To co Pan wyżej napisał potwierdza tylko bardzo emocjonalny i mało profesjonalny stosunek do własnego biznesu.

Zresztą nie mój biznes -nie moja sprawa.

Edytowane przez zawi

Która konkurencja i w jakim sensie? Bo ja żadnych takich wpisów nie widziałem aby któryś konstruktor Pana oraz Pana produkty źle opisywał.

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Ja już nie mam zamiaru słuchać trzeci raz kolumn np: u kogoś, ja je słuchałem u siebie i to mi wystarcza argumentami są ten sam pokój czyli mój i na innej lampie pana Grzegorza żeby nie było że lampiszu nie daje rady.

No chybia wszystko jasne... Czy jeszcze coś...

Która konkurencja i w jakim sensie? Bo ja żadnych takich wpisów nie widziałem aby któryś konstruktor Pana oraz Pana produkty źle opisywał.

Widzę że nie piszesz o brzmieniu kolumn bo ja pisze.

No która?

Nie nie, takich wpisów nie ma, bo to się robi perfidnie za moimi plecami. Tak jest łatwiej i można pomyśleć, że to się nie wyda. Niestety sprawa się rypła i dłużej nie będę się z tym krył.

No dobra to powiedzmy że się wyjaśniło o co chodzi. To może zakończyć ten temat wałkowania względem tego basu, bo przypuszczam że nie tylko ja mam dosyć czytania kilku lub kilkunastu stron na ten jeden temat.

Edytowane przez lupo
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.