Skocz do zawartości
IGNORED

Ampli Denon 2309 czy 2809?

sp_1976

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

może ktoś na forum miał podobny dylemat? Wg porównania na stronie Denona wynika, że różnica jest głównie w temacie końcówek mocy. Różnica zaś w cenie jest 1000 zł. Czy ktoś zna argumenty dlaczego ten 1000 zł warto dorzucić?

Mam jeszcze pytanie do użytkowników Denona: możecie napisać czy korzystacie z opcji max. volume? Czy w trybie - 20db jest głośność akceptowalna? Mam małe dziecko, które zaczyna raczkować i chciałbym w ten sposób zabezpieczyć słuch mojego synka gdyby nagle chciał narozrabiać z głośnością :)

https://www.audiostereo.pl/topic/52746-ampli-denon-2309-czy-2809/

Witaj,

różnica pomiędzy AVR-2309 i AVR-2809 to przede wszystkim brzmienie systemu. Jeśli duży nacisk kładziesz na jakość dźwięku i będziesz słuchał dużo muzyki, pomyśl o AVR-2809. Ponadto w AVR-2809 jest lepiej zbudowane zasilanie co przy trudniejszych do wysterowania kolumnach może wpływać na znacznie lepszą jakość dźwięku.

don111, 7 Maj 2009, 19:07

>za różnicę w cenie między nimi lepiej do 2309 dokupić jakiś wzmacniacz, wyjdzie z tego o wiele

>lepsze brzmienie od samego 2809

już tak u mnie działa zestaw. Z Denona po pre-out wypuszczę dźwięk z frontów do wzmacniacza stereo :)

Cześć,co do ceny to na pewno jakość dźwięku będzie lepsza z 2809.

A pytanie o ustawienie volume,to wszystkie parametry są do ustawienia w taki sposób aby twojej pociesze nic złego się nie stało.

Czy na ograniczeniu -20 db jest głośno,względnie tak ale tak jak wspomniałem wszystko do ustawienia.

Mam ten sprzęt w domu,sprawia mi dużo radości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.