Skocz do zawartości
IGNORED

Rysunki obudow Tannoya

Lutek

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chodziło o obudowę do Tannoya trzeba było napisać do

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

może by ci coś takiego wystrugali już dawno

Tak..., ale oni wykonuja obudowy dla Tannoy-a z linii Prestige na 10-cio calowym D.C., jak: Turnberry, Sandringham, czy tez Kensington, na ktorych ja wzorowalem tylko stylistyke. Moje obudowy w zalozeniu mialy byc znacznie wieksze i na glosnikach 12-to calowych. Poza tym, w tych kolumnach role kanalow b.r. pelnia waskie szczeliny (okolo 8mm) frezowane na naroznych listwach wstawionych pod katem 40 stopni w stosunku do scianki frontowej - po dwie szczeliny na kazda strone. Te szczeliny - rowki - frezowane sa wzdluz calej listwy, jednak jedna trzecia ich dlugosci stanowi kanaly b.r., natomiast pozostale sa slepe. Na kalumne przypadaja wiec cztery takie szczeliny jako kanaly b.r. i np. w przypadku kolumny Turnberry, kazda z nich ma glebokosc - zaledwie - 3,5 cm. Ja natomiast zalozylem trzy kanaly typowe - okragle - gdyz mam wowczas wieksze pole manewru. Moge testowac z trzema rurami, zatkac jedna..., dwie, lub trzy. Jest latwosc tez testowania z ruznej dlugosci rurami. W przypadku takich szczelin byloby bardzo utrudnione testowanie, bo skad wziac kanaly o takim ksztalcie i roznej dlugosci ? Chyba by trzeba wykonac samemu, a to wymagaloby wiele czasu. Nie sadze wiec, zeby mi przyjeli do realizacji indywidualne, jednostkowe zlecenie, odbiegajace od tego co standardowo wykonuja.

Poza tym, w tych obudowach - przynajmniej do 10-cio calowych glosnikach, jak np. Turnberry, jest tylko jedno wzmocnienie pod glosnikiem wykonane z nedznej jakosci, kruszacej sie plyty wiorowej grubosci 16 mm. Widzialem kiedys to wzmocnienie i wkrety mocujace tylna sciane kolumny wkrecane byly w to wzmocnienie i wykruszylu czesciowo jego krawedz - tragedia. Spojrz na pierwsza moja fotke i zobacz jakie ja dalem wzmocnienia i jak je umiescilem. Ciekawe, w jakich wspolczesnych firmowych kolumnach i za jakie pieniadze znajdziemy takie i czy w ogole znajdziemy ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.