Skocz do zawartości
IGNORED

Nie czysty przesterowany dźwięk

Bartolus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Byłbym wdzięczny za poradę.

Posiadam Project Expresion III + Sumiko Pearl i preamp lampowy.

W górnej paśmie średnicy (szczególnie wokale damskie) przy większym wzmocnieniu słyszę trochę nieczyste brzmienie

jakby chropowate, jakby trochę przesterowane.

Wkładka jest ustawiona wg zaleceń producenta odpowiednia siła nacisku.

Płyty czyste i nie porysane.

Pozdrawiam i czekam na poradę.

załamujecie mnie,

ja kupiłem już w ciemno ponad 50 płyt (wprawdzie na razie tanich - polski roch lata 80-te ale też kilka droższych np. KK - Island) pod kątem rozbudowy systemu o gramofon, a tu czytam (np. w sąsiednim wątku) same problemy użytkowników i to te których byłem pewien, że nie występują w analogu (rozjaśnienie, przesterownie), czy zakup dobrego gramofonu (z uwzgl. wkładki itp.) jest trudniejsze niż cd?.

Niestety kupno gramofonu ktory bedzie sluzyl za glowne zrodlo dzwieku jest zdecydowanie trudniejsze niz kupno CD.

Bez odpowiedniej wiedzy teoretycznej i praktycznej w jego ustawieniu oraz konfiguracji przygoda z analogiem moze skonczyc sie wielka frustracja i niepowodzeniem.

Do tego wszystkiego dochodzi problem dobrania wkladki pod nasz gust bo zeby to sprawdzic nie majac znajomego ktory nam jej uzyczy niestety musimy ja kupic w ,,ciemno,, co wiaze sie ze znacznymi wydatkami zanim trafi sie na ta odpowiednia (zdanie innych w tej kwestji mozna sobie darowac bo to nam ma sie podobac)

Uslyszalem kiedys od znajomego takie zdanie:

,,Robert nie badz w goracej wodzie kapany posluchaj troche na Technicsie zdobadz doswiadczenie w jego ustawianiu a pozniej zdecydujesz czy cie to bawi i czy chcesz wydac wiecej by bylo znacznie lepiej,, :)

robix

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.